Zefirek Opublikowano 31 Lipca 2012 Opublikowano 31 Lipca 2012 Dzisiaj, podczas latania zwątpiłem ... dopadła mnie chmara komarów. Latać się nie dało w takich warunkach, więc szybko zwinąłem sprzęt i udałem się do domu. Jak sobie radzicie z tym zjawiskiem? Pozdrawiam, Marcin
robertus Opublikowano 31 Lipca 2012 Opublikowano 31 Lipca 2012 co roku ta sama checa http://pfmrc.eu/index.php?/topic/24810-komary-i-meszki-uatrakcyjnienie-latania-modelarskiego/
Vertigooo Opublikowano 1 Sierpnia 2012 Opublikowano 1 Sierpnia 2012 Ja tam uciekam, to następuje u mnie dokładnie o 19.20 zawsze tak samo. Kiedyś odganiałem je śmigłem ale teraz latam szybowcami...
Zefirek Opublikowano 1 Sierpnia 2012 Autor Opublikowano 1 Sierpnia 2012 Zdesperowany, udałem się do sklepu w poszukiwaniu odstraszacza. Najbardziej sensowny (zawartość deet/cena : 24%) wydał mi się BROS spray max. Dzisiaj przetestuje KOMAROM MÓWIMY... PRECZ! Pozdrawiam, Marcin
sebamor Opublikowano 1 Sierpnia 2012 Opublikowano 1 Sierpnia 2012 Znalazłem coś takiego: - trzeba przetestować Oprócz różnego rodzaju spray’ów, którymi możemy się popsikać, istnieje kilka naturalnych sposobów na te owady. Jednym z nich jest najedzenie się cebuli lub czosnku, choć wtedy pewnie wylądujemy na kanapie w osobnym pokoju;). Inna możliwość to posmarowanie się olejkiem waniliowym dodawanym do ciast. Zapach będzie o wiele lepszy niż po czosnku. W mniejszym stopniu odstraszająco na komary działa ocet, którym również możemy sobie posmarować odkryte części ciała. Podobno świetnie sprawdza się witamina B. Należy ją brać codziennie, a na efekty trzeba poczekać nawet dwa tygodnie. Długotrwałe przyjmowanie tej witaminy może mieć zły wpływ na nasz organizm, dlatego musimy uważać z jej stosowaniem. Kwas askorbinowy czyli witamina C pomoże nam gdy rozpuścimy ją w wodzie i posmarujemy ręce, twarz, nogi... Dodatkowo pijmy wapno, może nie do końca nam pomoże w odstraszaniu, ale sprawi że ukąszenia będą mniej swędziały i szybciej się zagoją.
Vertigooo Opublikowano 1 Sierpnia 2012 Opublikowano 1 Sierpnia 2012 Przed tym i tak się nie ucieknie najgorzej jak ugryzie w palec kawałek za paznokciem ani się podrapać ani polatać, a swędziiiiii
szymon_ Opublikowano 2 Sierpnia 2012 Opublikowano 2 Sierpnia 2012 A jak już ugryzie to można coś takiego http://www.aspivenin.pl/produkt.html Natychmiastowa ulga Ale odstraszyć to raczej nie odstraszy, lecz można bez bąbli udać się z powrotem na loty
Grzdam Opublikowano 2 Sierpnia 2012 Opublikowano 2 Sierpnia 2012 To działa zaraz po ukąszeniu tylko, czy jak już swędzi też?
szymon_ Opublikowano 2 Sierpnia 2012 Opublikowano 2 Sierpnia 2012 Jak już swędzi też Tylko nie można drapać
skraf Opublikowano 21 Sierpnia 2012 Opublikowano 21 Sierpnia 2012 Najbardziej spodobał mi się fragment Trzyminutowe zapobiega skutkom ukąszeń: pająków ( np. czarna wdowa, tarantula...
Rekomendowane odpowiedzi