Viader Opublikowano 2 Lipca 2012 Udostępnij Opublikowano 2 Lipca 2012 Piotr to było niechcący Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Kamyczek_RC Opublikowano 2 Lipca 2012 Udostępnij Opublikowano 2 Lipca 2012 Najlepsze zdjęcie Od razu widać jak berg lubi Pup'y i ich pup'y I to miało być tzw cięcie ...ups statecznika tym razem oko mnie nie myliło kil bez cięcia ! Super fota gratuluję szybkiej i sprawnej ręki i oka rewelacyjne fotki i cała impreza . Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
marek rokowski Opublikowano 3 Lipca 2012 Udostępnij Opublikowano 3 Lipca 2012 przyjrzyj się dobrze c o powiewa za ogonkiem w miejscu steru wysokości.. na któyms z nastepnych zdjęć widać jak podnoszę wrak z ziemi - i ma kawałek tasiemki na ogonie wg mnie było cięcie bo model Rafała nei spadł bezładnie jak mój a pozbawiony jedynie napędu szybował utzrymując sterowność ... -ale zostawmy to bo to oddzielny temat który w stosownym czasie trzeba będzie poddać dyskusji pozdrawiam Marek PS. Skidan, j atylk oposkładałem Lancastera żeby bbyło luźniej w bagażniku chacha (szkody niewielkie -już naprawione bezśladowo) szkoda że chyba nikt nie zrobił mu zdjęć w powietrzu... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Piotrek B Opublikowano 3 Lipca 2012 Udostępnij Opublikowano 3 Lipca 2012 "wg mnie było cięcie bo model Rafała nei spadł bezładnie jak mój a pozbawiony jedynie napędu szybował utzrymując sterowność ..." Nie masz racji Marku. Regulamin określa to naprawdę bardzo jasno i zrozumiale: "Jeśli atakujący samolot jednocześnie utnie taśmę przeciwnika i go strąci wskutek kolizji podczas tego samego ataku/nalotu cięcie jest liczone pod warunkiem, że samolot, który uciął taśmę może kontynuować lot. Jeśli model spada/szybuje to nie ma punktów za to cięcie chyba, że powodem braku kontynuacji lotu jest wkręcenie taśmy w silnik co musi być potwierdzone przez sędziego." Faktycznie to nie miejsce na tą dyskusję, ale takich przypadków jest sporo i ludzie ciągle się w tym gubią. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Piotrek B Opublikowano 4 Lipca 2012 Udostępnij Opublikowano 4 Lipca 2012 Wyniki pojawią się wieczorem. Czy jeszcze nie wieczór? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mirolek Opublikowano 4 Lipca 2012 Udostępnij Opublikowano 4 Lipca 2012 Wyjaśnienie Piotra co do niezaliczonego cięcia - zgodne z regulaminem. Taki był "duch" tego zapisu, cięcie zaliczone gdy model leci a nie spada . Mnie martwi najbardziej ta bratobójcza walka w ramach Eskadry Kraków - chyba zostają przyzwyczajenia z treningu i mimo woli atakuje się swoich Zdjęcia rewelacyjne ..... lubię tą zabawę. ms Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
skidan Opublikowano 8 Lipca 2012 Udostępnij Opublikowano 8 Lipca 2012 Winiki z zawodów są już w CoRe. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
JacekO Opublikowano 10 Lipca 2012 Udostępnij Opublikowano 10 Lipca 2012 Co prawda już ponad tydzień od zawodów, ale chcę podziękować organizatorom za zawody oraz zawodnikom za wspólną rywalizację. Na deser podsyłam link do galerii zdjęć z zawodów: www.modelerc.info Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi