Skocz do zawartości

Wakacyjne Zawody ESA - Wrocław 2012

Rekomendowane odpowiedzi

Gość Kamyczek_RC
Opublikowano

Najlepsze zdjęcie :D

Dołączona grafika

Od razu widać jak berg lubi Pup'y i ich pup'y :D

I to miało być tzw cięcie ...ups statecznika tym razem oko mnie nie myliło kil bez cięcia !

Super fota gratuluję szybkiej i sprawnej ręki i oka rewelacyjne fotki i cała impreza .

Opublikowano

przyjrzyj się dobrze c o powiewa za ogonkiem w miejscu steru wysokości..

na któyms z nastepnych zdjęć widać jak podnoszę wrak z ziemi - i ma kawałek tasiemki na ogonie

wg mnie było cięcie bo model Rafała nei spadł bezładnie jak mój a pozbawiony jedynie napędu szybował utzrymując sterowność ...

-ale zostawmy to bo to oddzielny temat który w stosownym czasie trzeba będzie poddać dyskusji

pozdrawiam

Marek

PS. Skidan, j atylk oposkładałem Lancastera żeby bbyło luźniej w bagażniku :) chacha (szkody niewielkie -już naprawione bezśladowo)

szkoda że chyba nikt nie zrobił mu zdjęć w powietrzu...

Opublikowano

"wg mnie było cięcie bo model Rafała nei spadł bezładnie jak mój a pozbawiony jedynie napędu szybował utzrymując sterowność ..."

Nie masz racji Marku. Regulamin określa to naprawdę bardzo jasno i zrozumiale:

"Jeśli atakujący samolot

jednocześnie utnie taśmę przeciwnika i go strąci wskutek kolizji podczas tego samego ataku/nalotu cięcie jest

liczone pod warunkiem, że samolot, który uciął taśmę może kontynuować lot. Jeśli model spada/szybuje to nie

ma punktów za to cięcie chyba, że powodem braku kontynuacji lotu jest wkręcenie taśmy w silnik co musi być

potwierdzone przez sędziego."

Faktycznie to nie miejsce na tą dyskusję, ale takich przypadków jest sporo i ludzie ciągle się w tym gubią.

Opublikowano

Wyjaśnienie Piotra co do niezaliczonego cięcia - zgodne z regulaminem. Taki był "duch" tego zapisu, cięcie zaliczone gdy model leci a nie spada .

Mnie martwi najbardziej ta bratobójcza walka w ramach Eskadry Kraków - chyba zostają przyzwyczajenia z treningu i mimo woli atakuje się swoich :lol:

Zdjęcia rewelacyjne ..... lubię tą zabawę.

ms

Opublikowano

Co prawda już ponad tydzień od zawodów, ale chcę podziękować organizatorom za zawody oraz zawodnikom za wspólną rywalizację.

Na deser podsyłam link do galerii zdjęć z zawodów:

www.modelerc.info

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę.