Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Mój problem polega na tym ze w locie po dodaniu gazu mam opóznienie o jakąś sek. troszke mnie to denerwuje czy ktoś wie co to moze być. Kiedyś czytałem ze to timing na karcie ale nie mam pewności.Może ktoś wie ?

Opublikowano

Timing to zupełnie co innego.

Nie napisałeś jaki silnik i regulator.

Silnik bezszczotkowy nie startuje od razu z pełną mocą i opóźnienie jest normalne, różne dla różnych regulatorów.

Najbardziej wyczuwalne z zatrzymania.

Lżejsze śmigło trochę poprawia sytuację.

Opublikowano

A jak trzymasz w ręku to działa od razu, czy też jest zwłoka?

Bo jak w ręku jest ok, to na niebie też jest ok. Jak latasz daleko to dźwięk ma opóźnienie, czasem dość spore.

Opublikowano

Może masz w regulatorze ustawiony tryb rozruchu na "soft start"? To taki gadżet przydatny głównie w śmigłowcach. Np regulatory Turnigy mają dostępne trzy tryby do ustawienia: normal, soft, super soft (znaczenie raczej oczywiste).

Opublikowano

Na postoju mam wrażenie ze jest ok ale moze to tylko wrazenie bo w locie jestem bardziej niecierpliwy i wtedy to mnie drazni silnik aleolian 5055 630kv pakiet 6s smigło 12x8 regulator turnigy http://www.hobbyking.com/hobbyking/store/uh_viewItem.asp?idProduct=10331 Karty nie mam wiec nie wiem co jest ustawiane..W innych samolotach ten moment wydaje mi się krótszy chodz zazwyczaj jest to 4s.A timing do czego własciwie służy do obrotów?

Opublikowano

No to masz prawdopodobną odpowiedź:

"Programming features:

(...)

Soft acceleration start ups (for delicate gearbox and helicopter applications)"

Nie potrzebujesz karty do programowania, wystarczy nadajnik i instrukcja do regulatora z opisem "pikania".

Opublikowano

Kolega nic nie pisze o używanej aparaturze ,jeżeli nadajnik ma możliwośc regulowania czasu reakcji serw (np. Mx 20 )to można osiągnąć efekt miękiego rozruch (soft startu). Stosuję to rozwiązanie w elektroszbowcach z napędem złożonym z silnika i pzekładni.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę.