Tytan Opublikowano 29 Czerwca 2012 Udostępnij Opublikowano 29 Czerwca 2012 Witam wszystkich. Czy ktoś z kolegów lata takim motoszybowcem. Przymierzam się do kupna tego motoszybowca i chciałbym się dowiedzieć jak się nim lata,jakie macie wyposażenie. Model można kupić w firmie mawi-flymodels: http://www.mawi-flymodels.pl/ Jestem ciekaw czy dam sobie z nim radę,zaznaczam że latam ponad rok Falconem L.Kwarcińskiego Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Tytan Opublikowano 4 Lipca 2012 Autor Udostępnij Opublikowano 4 Lipca 2012 Witam ponownie. I się stało,wczoraj odebrałem Xcalibura. Co sądzicie o tym wyposażeniu: Futaba S-3150 lotki Hitec HS-125 MG klapy Hitec HS-5245 mg wysokość,kierunek Napęd Mega 22/30/4 Regulator Turnigy Plush-80A Kołpak Turbo,śmigło 11x8 Zasilanie: Mam wolny pakiet 2600ma/h 4S 35C,czy kupić coś innego? Jak znajdę czas to wstawię fotki. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Tytan Opublikowano 5 Lipca 2012 Autor Udostępnij Opublikowano 5 Lipca 2012 1 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Jerzy Markiton Opublikowano 5 Lipca 2012 Udostępnij Opublikowano 5 Lipca 2012 Piękny model o dużych możliwościach zabudowy. Zachwycałem się tą sylwetką, zwłaszcza w powietrzu. Też byłem bliski zakupu, ale jakoś tak... Pozdrawiam - Jurek Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
specyfick Opublikowano 6 Lipca 2012 Udostępnij Opublikowano 6 Lipca 2012 Model fajny. Osobiście mam wątpliwości co do bagnetu. To jest pręt stalowy ? O jakiej średnicy ? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Tytan Opublikowano 6 Lipca 2012 Autor Udostępnij Opublikowano 6 Lipca 2012 To jest pręt stalowy o średnicy 10mm. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
robson-m3 Opublikowano 6 Lipca 2012 Udostępnij Opublikowano 6 Lipca 2012 Jaka cena takiogo pięknisia i jeśli by się dało jakieś parametry . Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Tytan Opublikowano 6 Lipca 2012 Autor Udostępnij Opublikowano 6 Lipca 2012 Co do ceny to dzwonić do firmy Mawi Ostrów Wlkp.502 240 295. rozpiętość 317 cm pow.skrzydeł 58 dm/2 długość 151 cm waga pusty 2200gr profil RG 15 mod(7,8%) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ZARZU Opublikowano 12 Lipca 2012 Udostępnij Opublikowano 12 Lipca 2012 Model piękny, proszę o relacje foto z postępu prac. Jak myślisz, jaką wagę uzyskasz do lotu? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Wiesiek Opublikowano 12 Lipca 2012 Udostępnij Opublikowano 12 Lipca 2012 Jaka cena takiogo pięknisia i jeśli by się dało jakieś parametry . Napewno w firmie Mawi bedzie taniej niz tutaj: http://www.xmodelshop.com . Model piekny.Moze sie przyda:http://www.rc-networ...ur-von-X-Models. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
cZyNo Opublikowano 14 Lipca 2012 Udostępnij Opublikowano 14 Lipca 2012 Tak. Jest zdecydowanie tańszy Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Tytan Opublikowano 7 Września 2012 Autor Udostępnij Opublikowano 7 Września 2012 XCalibur jest już gotowy do oblotu. Zrobiłem pewne zmiany w wyposażeniu. Futaba S-3150 lotki Hitec HS-125 MG klapy Hitec HS-5245 mg wysokość,kierunek Napęd Robby 4260/06 Regulator Turnigy Plush-80A Kołpak Turbo,śmigło 15x8 Zasilanie: LiPol 3700ma/h 5S 30C, Waga:3800 gr. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Marcin81 Opublikowano 7 Września 2012 Udostępnij Opublikowano 7 Września 2012 Jak oceniasz jakość wykonania modeli XCalibur z Mavi i Falcon'a p. Kwarcińskiego??? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Tytan Opublikowano 7 Września 2012 Autor Udostępnij Opublikowano 7 Września 2012 Co do jakości?. Podobna ze wskazaniem na XCalibura za lepsze wykończenie. Trochę martwi mnie w nim to,że musiałem dołożyć na przód ok 200gr,żeby go dobrze wyważyć. Zobaczymy jak będzie się zachowywać w powietrzu,chciałoby się już nim polatać. Jak załatwię jakąś kamerkę,to będzie film z oblotu. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
cZyNo Opublikowano 7 Września 2012 Udostępnij Opublikowano 7 Września 2012 Podana waga uwzględnia dociążenie 200g? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Tytan Opublikowano 8 Września 2012 Autor Udostępnij Opublikowano 8 Września 2012 Tak uwzględnia dodatkowe dociążenie. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
cZyNo Opublikowano 8 Września 2012 Udostępnij Opublikowano 8 Września 2012 Sporo. Myślałem ze będzie lżejszy. A śmigło nie za duże do tego napędu/zasilania? Oj mój błąd - sprawdziłem dal silnika 4250. Chyba poszedł bym w słabszy napęd i zaoszczędził na wadze jeśli zależy Ci na termice. 3,8kg to dużo. Jednak jeśli teraz masz niedoważony, to chyba ze słabszym silnikiem i pakietem było by jeszcze gorzej. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Tytan Opublikowano 8 Września 2012 Autor Udostępnij Opublikowano 8 Września 2012 Dokładnie.W XCaliburze kadłub jest przygotowany pod napęd z przekładnią a to waży. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
cZyNo Opublikowano 8 Września 2012 Udostępnij Opublikowano 8 Września 2012 no to masz wyznaczony cel na przyszły sezon Chyba że lubisz szukać zimowej termiki, więc wtedy jeszcze na ten sezon Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
cZyNo Opublikowano 23 Września 2012 Udostępnij Opublikowano 23 Września 2012 i jak lata? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi