chrisk8 Opublikowano 2 Sierpnia 2012 Udostępnij Opublikowano 2 Sierpnia 2012 Oto krotki film z mojego oblotu modelu RAVEN FUN zakupionego od kolegi BOOGIE. Niedlugo kolejny film tyle ze z pazurkiem:) Milego ogladania. Konstruktywna krytyka mile widziana. http://www.youtube.com/watch?v=Smv1gFhbn5M&list=UU_UkWyqXWb0YfYbwzNNJkvQ&index=2&feature=plcp Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Maciej Ritmann Opublikowano 3 Sierpnia 2012 Udostępnij Opublikowano 3 Sierpnia 2012 super!! apowiedz czy mógłbyś przesłać link do systemu dymu? albo jak on działa? jak duży jest lub ile miejsca potrzebuje? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
chrisk8 Opublikowano 3 Sierpnia 2012 Autor Udostępnij Opublikowano 3 Sierpnia 2012 System dymu jest bardzo prosty i tani.Wykonałem go z pompki od spryskiwaczy samochodowych,zaworu zwrotnego do paliwa,jednego przelacznika z serwem,pakietu 4.8nimh i troche zmodyfikowanej dyszy od Pana Jakuba z f3m(do dyszy wprowadziłem około 12cm waska rurke mosieżną celem wstepnego podgrzania oleju). Calosc kosztow to pompka 13zł, zawor zwrotny 4zł,przelacznik z serewem jakies 20zł.kawalek przewodu wysokotemperaturowego 5zł i zbiornik 10zł.Jak kolega chce to po powrocie do domu moge wysłać zdjecia.Wazne jest aby pompka była jak najbliżej zbiornika z olejem bo wowczas nie trzeba kombinowac z odpowietrzaniem pompki tylko sama sobie poradzi.Ogolnie korzystałem z materiałów znalezionych na pfmrc.eu Jak wroce z lotniska to koledze podesle linki.A do jakiego silnika chce kolega zastosowac instalacje? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Maciej Ritmann Opublikowano 3 Sierpnia 2012 Udostępnij Opublikowano 3 Sierpnia 2012 myślałem, że to masz pod osobnym systemem jakoś zamontowane. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
chrisk8 Opublikowano 3 Sierpnia 2012 Autor Udostępnij Opublikowano 3 Sierpnia 2012 System jest osobny.Pompa bierze olej z osobnego zbiornika i wtlacza go do tlumika poprzez zawor zwrotny tak jak to sie robi w firmowych systemach dymu rc Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kobe24la Opublikowano 5 Sierpnia 2012 Udostępnij Opublikowano 5 Sierpnia 2012 Sorki, ale nakręć ten film w dobrej jakości, bo ten był kręcony chyba kotletem, nic nie widać, obraz nieostry, kamerzysta lata obiektywem po całym niebie :/ Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
GiulioN Opublikowano 5 Sierpnia 2012 Udostępnij Opublikowano 5 Sierpnia 2012 Każdy kręci filmy tak jak umie, czym ma, mi nie przeszkadza to, że tak kręcone. Ja bym się skupił raczej na locie modelu, nie na jakości filmu Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
chrisk8 Opublikowano 5 Sierpnia 2012 Autor Udostępnij Opublikowano 5 Sierpnia 2012 W przyszlym tygodniu moze moj kolega bedzie mial lepsza kamere do dyspozycji to cos sie skleci. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kobe24la Opublikowano 6 Sierpnia 2012 Udostępnij Opublikowano 6 Sierpnia 2012 Każdy kręci filmy tak jak umie, czym ma, mi nie przeszkadza to, że tak kręcone. Ja bym się skupił raczej na locie modelu, nie na jakości filmu Ale jak już publikujesz na forum, to wypadałoby żeby miało to ręce i nogi. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
GiulioN Opublikowano 6 Sierpnia 2012 Udostępnij Opublikowano 6 Sierpnia 2012 To fakt, ale najgorzej nie jest Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
rewia2006 Opublikowano 10 Sierpnia 2012 Udostępnij Opublikowano 10 Sierpnia 2012 Opisz, proszę, jak go naprawiałeś (mile widziane fotki) oraz skąd wziąłeś rurę. Interesuje mnie również jakie zastosowałeś wyposażenie. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
chrisk8 Opublikowano 11 Sierpnia 2012 Autor Udostępnij Opublikowano 11 Sierpnia 2012 Uszkodzenia struktury naprawilem warstwa szkla 80g/m^2 oraz wzmocnilem najgorsze uszkodzenia weglem 160g/m^2 bo tylko taki mialem niestety.Wszystko klejone na na zywicy l285.Nastepnie szpachlowanie,szlifowanie,szpachlowanie,szlifowanie a nastepnie podklad bialy samochodowy nakladany aerografem potem kolor a na koncu lakier chemoutwardzalny.Wyposażony w dle 55,smiglo 22x10 ale bedzie 23x8, lotki hs 945mg wysokosci narazie hs645mg ale beda hs 945mg.kierunek 2xpower hd ktore chyba zmienie na jedno hs 24Kg na gazie futaba 9kg.Zasilam z 6v nicd 1800mah podlaczone do dwoch kanałów, na zaplonie graupner 4.8v nimh 2000,odbiornik futaba 617fs. Mam w planach wymiane na jakies cyfrowe serwa i wstawienie listwy zasilajacej oraz zmiane na zasilanie z life 2s. Z modelu bede robil forme we wrzesniu i kadlub wykonam przy uzyciu plastra miodu.Licze ze wowczas zejde z masa do 6.4-6.5Kg.Aktualna masa do lotu wraz z instalacja do dymu to 7.25Kg. Rure kupilem w jednym z krakowskich sklepow z profilami aluminiowymi ale nie pamietam gdzie...jak sobie przypomne to podam koledze ta informacje Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
rewia2006 Opublikowano 14 Sierpnia 2012 Udostępnij Opublikowano 14 Sierpnia 2012 Wielkie dzięki za wszystkie informacje. Czy ten sklep w Krakowie to sprzedaje te rury wysyłkowo? A przede wszystkim to podziwiam lądowania na takim lotnisku! Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
chrisk8 Opublikowano 16 Sierpnia 2012 Autor Udostępnij Opublikowano 16 Sierpnia 2012 Rure dostarczył mi kolega ale z tego co pamietam to taka mozliwosc jest.Mozna takze w lublinie takie rury zakupic ale narazie tylko o sciance 1mm oraz w 2metrowym kawalku.Tu znalazlem sklep z takimi rurami http://www.kbhakord.pl/modules/content/oferta/wymiary-profile_standardowe-rury_okragle.pdf A teraz pytanie za 100pkt a wiec kto oreintuje sie jaki został użyty profil w skrzydlach Ravena? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Henryk S. Opublikowano 17 Sierpnia 2012 Udostępnij Opublikowano 17 Sierpnia 2012 Rury duralowe o różnych średnicach długościach i ściance 1mm 1,5mm i 2mm oraz kieszenie do tych rur można kupić w Nastiku. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
rewia2006 Opublikowano 17 Października 2012 Udostępnij Opublikowano 17 Października 2012 A teraz pytanie za 100pkt a wiec kto oreintuje sie jaki został użyty profil w skrzydlach Ravena? Z moich pomiarów skrzydła wynika, że jest to profil NACA 0014. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi