Patryk Urban Opublikowano 20 Października 2007 Udostępnij Opublikowano 20 Października 2007 Hej! Właśnie skończyłem struganie stojaka na modele Dla tych co nie mogą sobie poradzić z miejscem Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
swirus Opublikowano 20 Października 2007 Udostępnij Opublikowano 20 Października 2007 Nie lepiej kołek rozporowy i na sufit? Chodzić po suficie? Ja nie chodzę więc Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Patryk Urban Opublikowano 20 Października 2007 Autor Udostępnij Opublikowano 20 Października 2007 Mi się nie chce codziennie chodzić po stołek i ściągać nitek z modelu... Po prostu taki stojak bardziej mi pasuje, założyłem posta bo pomyślałem że jeszcze komuś się może to przydać :wink: Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Tomek Opublikowano 20 Października 2007 Udostępnij Opublikowano 20 Października 2007 W sklepach spożywczych takie stojaki ,tylko druciane, często są wystawiane za free. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
elektron Opublikowano 20 Października 2007 Udostępnij Opublikowano 20 Października 2007 HAHAHAHA Wlasnie znalazlem w domju taki stojak :D Zobacze dzy wytrzyma spalinki Patryk - dales mi taki pomysl ze banka mala - wkoncu modele beda mogly stac w pokoju w calosci a nie porozkladane w szafie Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
armand Opublikowano 20 Października 2007 Udostępnij Opublikowano 20 Października 2007 HAHAHAHA Wlasnie znalazlem w domju taki stojak :D Zobacze dzy wytrzyma spalinki (..) a może czy spalinki wytrzymają taki stojak :wink: Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
elektron Opublikowano 20 Października 2007 Udostępnij Opublikowano 20 Października 2007 chodzi ci o to ze beda sie wcinac ?? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
TomekW Opublikowano 20 Października 2007 Udostępnij Opublikowano 20 Października 2007 @Patryk - jesteś genialny Ja właśnie zabieram się za wykańczanie mojej modelarni i myślałem o tym jak składować modele. Na tak prosty sposób jakoś nie wpadłem. Dzięki Ci wielkie za podzielenie się tym pomysłem Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
madmax Opublikowano 20 Października 2007 Udostępnij Opublikowano 20 Października 2007 To ja proponuję wykorzystać gotowe zestawy stelaży z np. Castoramy. Popatrzcie na te zdjęcia: http://modelisme.cerbernetic.com/ftp_offshore/TEAM%20ADDON/PPB%20Racing%20-%20Belgique/my_boats2.jpeg http://modelisme.cerbernetic.com/ftp_offshore/TEAM%20ADDON/PPB%20Racing%20-%20Belgique/my_boats1.jpeg Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
motyl Opublikowano 20 Października 2007 Udostępnij Opublikowano 20 Października 2007 madmax, czy to twoje "łajby" ?? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
madmax Opublikowano 20 Października 2007 Udostępnij Opublikowano 20 Października 2007 Nie - niestety nie a chciałbym, aby były moje. Od dłuższego czasu zbieram fotki szczegółów, zdjęcia modeli, materiały, itp. rzeczy dotyczące łódek typu hydro (popatrzcie np. tu: http://www.angelfire.com/mb/powerboats/circus.html ). Jak Patryk pokazał swój stojak na modele, zaraz sobie przypomniałem, że gdzieś w swoich zbiorach widziałem takie rozwiązanie. Aby być nie łamać praw autorskich wstawiłem zdjęcie bezpośrednio jako link z oryginalnej strony www. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
motyl Opublikowano 20 Października 2007 Udostępnij Opublikowano 20 Października 2007 Aby być nie łamać praw autorskich wstawiłem zdjęcie bezpośrednio jako link z oryginalnej strony www. Wstawiłeś fotki bezpośrednioz serwera autora strony więc właśnie dlatego łamiesz prawa autorskie linka zamieszczamy między zancznikami to co wstawiłeś to[/img]. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
madmax Opublikowano 20 Października 2007 Udostępnij Opublikowano 20 Października 2007 Dałem kombinację URL i IMG - po kliknięciu pokazywał okienko ze zdjęciem na właściwej stronie ( przynajmniej tak u mnie się zachowywał ). Ale na wszelki wypadek usunąłem IMG :oops: . Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Tomek Opublikowano 20 Października 2007 Udostępnij Opublikowano 20 Października 2007 Dokładnie tak mam rozwiązane swoje modele ,a stojak właśnie kratka z dowolnie mocowanymi prętami. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Patryk Urban Opublikowano 20 Października 2007 Autor Udostępnij Opublikowano 20 Października 2007 Niestety nie jestem pierwszy co do pomysłu... Zobaczyłem kiedyś fotkę na rcgroups modelu na takim stojaku tylko że on wisiał z sufitu :wink: To było jakieś pół roku temu i postanowiłem go sobie zrobić. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
pacek Opublikowano 22 Października 2007 Udostępnij Opublikowano 22 Października 2007 a ja mysłałem że chodzi o taki stojak Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
meloow Opublikowano 22 Października 2007 Udostępnij Opublikowano 22 Października 2007 Witam, ja własnie sobie dzis taki zrobiłem w dwie godzinki jutro dodam fotoski tylko najpierw musze je zrobic . A tak dla informacji kosztował mnie 25 zł a wisi na nim 5 modeli włącznie ze spaninką :devil: tyle że ja mam przykręcony do ściany. oto jak wygląda mój stojak Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
madmax Opublikowano 25 Października 2007 Udostępnij Opublikowano 25 Października 2007 Nieźle. Przyglądając się zdjęciu - tak się jeszcze zastanawiam, czy na końcach ramion nie przydałyby się kilkucentymetrowe małe listewki lub blaszki w pionie, które zapobiegały przypadkowemu zsunięciu modelu podczas zdejmowania lub wkładania "sąsiada". Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
dali Opublikowano 25 Października 2007 Udostępnij Opublikowano 25 Października 2007 Witam. Panowie długo się zastanawiałem jak poukładać rozmieścić modele w modelarni.Wiele miałem pomysły np. pod sufit na linkach do ściany itd., ale po przeczytaniu tego postu stwierdziłem ze to będzie idealne rozwiązanie i oto rezultat.Pierwsza fotka tak było do tej pory druga fotka po pierwszym dniu pracy i sprzątania. Fotka po dzisiejszym sprzątaniu. Jestem ciekaw jak będzie wyglądać modelarnia po sobotnim sprzątaniu. Postanowiłem zmienic fotki na ładniejsze. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
instruktor Opublikowano 25 Października 2007 Udostępnij Opublikowano 25 Października 2007 Nie było mnie dwa dni w modelarni i narozrabiali !!! A wszystko to wina Patryka :) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.