Zefirek Opublikowano 31 Lipca 2012 Udostępnij Opublikowano 31 Lipca 2012 Dzisiaj, podczas latania zwątpiłem ... dopadła mnie chmara komarów. Latać się nie dało w takich warunkach, więc szybko zwinąłem sprzęt i udałem się do domu. Jak sobie radzicie z tym zjawiskiem? Pozdrawiam, Marcin Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Wojtass_nt Opublikowano 31 Lipca 2012 Udostępnij Opublikowano 31 Lipca 2012 Proszę Cię... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
robertus Opublikowano 31 Lipca 2012 Udostępnij Opublikowano 31 Lipca 2012 co roku ta sama checa http://pfmrc.eu/index.php?/topic/24810-komary-i-meszki-uatrakcyjnienie-latania-modelarskiego/ Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Vertigooo Opublikowano 1 Sierpnia 2012 Udostępnij Opublikowano 1 Sierpnia 2012 Ja tam uciekam, to następuje u mnie dokładnie o 19.20 zawsze tak samo. Kiedyś odganiałem je śmigłem ale teraz latam szybowcami... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Zefirek Opublikowano 1 Sierpnia 2012 Autor Udostępnij Opublikowano 1 Sierpnia 2012 Zdesperowany, udałem się do sklepu w poszukiwaniu odstraszacza. Najbardziej sensowny (zawartość deet/cena : 24%) wydał mi się BROS spray max. Dzisiaj przetestuje KOMAROM MÓWIMY... PRECZ! Pozdrawiam, Marcin Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
sebamor Opublikowano 1 Sierpnia 2012 Udostępnij Opublikowano 1 Sierpnia 2012 Znalazłem coś takiego: - trzeba przetestować Oprócz różnego rodzaju spray’ów, którymi możemy się popsikać, istnieje kilka naturalnych sposobów na te owady. Jednym z nich jest najedzenie się cebuli lub czosnku, choć wtedy pewnie wylądujemy na kanapie w osobnym pokoju;). Inna możliwość to posmarowanie się olejkiem waniliowym dodawanym do ciast. Zapach będzie o wiele lepszy niż po czosnku. W mniejszym stopniu odstraszająco na komary działa ocet, którym również możemy sobie posmarować odkryte części ciała. Podobno świetnie sprawdza się witamina B. Należy ją brać codziennie, a na efekty trzeba poczekać nawet dwa tygodnie. Długotrwałe przyjmowanie tej witaminy może mieć zły wpływ na nasz organizm, dlatego musimy uważać z jej stosowaniem. Kwas askorbinowy czyli witamina C pomoże nam gdy rozpuścimy ją w wodzie i posmarujemy ręce, twarz, nogi... Dodatkowo pijmy wapno, może nie do końca nam pomoże w odstraszaniu, ale sprawi że ukąszenia będą mniej swędziały i szybciej się zagoją. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Vertigooo Opublikowano 1 Sierpnia 2012 Udostępnij Opublikowano 1 Sierpnia 2012 Przed tym i tak się nie ucieknie najgorzej jak ugryzie w palec kawałek za paznokciem ani się podrapać ani polatać, a swędziiiiii Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
szymon_ Opublikowano 2 Sierpnia 2012 Udostępnij Opublikowano 2 Sierpnia 2012 A jak już ugryzie to można coś takiego http://www.aspivenin.pl/produkt.html Natychmiastowa ulga Ale odstraszyć to raczej nie odstraszy, lecz można bez bąbli udać się z powrotem na loty Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Grzdam Opublikowano 2 Sierpnia 2012 Udostępnij Opublikowano 2 Sierpnia 2012 To działa zaraz po ukąszeniu tylko, czy jak już swędzi też? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
szymon_ Opublikowano 2 Sierpnia 2012 Udostępnij Opublikowano 2 Sierpnia 2012 Jak już swędzi też Tylko nie można drapać Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
skraf Opublikowano 21 Sierpnia 2012 Udostępnij Opublikowano 21 Sierpnia 2012 Najbardziej spodobał mi się fragment Trzyminutowe zapobiega skutkom ukąszeń: pająków ( np. czarna wdowa, tarantula... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi