Irek M Opublikowano 5 Sierpnia 2012 Udostępnij Opublikowano 5 Sierpnia 2012 Wczoraj odebrałem nowe rdzenie skrzydełka 160cm. Wykonane starannie przez hornet coś tam. Jednak 160cm to dla mnie stanowczo za mało. Dokupiłem więc płytę styropianu gr 5cm i wydłużyłem je: do kazdej połowy rdzenia dokleiłem wspomniane 5cm z obu profili, dodam jeszcze jeden 5cm centralny. W ten sposób rozpiętość wzrosła do 185cm ale myślę o zaokrągleniu do 190. Korci mnie 200cm ale nie chce mi sie tyle szlifować. Tym razem chciałbym wykonać jak najlżej. Poprzednie miało masę 1800g do lotu przy 200cm rozp; i napędzane było silnikiem TP 2915-5T-8Y. Na śmigle TP 13x4 dawało to 2200g ciągu statycznego na pakiecie 4s. fotek w tej chwili nie wstawiam bo nie ma jeszcze czego pokazywać. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Irek M Opublikowano 20 Sierpnia 2013 Autor Udostępnij Opublikowano 20 Sierpnia 2013 Qrcze ! Całkowicie zapomniałem o tym temacie... Model wykńczony: i oblatany: W zależności od pakietu i silnika masa do lotu 1700 - 1800g. Oblot bardzo udany nie licząc konieczności przesunięcia do przodu SC o 2cm, a póżniej jeszcze silnika o jakieś 4-5cm by uniknąc balastu. Model raczej nerwowy ale nie wiem dlaczego: w sobotę przy słonecznej bezwietrznej niemal pogodzie latał idealnie, a dziś gdy było bardzo nieładnie to juz tak sobie. poniewaz sam filmowałem i pilotowałem wiec wyszło jak wyszło: 1 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi