Piotrek Pindral Opublikowano 22 Sierpnia 2012 Udostępnij Opublikowano 22 Sierpnia 2012 Szanowni koledzy, zapraszam wszystkich miłośników awiacji w każdej postaci na FESTYN LOTNICZO MODELARSKI który odbędzie się w najbliższą sobotę na lotnisku w Wilczych Laskach. Impreza ma charakter rekreacyjno - towarzyski. Na każdego gościa czekać będzie miejsce przy ognisku i kiełbaska. Zapraszamy pilotów modeli, paralotni i innych aparatów latających. Dla chcących zostać do niedzieli polecam nocleg niedaleko miejsca spotkania - Wilcze Laski 6. Do zobaczenia! W sobotę zaczynamy od 11:00. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Koper20 Opublikowano 24 Sierpnia 2012 Udostępnij Opublikowano 24 Sierpnia 2012 Można prosić o jakieś konkretniejsze informacje typu rejestracja, program imprezy, koszty itp. Planuje przyjechać z Poznania polatać modelami na uwięzi. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ahaweto Opublikowano 24 Sierpnia 2012 Udostępnij Opublikowano 24 Sierpnia 2012 Jeżeli pogoda dopisze to się wybiorę z modelami. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Piotrek Pindral Opublikowano 24 Sierpnia 2012 Autor Udostępnij Opublikowano 24 Sierpnia 2012 Lotnisko "jest otwarte" dla gości już od rana do ... nocy. Chętni mogą zostać do niedzieli, choć oficjalnie impreza jest w sobotę - wszystko zależy oczywiście od aury. Rejestrować się wcześniej nie trzeba, koszty uczestnictwa wynoszą zero złotych . Jeśli pogoda dopisze będzie naprawdę fajnie. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ahaweto Opublikowano 25 Sierpnia 2012 Udostępnij Opublikowano 25 Sierpnia 2012 Przyszło mi samotnie reprezentować modelarzy na tej imprezie. Muszę powiedzieć że impreza zorganizowana została z rozmachem, piloci to tak samo zakręceni faceci jak my . Przyjechałem ok. 11-nastej i jako pierwszy zrobiłem ,,oblot powietrza,, , natomiast samoloty ze względu na niską podstawę chmur zaczęły zlatywać się ok 14-nastej. Wcześniej od nich zaczęły pojawiać się ,,rzuty kołowe,, z żonami i resztą rodziny. No i zaroiło się na lotnisku. W namiocie biesiadnym poczęstowano wszystkich łącznie ze mną i moim synem karkówką, skrzydełkami z kurczaka, kiełbasą i boczkiem z grila. Wszystko wspaniale doprawione i smaczne. Oczywiście do tego wszelakie napoje i ciasta. Miałem okazję posłuchać i porozmawiać z pilotami. O dziwo niemalże wszyscy zaczynali od modelarstwa . Niesłychane . Przybywają samoloty. Na powitanie były bardzo niskie przeloty. A to samolot którego model, choć jeszcze nie ulotniony mam w swoich rękach. Jeszcze nie w komplecie a już przy stole Pamiątkowe zdjęcie. Po południu zrobiła się wspaniała lotna pogoda. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi