Ghandi Opublikowano 2 Listopada 2007 Udostępnij Opublikowano 2 Listopada 2007 Kochani kolegowie i Koleżankowie Normalnie... od przyszłego tygodnia będę miał... PIWNICĘ!!!! Jupiii!!! wreszcie będę mógł dłubać modele... poprostu tak jak chce, lubię i wogóle nie będę musiał się bić z nikim o moejsce, będę miał swoije parę m2 do dłubania... i odrazu przywale z grubej rury, chcę zbudować piękny duuuzy dwupłatowiec, tak zeby mial rozpietosci z 1.7 metra. Myślę o Nieuporcie lub Bristolu.... normalnie nic mi radochy z maski nie zdejmie chyba ... no moze poza ceną wyposażenia takiego latadła A pomoc Kolegów? proszę o pomoc przy wyborze modelu i ewentualnie dobrą radą przy planach dzięki uprzejmosci Marka mam plany do bristolka pozostanie tylko je .... ciut powiększyć. coś mam wrazenie ze finalnie, za kilkanaście lat zbuduję swój własny... dwupłatowiec, tym razem juz w skali 1:1 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
MareX Opublikowano 3 Listopada 2007 Udostępnij Opublikowano 3 Listopada 2007 Kiedyś Ty mi pomagałeś , drukując m.in. tego wymarzonego CSSa. Teraz ja Ci podszepnę: wal na ksero wieloformatowe i zażycz sobie dołożenie do posiadanych planów np. 50%. Gwarantuję piorunujący efekt /wcale nie finansowy /, a zobaczysz, że zaraz Ci się Bristolek rozrośnie do porządanych rozmiarów. Mi w ten banalnie prosty sposób, rozrósł się ten zabytkowy Tomtit, tylko żeby jeszcze był czas na realizację... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Ramzes18 Opublikowano 3 Listopada 2007 Udostępnij Opublikowano 3 Listopada 2007 Z ta piwnica to masz fajnie, ja mam jakas tam ale cala zawalona, wiec nie ma mowy by cos tam w niej dlubac ;D Ale mam taka sasiadke co ma suszarnie,(powinna byc udostepniona dla wszystkich, ale ze nikt nie chcial to sama ja zajela ) duze pomieszczenie ok 4x5metrow, poszedlem by ja poprosic aby mi udostepnila kawalek miejsca pod stol, bo nie mamy miejsca z kolega gdzie laminowac, to powiedziala ze nie moze dac bo remontuje mieszkanie i bedzie wnosic nowe meble zanim wniesie je do domu ( ciekawe jestem kto normalny tak robi :crazy: ) Najlepsze jest to ze w tym pomieszczeniu stoja jak narazie 2 rowery ;] Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mammuth Opublikowano 3 Listopada 2007 Udostępnij Opublikowano 3 Listopada 2007 edit W protescie przeciw durnemu zachowaniu Marcina133 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Arek Pniewski Opublikowano 3 Listopada 2007 Udostępnij Opublikowano 3 Listopada 2007 Moje Gratulacje :mrgreen: .....u mnie , po przeprowadzce mam tylko dla siebie piwnice 2,1 na 4m :mrgreen: kiedys musialem sie zmiescic w piwnicy 1,5 m na 2m ..... z przybytkiem miejsca , sytuacja tylko czesciowo sie poprawila bo znowu nie moge sie obrucic... :mrgreen: musialbym chyba co najmniej 25 m kwadratowych miec do dyspozycji wtedy bym moze normalnie mogl siasc do dlubania... zycze owocnego dlubania 8) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Irek M Opublikowano 3 Listopada 2007 Udostępnij Opublikowano 3 Listopada 2007 Posiadam garaż 3 piwnice(jedna z 12m2) i komórkę na połpietrze, ale modele najprzyjemniej wykonuje mi się w mej sypialni 12m2 :devil:. Co do Nieuporta - mój ma rozp wg planu 188cm. Koszt wykononia od podstaw to w tej chwili jakieś 500zł. Najdroższa to folia koła i silnik. Nie liczę jednak tego bo już to mam :rotfl: Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Ghandi Opublikowano 3 Listopada 2007 Autor Udostępnij Opublikowano 3 Listopada 2007 Posiadam garaż 3 piwnice(jedna z 12m2) i komórkę na połpietrze, ale modele najprzyjemniej wykonuje mi się w mej sypialni 12m2 :devil:. Co do Nieuporta - mój ma rozp wg planu 188cm. Koszt wykononia od podstaw to w tej chwili jakieś 500zł. Najdroższa to folia koła i silnik. Nie liczę jednak tego bo już to mam :rotfl: a co do planow pieknego nieuporcika - kupiłeś, xerowałeś czy sciągnąłeś skądś? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
tomson Opublikowano 3 Listopada 2007 Udostępnij Opublikowano 3 Listopada 2007 @Fokker zaintrygowałeś mnie tą komórką na półpiętrze Zawsze myślałem że komórka to wolnostojące lub przyklejone do budynku pomieszczenie drewniane lub murowane To tak jakby mieć strych na parterze Pewnie za mlody jestem i w życiu jeszcze wszystkiego nie widziałem Ja na lato wyniosłem się na strych ale teraz już jest tam chłodno i wracam do kuchni jednak są uroki modelowania w mieszkaniu, żona jedzenie podstawi pod nos Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Irek M Opublikowano 3 Listopada 2007 Udostępnij Opublikowano 3 Listopada 2007 Komórka to takie pomieszczenie na co drugim pietrze w wieżowcach. Co drugie bo co pierwsze to są tam zsypy na śmieci. Plany nieuporta zamawiałem przez http://www.modelactivitypress.com/fs_frameset1.htm Masz tam do wyboru wersje spalinowe i elektro. modeli Iwojennych jest kilka. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
motyl Opublikowano 3 Listopada 2007 Udostępnij Opublikowano 3 Listopada 2007 jednak są uroki modelowania w mieszkaniu, żona jedzenie podstawi pod nos podrażnij Iwonę to ci talerz na model postawi [ b]Ghandi[/b], chociaż w twojej klatce czy gdzieś dalej ?? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.