mucha93 Opublikowano 27 Października 2007 Udostępnij Opublikowano 27 Października 2007 Więc tak ja i z kolegą poszliśmy oblatać tyle co zbudowane modele .No i co tu dużo gadać . Dane techniczne: Rozpiętość skrzydeł : 2580 mm Długość kadłuba : 1270 mm Wyposażenie : 2x Hitec HS-81 Odbiornik-Zebra Nadajnik-Zebra oraz zasilanie 4x AAA Oto fotka szczęśliwych posiadaczy wszystko szło dobrze do póki mojemu koledze nie zachciało sie ostatniego lotu : http://pl.youtube.com/watch?v=CjTy7QtAcGs i tak się skończyło dzisiejsze latanie Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Tomisław Piotr Opublikowano 27 Października 2007 Udostępnij Opublikowano 27 Października 2007 No niestety na tym filmie nic nie widać. Napisz czo sie stało Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
laminat Opublikowano 27 Października 2007 Udostępnij Opublikowano 27 Października 2007 widze ze to sa fajne modele powiedz cos o konstrukcji i planach(jak je zdobyc) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
japim Opublikowano 27 Października 2007 Udostępnij Opublikowano 27 Października 2007 Okolicy do latania to nie macie najlepszej. Nie da sie gdzies dalej od zabudowan? Ja wiem ze to sa szybowce, ale 1.5kg w locie koszacym potrafi pogruchotac komus kosci nie wspominajac o oczach, o szybach w domach itd... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mucha93 Opublikowano 27 Października 2007 Autor Udostępnij Opublikowano 27 Października 2007 No niestety ale film był kręcony komórką a dokładnie to mój kolega wycelował idealnie w małą górkę skrzydłem skrzydło całe ale od uderzenia odpadł statecznik.A szybowiec jest wzorowany na planach flaminga z www.modelarz.com jedyne co jest z tych planów to wymiary i profil.Jeżeli są jakieś pytania proszę pytać chętnie odpowiem. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mucha93 Opublikowano 27 Października 2007 Autor Udostępnij Opublikowano 27 Października 2007 japim to tylko był oblot a miejsca do latania mamy i do dużo bo blisko mnie jest lotnisko krośnieńskie .A na lotnisku jest specjalne miejsce dla modelarzy . Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
TEQ Opublikowano 27 Października 2007 Udostępnij Opublikowano 27 Października 2007 Można prosić o dokładniejsze zdjęcia kadłuba ,skrzydeł ,usterzenia ? Był bym bardzo wdzięczny Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mucha93 Opublikowano 27 Października 2007 Autor Udostępnij Opublikowano 27 Października 2007 Witam oto zdjęcia o które mnie prosiłeś tylko model jest jeszcze niepomalowany Konstrukcja skrzydeł jest żeberkowa pokryta od góry kesonem, stateczniki są zrobione z listewek 5x5 balsowych a kadłub balsa 2mm wzmacniana listewkami 5x5 oraz na końcu pokryty tkaniną szklaną Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.