marcin133 Opublikowano 23 Października 2007 Udostępnij Opublikowano 23 Października 2007 Spokojnie akrobat do tego silnika byłby już sporo mniejszy Piper ma dość długie i wąskie skrzydła i krótki kadłub. Stąd taka rozpiętość. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Doman Opublikowano 23 Października 2007 Udostępnij Opublikowano 23 Października 2007 No cóż 15LA to też 2,5ccm He, no widzisz różnica jest 8) 15LA(2.5ccm) ma moc 0.41HP, a np. MVVS 2.47ccm ma już 0.69HP, czyli więcej niż 25LA* :-) A no to zobacz - jednak nie tylko ja takie spostrzeżenia odniosłem Hymm... to dziwne w takim razie ;-) *oczywiście przy innych RPM, ale moc osiągana obrazuje o co tu chodzi ;-) Milko, marcin133 odwalił już czarną robotę ;-) Zostaje kupić silnik(25LA**) i zacząć dłubać przy modelu :-) **gratuluję wyboru, seria LA nie ma dużej mocy, natomiast jest niezawodna i bardzo łatwa w regulacji i obsłudze Ad. pytania o serwa, na stery dał bym standardy, na lotki np. HS-81 powinny wystarczyć. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Milko Opublikowano 24 Października 2007 Autor Udostępnij Opublikowano 24 Października 2007 Dzięki tej łatwości w regulacji i odpalaniu wybrałem na pierwszą spalinkę LA myślałem nad mvvs ale to już inna bajka-trudniejsza regulacja.Pozostaje przy 25LA teraz cza kupić silnik :wink: . Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Doman Opublikowano 24 Października 2007 Udostępnij Opublikowano 24 Października 2007 Pozostaje przy 25LA teraz cza kupić silnik :wink: Moja pierwsza spalina to 15LA :-) Ja kupowałem w Riku, chyba taniej się nie znajdzie. Polecam paliwo 77/20/3(77% metanol, 20% olej rycynowy, 3% nitro) na docieranie, jak i latanie. Na 80/20 też będzie chodzić, ale gorzej z wchodzeniem na obroty, no i mocy trochę ubywa ;-) Jak nie znajdziesz z 3% nitro to śmiało 5% daj. Jak będziesz miał jakieś pytania co do silnika to pytaj :-) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Milko Opublikowano 24 Października 2007 Autor Udostępnij Opublikowano 24 Października 2007 Najtaniej widziałem w Nastiku, tyle że ja planowałem coś używanego-znacznie niższa cena!Niestety szukam od pewnego czasu i nic, ale poczekam ,aż tak mi się nie spieszy :wink: ! Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
modelarz316 Opublikowano 25 Marca 2008 Udostępnij Opublikowano 25 Marca 2008 A czy ktoś może ma TEN silnik i jakie paliwo do niego stosuje? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
GregorianR Opublikowano 25 Marca 2008 Udostępnij Opublikowano 25 Marca 2008 Podałeś link! i jak byś troche poczytał co się kryje pod tym linkiem to byś wiedział jakie paliwo zastosować!!!!! Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
modelarz316 Opublikowano 26 Marca 2008 Udostępnij Opublikowano 26 Marca 2008 Ale ja się pytam Jakie paliwo inni modelarze do niego stosują, a nie, jakie jest rekomendowane do tego silnika. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
modelarz316 Opublikowano 27 Marca 2008 Udostępnij Opublikowano 27 Marca 2008 A czy ktoś ma filmiki z lotu swojego PIPERA lub zdjęcia? (tylko nie piszcie ,,Wpisz w youtube.com, bo tam już sprawdzałem) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
marcin133 Opublikowano 27 Marca 2008 Udostępnij Opublikowano 27 Marca 2008 A czy ktoś ma filmiki z lotu swojego PIPERA lub zdjęcia? (tylko nie piszcie ,,Wpisz w youtube.com, bo tam już sprawdzałem) W tym wątku opisałem swoje perypetie z małym Piperem. Są też filmiki. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Paweł40 Opublikowano 15 Kwietnia 2008 Udostępnij Opublikowano 15 Kwietnia 2008 Witam. Jestem nowy na tym forum i chciałem się zapytać, czy takie serwa wystarczą do Pipera j3 cub25: http://modele.sklep.pl/product_info.php?products_id=1351 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Paweł40 Opublikowano 15 Kwietnia 2008 Udostępnij Opublikowano 15 Kwietnia 2008 OOO, jaka miła wiadomość, właśnie kurier przywiózł mi Pipera ^_^ super. Po południu zamierzam zamieścić fotki (zobacze tylko, czy ktoś z kolegów z osiedla mógłby mi zrobić jego zdjęcia, a jeśli nie zapomnę, to do avatra też :wink: ) Czekam na odpowiedzi związane z serwami Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
extream Opublikowano 15 Kwietnia 2008 Udostępnij Opublikowano 15 Kwietnia 2008 Wystarczą nawet do modelu o rozpiętości do 2 m. Dobre tanie serwa. Sam mam takie 4 i żadnych problemów. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Peter Opublikowano 15 Kwietnia 2008 Udostępnij Opublikowano 15 Kwietnia 2008 Paweł40 Piszesz o swoim modelu i o kurierze nie w swoim temacie.. Dlatego zamiast krawatu dostajesz dobra rade z okazji urodzin . Albo zalozysz swoj temat i bedzie on merytoryczny-tzn. zawieral tresc,informacje,fotki albo piszesz tylko w dziale z czerwonymi napisami ,,Od czego zaczac''. Kazdy nastepny post ,,nie w temacie'' i/lub w innym dziale bedzie doceniony w postaci ostrzezen. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.