Miałczek Opublikowano 21 Lipca 2012 Udostępnij Opublikowano 21 Lipca 2012 witam mam pytanie jak można kontrolować rozładowanie pakietu w samolocie co można zastosować żeby się nie zdziwić w czasie lotu czy można użyć czegoś takiego Miernik Akumulatorów LiPo lipol tester 2S-6S Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Irek M Opublikowano 21 Lipca 2012 Udostępnij Opublikowano 21 Lipca 2012 Znaczy latasz z regulatorem bez BEC'a ? Z BEC raczej masz po kłopocie bo to on kontroluje. Są monitorki rozładowania, które świecą i wydaja dźwięki po przekroczeniu danej wartości napięcia. Tylko co z tego jesli latasz wysoko, daleko lub kilku modelarzy jednoczesnie... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Miałczek Opublikowano 21 Lipca 2012 Autor Udostępnij Opublikowano 21 Lipca 2012 bez regulatora benzyną to co jest najlepsze na kontrole w jakimś stopniu Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Irek M Opublikowano 21 Lipca 2012 Udostępnij Opublikowano 21 Lipca 2012 No to się nie zrozumielismy - z tego co napisałeś chyba każdy pomyślał, że chodzi o pakiet napędowy silnika elektrycznego. Tobie chodzi o monitorowanie pakietu zasilającego odbiornik i serwa - to co innego . Buzery odpadaja bo nie usłyszysz, Bec raczej też....Pytanie tylko po co monitorowac? Ja spaliną latałem cały dzień na lotnisku - znaczy z 5 - 6 lotów po jakieś 10min i nigdy nie trzeba było doładowywać pakietu. Stosuję 5 ogniw 2500 i 5x 2700 Sanyo. Jesli wstawisz odpowiednio pojemny lipol - chyba taki własnie masz to też spokojnie wystarczy... Ale tak sobie myślę, że spokojnie mozesz tu zastosować wspomniany monitor. Przecież po każdym locie możesz kontrolować nim stan pakietu - tak dla świętego spokoju. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Miałczek Opublikowano 21 Lipca 2012 Autor Udostępnij Opublikowano 21 Lipca 2012 ok dzięki za odpowiedz Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi