kosa Opublikowano 1 Listopada 2007 Udostępnij Opublikowano 1 Listopada 2007 No więc przyszedł czas na drugi modelik, robie pipera z planów electric orange. Model jest już w trakcie malowania, relacji z budowy nie umieszczałem bo bym was zanudził robiłem go około miesiąca, praktycznie nie miałem czasu (szkoła), ale powoli powoli i niedługo będzie latał chyba będzie latał. Model nie będzie za lekki:P przewiduje około 460-480g. No i trochę danych model będzie "latał" na takim samym wyposażeniu jak RWD:P silnik Emax CF2812, regulator jeti eco 18, 4 serwa hs-55, odbiornik HFS-05MS i pakiet fullmax 3s 1050mah. I teraz mam pytanie w RWD nie miałem lotek a tutaj będą no więc jak podłącza sie 2 serwa od lotek pod jeden kanał?? (przedłużacz "Y"??) Jutro postaram sie wstawić parę fotek Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Milko Opublikowano 1 Listopada 2007 Udostępnij Opublikowano 1 Listopada 2007 Tak jak mówisz, kabel Y, a powiedz mi ,mam taki sam napęd tylko regiel 25A ,ile pracował ci ten silniczek na takim pakiecie?Ja też się przymierzam do Pipera ok.120cm a jak zamierzasz malować ,Piper Yellow czy wojskowo a może jeszcze inaczej :wink: ?,i jaką techniką? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kosa Opublikowano 1 Listopada 2007 Autor Udostępnij Opublikowano 1 Listopada 2007 no już praktycznie pomalowałem. Malowałem trochę nie modelarskim sposobem ale wygląda ładnie:P a dokładniej farbą akrylową, coś w tym stylu http://www.jungfrau-stafette.ch/technik/96.jpg . Pakiet dostałem od kolegi nie jest nowy i wchodzi do niego lekko ponad 800mah wystarcza mi to na jakieś 10min, mój ma 90cm rozpiętości. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rafal B. Opublikowano 1 Listopada 2007 Udostępnij Opublikowano 1 Listopada 2007 hmm a nie lepiej serw od lotek podłączyć pod swoje kanały? Optic ma normalnie chyba lotki na dwóch kanałach?? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
tikicaca Opublikowano 1 Listopada 2007 Udostępnij Opublikowano 1 Listopada 2007 tyle ze druga lotka jest na kanale 6, a kosa pisze ze ma odbiornik 5 kanalowy, no a w opticu tego sie przesunac nie da Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kosa Opublikowano 2 Listopada 2007 Autor Udostępnij Opublikowano 2 Listopada 2007 jestem początkujący i trochę nie rozumiem:P czego nie da sie przesunąć?? i planowałem podpiąć serwa od lotek po 2 kanały 4i5 nie działały by? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Ładziak Opublikowano 2 Listopada 2007 Udostępnij Opublikowano 2 Listopada 2007 W odbiorniku HFS-05MS nie ma kanału 5, są kanały 1-4 i 6, więc wszystko jest OK, szczególnie w połączeniu z Opticem. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
motyl Opublikowano 2 Listopada 2007 Udostępnij Opublikowano 2 Listopada 2007 Nawet ja by były pierwsze 5 kanałow to sie da Przecie optic ma dowolne mixery, więc wystarczy ustawić że ch5 śledzi w 100% ch6 i po zawodach Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kosa Opublikowano 2 Listopada 2007 Autor Udostępnij Opublikowano 2 Listopada 2007 mam nadzieje że jakoś sobie poradzę będę wertował instrukcje ze słownikiem w ręku :P ponieważ nigdy jeszcze nie używałem mixerów:P a jeszcze jedno mogę zrobić klapy?? (mówię odnośnie sprzętu który posiadam, czy jest to wykonalne?) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
marcin133 Opublikowano 2 Listopada 2007 Udostępnij Opublikowano 2 Listopada 2007 To naprawdę dziwne że kupujecie sprzęt nieznając jego PODSTAWOWYCH możliwości Na Opticu można ustawić klapy i klapolotki (to drugie użyć musisz jeśli chcesz sterować lotkami 2 kanałami - rozwiązanie lepsze niż Y kabel) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kosa Opublikowano 4 Listopada 2007 Autor Udostępnij Opublikowano 4 Listopada 2007 No i jak obiecałem są fotki, trochę później bo nie miałem dostępu do cyfrówki ;/ i co sądzicie o moim piperku?? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
danylotnik Opublikowano 4 Listopada 2007 Udostępnij Opublikowano 4 Listopada 2007 W jaki sposob go malowałeś czy przed malowanie pokrywales model papierem prosze o troszke szczegułów.... 8) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kosa Opublikowano 4 Listopada 2007 Autor Udostępnij Opublikowano 4 Listopada 2007 Model pomalowałem zwykłymi farbami akrylowymi przy użyciu pigmentów, malowałem 2x następnie szlifowałem w celu zmniejszenia wagi i wyrównania nierówności a na koniec malowałem trzeci raz niewielką ilością farby. Malowałem od razu na depronie nie pokrywałem papierem. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Anonymous Opublikowano 4 Listopada 2007 Udostępnij Opublikowano 4 Listopada 2007 Ekhem... W Opticu jest jeszcze taka funkcja jak różnicowe wychylenie lotek (ADIF) wtey lotki podpinamy po 1 i 5 kanał, a relacje między kanałmi we wszystkich wartościach na 100% no chyba że chcemy inaczej... To tak gwoli ścisłości... Pozdrawiam... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kosa Opublikowano 4 Listopada 2007 Autor Udostępnij Opublikowano 4 Listopada 2007 tylko dręczy mnie jedno pytanie czy w optic Sport tez to jest.... bo Aparatury Optic i Optic Sport to jednak są 2 różne nadajniki... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Anonymous Opublikowano 4 Listopada 2007 Udostępnij Opublikowano 4 Listopada 2007 to tak : Optic 6 Sport pozwala na programowanie pod kątem sterowania modeli samolotów, szybowców i śmigłowców. Wyposażony jest w pamięć dla 10 modeli. W Hitec Optic 6 Sport znajdziemy przyciski do wprowadzania danych, blokadę gazu, podwójną funkcję timera oraz przełączniki typu „włącz/wyłącz". Programowalny dla wszelkich modeli szybowców, modeli samolotów tak z napędęm elektrycznym jak i świecowych a także do śmigłowców. Funkcje i właściwości: • pamięć 10 modeli • EPA • punkt końca wychylenia dźwigni serw • odwrotne działanie serw • precyzyjne trymowanie • wychylenia wykładnicze kan. 1, 2 i 4 • podwójny zakres wychyleń - kanał 1, 2 i 4 • nazwa modelu • resetowanie modelu • kopiowanie modelu • wybór modelu • przypisanie przełączników • gaszenie silnika • trener oraz ok. 30 innych funkcji programowych do samolotów, szybowców i śmigłowców. Hitec optic : Optic - 6 kanałowa, komputerowa aparatura FM/QPCM, zaprojektowana do sterowania modelami śmigłowców, samolotów oraz szybowców. Optic zawiera program śmigłowcowy oraz wszystkie funkcje i możliwości, jakie może oczekiwać zarówno początkujący jak i zaawansowany modelarz i które pozwolą obsłużyć praktycznie wszystkie modele. Cechy nadajnika: * 6 channel * FM / Q-PCM * 8 Model Memory * Spectra compatible * Digital trims * Model name * Dual timer * Switch Assignability * EPA * Dual rates * Exponential * Fail safe * Throttle lock * Engine Cut * Three flight modes * 2 open mixes * Gyro gain * Throttle curves * Pitch Curves * Revo mix * CCPM mixing * CROW Mixing * Camber * Reflex * System Trener różni sie pamięciom a resztę wyłap sam .. Google nie gryzą ;p ;d Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.