Miałczek Opublikowano 16 Lipca 2012 Udostępnij Opublikowano 16 Lipca 2012 Witam wszystkich mam pytanie czy ten silnik silnik o poj. 26 cm3, benzynowy przerobiony z dmuchawy niby ma 1,8kM nada się do pipreka 2,2m rozpiętości i jakieś 5kg wagi proszę o odpowiedz Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
bzik4 Opublikowano 16 Lipca 2012 Udostępnij Opublikowano 16 Lipca 2012 w moim awatarze jest zielone paskudztwo o rozpiętości 2,3m i wardze RTF 5kg, bardzo ładnie lata z silnikiem 26cm od dmuchawy ze smigłem 15,5x8 http://pfmrc.eu/index.php?/topic/29097-moja-pierwsza-benzyna-dmuchawa-26ccm/ Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Miałczek Opublikowano 16 Lipca 2012 Autor Udostępnij Opublikowano 16 Lipca 2012 dzięki za odpowiedz Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kazikfer Opublikowano 16 Lipca 2012 Udostępnij Opublikowano 16 Lipca 2012 ja mam smiglo APC 16x14 w tymsamym silniku tj 26 cm od podkaszarki i jest troche zamocne i gasnie na wolnych obrotach ale na wysokich chodzi jak ta lala. niedlugo zaleje tam benzynke 98 moze to pomoze... bo nie chce grzebac ustawieniem srub od niskich i wysokich obrotow .... bo moge juz ich nie ustawic dobrze spowrotem Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Miałczek Opublikowano 16 Lipca 2012 Autor Udostępnij Opublikowano 16 Lipca 2012 jaką mieszankę paliwa dajecie ile oleju na litr paliwa Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Irek M Opublikowano 16 Lipca 2012 Udostępnij Opublikowano 16 Lipca 2012 Benzyna 98 da tylko tyle - albo az tyle, że wzrosną obroty. Jednak to nie rozwiąże problemu gasnięcia na małych obrotach. Moim zdaniem masz za duży skok śmigła dlatego wystepują kłopoty. W silniku lotniczym 26cm np XYZ z HK dedykowane śmigło to od 16 do 18" ale skok - 8-10". Oczywiście ten lotniczy jest mocniejszy niż z podkaszarki. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Miałczek Opublikowano 16 Lipca 2012 Autor Udostępnij Opublikowano 16 Lipca 2012 a jaka mieszanka jest najlepsza Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kazikfer Opublikowano 16 Lipca 2012 Udostępnij Opublikowano 16 Lipca 2012 @irek niewiem czy 98 nie niszczy silnika przypadkiem... wiem ze za duzy skok ale coz... potrzebowalem duzej mocy,, chociaz poki nie mam obrotomierza to nie zobacze czy wchodzi na max obroty :/ @mialczek ja uzywam 2 % oleju do dwusuwow zgonie z instrukcja Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kazikfer Opublikowano 16 Lipca 2012 Udostępnij Opublikowano 16 Lipca 2012 taka sama pojemnosc tylko ze modelarski turnigy, test roznych smigiel z podanymi rpm Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Miałczek Opublikowano 16 Lipca 2012 Autor Udostępnij Opublikowano 16 Lipca 2012 ok dzięki kazikfer Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Miałczek Opublikowano 16 Lipca 2012 Autor Udostępnij Opublikowano 16 Lipca 2012 mam jeszcze pytanko czy do tego silnika jest potrzebny jakiś pakiet zasilający Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
bzik4 Opublikowano 16 Lipca 2012 Udostępnij Opublikowano 16 Lipca 2012 Do tego z dmuchawy? jesli zostawisz oryginalny zapłon to nie potrzeba. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Miałczek Opublikowano 16 Lipca 2012 Autor Udostępnij Opublikowano 16 Lipca 2012 nie no zostawię oryginalny Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Miałczek Opublikowano 16 Lipca 2012 Autor Udostępnij Opublikowano 16 Lipca 2012 a ile starcza paliwa powiedzmy 300mm na latanie Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kazikfer Opublikowano 16 Lipca 2012 Udostępnij Opublikowano 16 Lipca 2012 300 ml w sensie wiecej niz szklanka niewiem ja mam model naziemny wiec mi wszystko jedno mam wsadzona butelke 0.5 l ale zapytaj bzik4 bo do latania to inne potrzeby http://pfmrc.eu/index.php?/topic/28359-bojer-26cm3/page__pid__394312#entry394312 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Irek M Opublikowano 16 Lipca 2012 Udostępnij Opublikowano 16 Lipca 2012 Benzyna 98 nie niszczy silnika, już pisaliśmy o tym. 300ml to ok 30 min latania - bez szaleństw. Na 350 ml mój DLE30 chodził godzinę. Ale tu przedewszystkim były małe obroty. 10 min latania dużym modelem to już dużo; tu przecież nie ma szybowania. Wystarczy Ci na baaardzo długo. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
bzik4 Opublikowano 16 Lipca 2012 Udostępnij Opublikowano 16 Lipca 2012 Na 300ml benzyny latałem ok 15 - 17 minut na maksymalnych obrotach. Dlatego teraz wsadziłem zbiornik 650ml Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Miałczek Opublikowano 17 Lipca 2012 Autor Udostępnij Opublikowano 17 Lipca 2012 Wielkie dzięki za pomoc panowie Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kazikfer Opublikowano 17 Lipca 2012 Udostępnij Opublikowano 17 Lipca 2012 Mialczek pokaz lepiej co tam kostruujesz Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Miałczek Opublikowano 17 Lipca 2012 Autor Udostępnij Opublikowano 17 Lipca 2012 jak będę wszystko miał to wstawię zdjęcia Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi