krall Opublikowano 21 Kwietnia 2008 Autor Udostępnij Opublikowano 21 Kwietnia 2008 Ale najbardziej drażni ta do d* jakość samego obrazu I nie chodzi tu o zakłocenia tylko o jakość jako taką... Ale w goglach czy juz koncowego zapisu ? Ja tu widze ewidentna pikseloze z kamerki. pikseloza to od koncowej kompresji - normalnie jest ok Chodzi przede wszystkim o ostrość i kontrast, nasycenie kolorów też takie sobie jest. Lepiej (na poczatku) pilotuje sie siedziac wygodnie z podparciem plecow-powaznie. Faktycznie - psychologicznie sprytny zabieg Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Killerus Opublikowano 21 Kwietnia 2008 Udostępnij Opublikowano 21 Kwietnia 2008 Ja moich filmów nie konvertuje, poprostu przerzucam plik mp4 na vimeo i tyle ;-) Raz zabawiłem się w edycję (zachciało mi się muzyki), ale na moim starym kompie (PIII-1,1GHz) to trwa taka zabawa bardzo długo. W Avi najbardziej wydajny kodek (i o najlepiszej jakości) to chyba Xvid, ale sama konversja mp4 na avi to pare godzin, pozniej edycja np. w Adobe Premiere + zgranie w AVi kojene 2 godziny, za duzo tracenia jak dla mnie czasu ;-( A Twój film Krall właśnie ściagam i za chwile zobacze ;-) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.