extream Opublikowano 4 Listopada 2007 Udostępnij Opublikowano 4 Listopada 2007 Hey Model skończony czeka na odpowiednią pogodę i trochę odwagi ... Całość wykonana z planów z 3dfoamy. Serwa : 4x Dynam Odbiornik: Rex 5+ Regler: 30A TP Pakiet : 1350 Fullymax 11.1V silnik: EMAX 2822 Jak widać wyposażenie nie należy do lekkich ale zobaczymy jak będzie sobie dawać radę Katana z nim. Model choć jeszcze nie latał już miał oderwany pyszczek..... śmigło uciekło od silnika z zepsutego prop savera. Na szczęście zatrzymało się na modelu .... Całość już posklejana. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kylorc Opublikowano 4 Listopada 2007 Udostępnij Opublikowano 4 Listopada 2007 Jaka waga 8) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
danylotnik Opublikowano 4 Listopada 2007 Udostępnij Opublikowano 4 Listopada 2007 Skąd można sciagnąc plany tego modelu... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
czhomik Opublikowano 4 Listopada 2007 Udostępnij Opublikowano 4 Listopada 2007 Plany można sciągnać ze strony : http://www.3dfoamy.com/ :mrgreen: :mrgreen: :mrgreen: :mrgreen: :mrgreen: :mrgreen: Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
extream Opublikowano 4 Listopada 2007 Autor Udostępnij Opublikowano 4 Listopada 2007 Jak wyżej napisał kolega plany można ściągnąć ze strony 3dfoamy. ja zresztą też to napisałem ( wystarczy wpisać w google ) Co do wagi ... nie wiem I jakoś nie chce wiedzieć... 8) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Yahoon Opublikowano 17 Listopada 2007 Udostępnij Opublikowano 17 Listopada 2007 Witam, otóż ja również zrobiłem tą katanę, w celu kontynuowania ćwiczenia 3D, tym razem robiąc figury na minimalnej wysokości. Szkoda lepszego modelu więc skleiłem sobie taką zieloną śmigawkę. Jeszcze nie latałem bo ciagle leży snieg a boję się o elektronikę. Odpowiadając na pytanie o masę, moja wyszła 360g. Silnik o ciągu do 800g powinien pasować i dlatego założyłem D2830-09. Odbiornik standard, serwa 9g. Pakiet 1200mAh 20-30C o masie 106g. Na wyglądzie mi nie zależało więc wyszło to tak: Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
hmm Opublikowano 7 Września 2014 Udostępnij Opublikowano 7 Września 2014 Dzisiaj ulotniłem moją katanę z tych planów. Przeskalowałem ją do 90 cm. Waga gotowej do lotu to 181 gramów. Wyposażenie: Silnik: Suppo A2204-14 1400kv ESC: Budget 10A pakiet: Rhino 610mAh 3S 4 serwa: Turnigy 1440A Oblot odbył się bez problemów, nawet nic nie trymowałem. Na śmigle 7x3,5 latała całkiem fajnie, wolno i spokojnie. Ciągu starczało do zawisu jednak pozostawał pewien niedosyt. Zmieniłem na 8x4,3 teraz lata nieco szybciej, ale przede wszystkim ma spory zapas ciągu. Potrzebuję jednak wskazówki jak najefektywniej i najlżej wzmocnić tył na skręcanie, gdyż obecnie jest z tym słabo. Kilka fotek: Za kilka dni powinienem ją pomalować, zrobię coś w stylu tego schematu: Link do galerii ( z czasem będzie rozbudowywana): https://plus.google.com/photos/107356673307533926275/albums/6056293940697560721?banner=pwa Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
poharatek Opublikowano 7 Września 2014 Udostępnij Opublikowano 7 Września 2014 Ja w swoim Waryjocie 1 poradziłem sobie z tym w ten sposób, że na odcinku od dźwigara skrzydeł aż po koniec statecznika wkleiłem ukośnie listwy depronowe tworząc rodzaj "skrzynki". Link do mojego postu: http://pfmrc.eu/index.php?/topic/45101-pzl-waryjot-aka-3d-batix-diablo/&do=findComment&comment=493348I muszę powiedzieć, że to podziałało, przez cała swoją 2 miesięczna służbę Waryjot sztywny na ogonie był (jakkolwiek dwuznacznie by to nie brzmiało ). Możesz kombinować z węglowym wykrzyżowanie, ale ja na tym poległem... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Vesla Opublikowano 7 Września 2014 Udostępnij Opublikowano 7 Września 2014 Wybaczcie pytanie laika bo ten typ modeli jest dla mnie obcy. Pytam z ciekawości. Czy ten typ modelu ma jakiś profil skrzydła, czy też jest to zwykła "deska". Bo na taką na zdjęciach wygląda. EDIT: już znalazłem. Dziękuję. Profil Kfm. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
hmm Opublikowano 22 Września 2014 Udostępnij Opublikowano 22 Września 2014 Wybaczcie pytanie laika bo ten typ modeli jest dla mnie obcy. Pytam z ciekawości. Czy ten typ modelu ma jakiś profil skrzydła, czy też jest to zwykła "deska". Bo na taką na zdjęciach wygląda. EDIT: już znalazłem. Dziękuję. Profil Kfm. W moim jest zwykła deska Ja w swoim Waryjocie 1 poradziłem sobie z tym w ten sposób, że na odcinku od dźwigara skrzydeł aż po koniec statecznika wkleiłem ukośnie listwy depronowe tworząc rodzaj "skrzynki". Link do mojego postu: http://pfmrc.eu/index.php?/topic/45101-pzl-waryjot-aka-3d-batix-diablo/&do=findComment&comment=493348I muszę powiedzieć, że to podziałało, przez cała swoją 2 miesięczna służbę Waryjot sztywny na ogonie był (jakkolwiek dwuznacznie by to nie brzmiało ). Możesz kombinować z węglowym wykrzyżowanie, ale ja na tym poległem... Bardzo dziękuję za radę, zrobiłem tak jak napisałeś i sztywność się znacząco poprawiła. Z malowaniem trochę sobie odpuściłem, gdyż stwierdziłem, że i tak to samolot do nauki akrobacji, więc długo pewnie nie pożyje. Fotka usztywnienia i malowania: Zastanawiam się nad zamontowaniem generatorów siły bocznej tylko nie do końca wiem jak to powinno wyglądać. Wystarczy, że zrobię tak jak na zdjęciu poniżej ? Kształt dać taki czy jakiś inny ? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.