klimor24 Opublikowano 18 Sierpnia 2012 Udostępnij Opublikowano 18 Sierpnia 2012 Witam Chce zamówić ten model http://abc-rc.pl/p/176/2982/model-pioneer-1400mm-trenerek-rtf-kompletny-zestaw-modele-do-fpv-fpv-i-akcesoria.html i mam on akumulator li-pol 3S 1300mAh i zapewne nie jest on zbyt dobry! I tu moje pytanie jaki byscie polecili akumulator / pakiet do tego zestawu z tej strony? bym mógł go razem z zestawem zamówic. pozdrawiam Michał Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
PK999 Opublikowano 18 Sierpnia 2012 Udostępnij Opublikowano 18 Sierpnia 2012 Skąd przekonanie, że dołączony pakiet nie jest zbyt dobry? Poczytaj sobie wątki które da Ci forumowa wyszukiwarka po wpisaniu pioneer 1400 czy beta i zaraz będziesz wiedział kto na jakiej baterii lata i jaką chwali. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
klimor24 Opublikowano 18 Sierpnia 2012 Udostępnij Opublikowano 18 Sierpnia 2012 ok dzieki dzis wieczorem przysiądę i poszperam na forum a czy jest ten pakiet dobry to źle sie wyraziłem bo chodziło mi o jego pojemnośc chciałbym troche by był wiekszy. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
szpachla Opublikowano 18 Sierpnia 2012 Udostępnij Opublikowano 18 Sierpnia 2012 Kup sobie model w wersji bez wyposażenia i dokup wszystko osobno. To co dają w zestawach delikatnie mówiąc zazwyczaj nie jest najlepszej jakości. Aku ja bym kupił 2000 mAh bo będzie można dłużej polatać. I kupiłbm Easy Stara zamiast pionka Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
klimor24 Opublikowano 18 Sierpnia 2012 Udostępnij Opublikowano 18 Sierpnia 2012 wiem ze firma Multiplex jest lepsza ale chce na poczatek taki zestaw a moze przez zime kupie jakiegos kita, mysle o jakim górnopłacie a co do Aku to zecydowałem sie na 1600 i ten z zestawu mylse ze na poczatek wystarczy... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
szpachla Opublikowano 18 Sierpnia 2012 Udostępnij Opublikowano 18 Sierpnia 2012 No to jest właśnie najgorsze co możesz zrobić to kupić ten zestaw. To tak jakbyś kupował skuter w biedronce, albo malucha zamiast VW Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
klimor24 Opublikowano 18 Sierpnia 2012 Udostępnij Opublikowano 18 Sierpnia 2012 ale wiem moze i to by był proste kupic model artf ale nie wiem czy dal bym sobie rade z jego zlozeniem ....a i jeszcze jedno po zakupie tego pionierka bede mógł w przyszłosci wymienic w nimna lepsze czesc sa takie dostepne...? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
klimor24 Opublikowano 18 Sierpnia 2012 Udostępnij Opublikowano 18 Sierpnia 2012 To tak jakbyś kupował skuter w biedronce, albo malucha zamiast VW no tak ale jak sie uczysz jezdzic to nie ma audi 6 tylko na starym np. golfie 1 hmmm jak cos rozbic to kazdy wie co wybrac... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
szpachla Opublikowano 19 Sierpnia 2012 Udostępnij Opublikowano 19 Sierpnia 2012 No tylko jak masz do wyboru Golfa 1 za 500 zł albo Audi A6 za 700 zł to jasne jest że bierzesz A6, nawet jak nie umiesz jeździć. ale wiem moze i to by był proste kupic model artf ale nie wiem czy dal bym sobie rade z jego zlozeniem ....a i jeszcze jedno po zakupie tego pionierka bede mógł w przyszłosci wymienic w nimna lepsze czesc sa takie dostepne...? Dokupisz ale to co kupisz teraz to po kilku lotach będzie nadawało się na śmietnik. I za dwa miesiące znowu wydasz 500 bo aparatura, ładowarka, pakiet i silnik i regulator to jest jednorazowy sprzęt i będziesz kupował drugi raz to samo. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
robertus Opublikowano 19 Sierpnia 2012 Udostępnij Opublikowano 19 Sierpnia 2012 Przesadzacie. Model jest dobry,a opinie o nim, że trzeba wymienić to i owo wynikają z tego, ze po pewnym czasie pilot zaczyna eksperymeny co konczy się tym, że wzmocnienia w skrzydle nie wytrzymują, samolot wolno lata itd. Wtedy zaczyna się tuning modelu. Na początek taki model z pudełka jest w sam raz. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
szpachla Opublikowano 19 Sierpnia 2012 Udostępnij Opublikowano 19 Sierpnia 2012 Takie zestawy RTF to zazwyczaj złom. Sam model (pianka) nie jest jeszcze najgorszy ale wyposażenie zawarte w zestawie nie reprezentuje żadnej wartości. Nie chcę nikogo zniechęcać do zakupu - ostrzegam jedynie przed zakupem najgorszego zestawu jaki można kupić. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
klimor24 Opublikowano 19 Sierpnia 2012 Udostępnij Opublikowano 19 Sierpnia 2012 Nie chcę nikogo zniechęcać do zakupu - ostrzegam jedynie przed zakupem najgorszego zestawu jaki można kupić. I nie zniecheciłes bo ja jak tu wszedłem na forum to nie pytalem jaki wybrac model, tylko jaki dobrac pakiet do tego modelu. pozdrawiam Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
grabie2 Opublikowano 19 Sierpnia 2012 Autor Udostępnij Opublikowano 19 Sierpnia 2012 aku możesz spokojnie wstawić jak ja 2,2Ah, tylko wtedy wywal te nakrętki w nosie. Po osobistych i ostatnich doświadczeniach proponował bym Ci kupić model w wersji kit - EASY STAR II jest dużo lepszy niż pioneer, ale obydwa się nadadzą. Do tego silnik bezszczotkowy 20A, serwa zwykłe - najtańsze 9g, aparaturka turnigy 9x na początek będzie OK i aku. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
szpachla Opublikowano 19 Sierpnia 2012 Udostępnij Opublikowano 19 Sierpnia 2012 Nie, on już wybrał to mu nie proponuj bo i tak go nie przekonasz Niech kupi Pionnera RTF będzie miał wypas. Przecież ten zestaw jest idealny dla początkujących pilotów więc czemu polecacie coś innego Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
klimor24 Opublikowano 19 Sierpnia 2012 Udostępnij Opublikowano 19 Sierpnia 2012 kit - EASY STAR II tez dobry pomysł moze przez zime podejme sie takiego złożenia by miec nowy model na wiosne, i dzieki grabie2 co do aku tez myslalem o takiej pojemnosci ale stwierdziłem ze moze byc za ciezka do tego modelu. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
grabie2 Opublikowano 19 Sierpnia 2012 Autor Udostępnij Opublikowano 19 Sierpnia 2012 jest OK, ale uważaj model ma spory zapas mocy i nie próbuj latać na 100% mocy na początek. Co do modelów w wersji kit(przynajmniej dwóch tu wymienionych) to składa się je góra w 2-3 dni, ja swojego easy star'a poskładałem i przełożyłem elektronikę, serwa, silnik z pioneer'a w jakieś 4 godzinki . Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi