majula7 Opublikowano 29 Czerwca 2012 Udostępnij Opublikowano 29 Czerwca 2012 Chciałbym się dowiedzieć jakie są ograniczenia uprawiania modelarstwa w pobliżu portu lotniczego. W Świdniku powstaje lotnisko, a nasze lądowiska modelarskie umieszczone są jakieś 1-1,5km z boku powstającego pasa startowego. Macie jakieś doświadczenia z takiej sytuacji. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Vertigooo Opublikowano 29 Czerwca 2012 Udostępnij Opublikowano 29 Czerwca 2012 Tak, ja mam pas modelarski na terenie lotniska, mamy swoją strefę której się trzymamy i wszystko jest ok . Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
michal888 Opublikowano 29 Czerwca 2012 Udostępnij Opublikowano 29 Czerwca 2012 U nas jest lotnisko- port lotniczy ,aeroklub, i wydział politechniki lotniczej . Te małe samoloty poprostu jak nas widzą to zawracają-ale wszystko w granicach rozsądku . Jak znajomy był szybolem na 700m to było zgłoszone na policji , Wzajemnie się szanujemy , dodam że nie mamy lotniska modelarskiego ,latamy jedynie w polach. Ostatnio ludzie wracali z Euro to był zwiększony ruch w powietrzu... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
majula7 Opublikowano 29 Czerwca 2012 Autor Udostępnij Opublikowano 29 Czerwca 2012 U nas też funkcjonuje lotnisko aeroklubowe nad którym latamy, ale pytanie dotyczy portu miedzynarodowego podobnej wielkosci jak Rzeszów Jesionka. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
michal888 Opublikowano 29 Czerwca 2012 Udostępnij Opublikowano 29 Czerwca 2012 Coś ,gdzieś kiedyś było => http://www.rc-rzeszow.pl/forum/viewtopic.php?t=218 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
alberto6 Opublikowano 29 Czerwca 2012 Udostępnij Opublikowano 29 Czerwca 2012 Nie chcę się czepiać ale lotnisko koło Rzeszowa to Jasionka, a nie Jesionka. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi