Gość Opublikowano 30 Lipca 2012 Udostępnij Opublikowano 30 Lipca 2012 Kolor na zdjęciach jest zupełnie inny niż w rzeczywistości ale ogólnie nie podoba mi się działanie folii oracover, może trafiłem na kiepską rolkę. Nie miałem do tej chwili żadnych problemów z oracoverem ale oklejanie kadłuba doprowadzało mnie do szewskiej pasji. Chyba zmienię całość oklejenia. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Opublikowano 1 Sierpnia 2012 Udostępnij Opublikowano 1 Sierpnia 2012 Kopyta doszły, wymagają trochę pracy ale niebawem zlecę wykonanie wytłoczek. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Kucimek Opublikowano 1 Sierpnia 2012 Udostępnij Opublikowano 1 Sierpnia 2012 Czysto z ciekawości, ile wzięli za wykonanie takich kopytek? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Opublikowano 6 Sierpnia 2012 Udostępnij Opublikowano 6 Sierpnia 2012 Zmieniam oklejenie Katanki na standardowe dla moich katanek. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
GiulioN Opublikowano 6 Sierpnia 2012 Udostępnij Opublikowano 6 Sierpnia 2012 Pięknie się to oklejanie prezentuje. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Opublikowano 6 Sierpnia 2012 Udostępnij Opublikowano 6 Sierpnia 2012 Takie zestawienie kolorów jest nawet fajne. Okleiłem statecznik pionowy oraz ster kierunku Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Opublikowano 7 Sierpnia 2012 Udostępnij Opublikowano 7 Sierpnia 2012 Próbna wytłoczka. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
GiulioN Opublikowano 8 Sierpnia 2012 Udostępnij Opublikowano 8 Sierpnia 2012 Patrząc na to zdjęcie uświadomiłem sobie,że model będzie się składał głównie z folii, tak bardzo wszystko wyażurowane Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
MałyRC Opublikowano 9 Sierpnia 2012 Udostępnij Opublikowano 9 Sierpnia 2012 Takie jest założenie, ma być lekki. a całość "zamyka" folia.... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
GiulioN Opublikowano 9 Sierpnia 2012 Udostępnij Opublikowano 9 Sierpnia 2012 Wiem, nie trzeba mi tłumaczyć Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Opublikowano 13 Sierpnia 2012 Udostępnij Opublikowano 13 Sierpnia 2012 Zmiana oklejania: Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Opublikowano 18 Sierpnia 2012 Udostępnij Opublikowano 18 Sierpnia 2012 Trochę podłubałem przy Katance Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Opublikowano 10 Września 2012 Udostępnij Opublikowano 10 Września 2012 Katanka poleciała , był to pierwszy i ostatni lot. Kraksę spowodowało oddzielenie sie silnika od podstawy/krzyżaka mocującego go do firewalla. Puściły dwa imbusy. Szkoda bo model lata naprawdę świetnie, będę musiał wyczarować nowy kadłub ale to żaden problem. Przez problem z ciężką balsą musiałem wyważyć model pakietem i całość wyszła masakryczne 830g ale gdyby balsa była lżejsza to można by dużo zaoszczędzić. W KIT-ach materiał będzie już ok. W każdym razie jestem mega zadowolony. Więcej fotek i dokładniejszy opis na http://forum.aerodes...=4&p=4538#p4538 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Opublikowano 12 Września 2012 Udostępnij Opublikowano 12 Września 2012 Może kogoś zainteresuje dalszy los katanki a ponieważ muszę zamówić kilka wycinanek katany a także dla siebie nowy kadłub postanowiłem wprowadzić zmiany mające na celu zmniejszenie wagi oraz odchudzić kilka elementów. Odchudzę też usterzenie. Na ten moment tak to wygląda. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Opublikowano 13 Września 2012 Udostępnij Opublikowano 13 Września 2012 Usunąłem ze 30% materiału ze statecznika poziomego, zostaje pionowy do poprawienia. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Opublikowano 14 Września 2012 Udostępnij Opublikowano 14 Września 2012 Odchudzone stateczniki oraz widok na dwie formatki elementów z balsy 6mm. Czarna formatka to wersja 1 , zielona to odchudzona wersja 2 z optymalizacją cięcia przez laser. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Opublikowano 15 Września 2012 Udostępnij Opublikowano 15 Września 2012 W sumie nie ma z czego odchudzać już modelu. Dorobiłem duralowe podwozie- nie będzie węglowe w zestawach bo cena musiała by wzrosnąć dość znacznie. Samo podwozie będzie cięte laserem z balchy duralowej( lotniczej) 3mm. Kopyto osłony silnika wysłane już do człowieka który wytłoczny mordki. Na rysunku widać usztywniony domek silnika. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
robertus Opublikowano 15 Września 2012 Udostępnij Opublikowano 15 Września 2012 Jako zupełny laik muszę stwierdzić, że ten samolot składa się głównie z powietrza Aż dziwne, że nie rozpada się w locie. Podziwiam Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Opublikowano 15 Września 2012 Udostępnij Opublikowano 15 Września 2012 Katanka jest zadziwiająco sztywna. Mój egzemplarz złamał się tylko dlatego że po uderzeniu skrzydłem w ziemię model się obrócił i uderzył usterzeniem w ziemię. W każdym razie na początku tygodnia zamawiam kilka wycinanek. Wersja ostateczna widoczna na rysunkach. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Opublikowano 21 Września 2012 Udostępnij Opublikowano 21 Września 2012 Wytłoczki maski powinny być już gotowe w przyszłym tygodniu (tak mi zadeklarowano) tak samo jak cięte laserem podwozie z duralu ( lotniczego). Jako opcja możliwe są do wykonania osłonki kół. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi