heksodus Opublikowano 2 Sierpnia 2012 Udostępnij Opublikowano 2 Sierpnia 2012 Mój problem polega na tym ze w locie po dodaniu gazu mam opóznienie o jakąś sek. troszke mnie to denerwuje czy ktoś wie co to moze być. Kiedyś czytałem ze to timing na karcie ale nie mam pewności.Może ktoś wie ? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
PK999 Opublikowano 2 Sierpnia 2012 Udostępnij Opublikowano 2 Sierpnia 2012 Timing to zupełnie co innego. Nie napisałeś jaki silnik i regulator. Silnik bezszczotkowy nie startuje od razu z pełną mocą i opóźnienie jest normalne, różne dla różnych regulatorów. Najbardziej wyczuwalne z zatrzymania. Lżejsze śmigło trochę poprawia sytuację. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
robertus Opublikowano 2 Sierpnia 2012 Udostępnij Opublikowano 2 Sierpnia 2012 A jak trzymasz w ręku to działa od razu, czy też jest zwłoka? Bo jak w ręku jest ok, to na niebie też jest ok. Jak latasz daleko to dźwięk ma opóźnienie, czasem dość spore. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
vowthyn Opublikowano 2 Sierpnia 2012 Udostępnij Opublikowano 2 Sierpnia 2012 Może masz w regulatorze ustawiony tryb rozruchu na "soft start"? To taki gadżet przydatny głównie w śmigłowcach. Np regulatory Turnigy mają dostępne trzy tryby do ustawienia: normal, soft, super soft (znaczenie raczej oczywiste). Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
heksodus Opublikowano 2 Sierpnia 2012 Autor Udostępnij Opublikowano 2 Sierpnia 2012 Na postoju mam wrażenie ze jest ok ale moze to tylko wrazenie bo w locie jestem bardziej niecierpliwy i wtedy to mnie drazni silnik aleolian 5055 630kv pakiet 6s smigło 12x8 regulator turnigy http://www.hobbyking.com/hobbyking/store/uh_viewItem.asp?idProduct=10331 Karty nie mam wiec nie wiem co jest ustawiane..W innych samolotach ten moment wydaje mi się krótszy chodz zazwyczaj jest to 4s.A timing do czego własciwie służy do obrotów? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
vowthyn Opublikowano 3 Sierpnia 2012 Udostępnij Opublikowano 3 Sierpnia 2012 No to masz prawdopodobną odpowiedź: "Programming features: (...) Soft acceleration start ups (for delicate gearbox and helicopter applications)" Nie potrzebujesz karty do programowania, wystarczy nadajnik i instrukcja do regulatora z opisem "pikania". Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Andrzej Cyran Opublikowano 5 Sierpnia 2012 Udostępnij Opublikowano 5 Sierpnia 2012 Kolega nic nie pisze o używanej aparaturze ,jeżeli nadajnik ma możliwośc regulowania czasu reakcji serw (np. Mx 20 )to można osiągnąć efekt miękiego rozruch (soft startu). Stosuję to rozwiązanie w elektroszbowcach z napędem złożonym z silnika i pzekładni. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
heksodus Opublikowano 10 Sierpnia 2012 Autor Udostępnij Opublikowano 10 Sierpnia 2012 To jednak kwestia regulatora który jest fabrycznie jest ustawiony na soft.Ale bez karty ni cholery nie wiem jak ustawić Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
PK999 Opublikowano 10 Sierpnia 2012 Udostępnij Opublikowano 10 Sierpnia 2012 No chyba żartujesz. Duży z Ciebie chłop dasz sobie radę. Wszystko da się ustawić bez karty. Instrukcja tu. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi