krall Opublikowano 21 Kwietnia 2008 Autor Opublikowano 21 Kwietnia 2008 Ale najbardziej drażni ta do d* jakość samego obrazu I nie chodzi tu o zakłocenia tylko o jakość jako taką... Ale w goglach czy juz koncowego zapisu ? Ja tu widze ewidentna pikseloze z kamerki. pikseloza to od koncowej kompresji - normalnie jest ok Chodzi przede wszystkim o ostrość i kontrast, nasycenie kolorów też takie sobie jest. Lepiej (na poczatku) pilotuje sie siedziac wygodnie z podparciem plecow-powaznie. Faktycznie - psychologicznie sprytny zabieg
Killerus Opublikowano 21 Kwietnia 2008 Opublikowano 21 Kwietnia 2008 Ja moich filmów nie konvertuje, poprostu przerzucam plik mp4 na vimeo i tyle ;-) Raz zabawiłem się w edycję (zachciało mi się muzyki), ale na moim starym kompie (PIII-1,1GHz) to trwa taka zabawa bardzo długo. W Avi najbardziej wydajny kodek (i o najlepiszej jakości) to chyba Xvid, ale sama konversja mp4 na avi to pare godzin, pozniej edycja np. w Adobe Premiere + zgranie w AVi kojene 2 godziny, za duzo tracenia jak dla mnie czasu ;-( A Twój film Krall właśnie ściagam i za chwile zobacze ;-)
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.