kambal Opublikowano 15 Września 2012 Udostępnij Opublikowano 15 Września 2012 Witam, mam silnik jak w temacie, do tego regulator plush 10A. Polatałem trochę halówką, niestety tylko na zewnątrz. A jak wiadomo odrobina wiatru i z latania niewiele. Mam kilka pakietów 2s 360mAh i 2 do ESA 3s 1300mAh. Czy macie jakiś pomysł co zbudować by użyć takiego zestawu (silnik plus regulator), oraz czy ten zestaw wytrzyma zasilanie z 3s, jakie śmigło wtedy zastosować? Pozdrawiam Kambal Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
robertus Opublikowano 15 Września 2012 Udostępnij Opublikowano 15 Września 2012 Zrób sobie mały samolocik na dwór, tak 60cm rozpiętości i tak do 200gram, na tym 2s powinien polatać. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kambal Opublikowano 15 Września 2012 Autor Udostępnij Opublikowano 15 Września 2012 Robertus, czy myślisz że coś wielkościowo pokroju ESA, z depronu, z profilem kfm2/3 miało by szanse jako tako polatać? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
robertus Opublikowano 16 Września 2012 Udostępnij Opublikowano 16 Września 2012 ESA jest nieco większa i cięższa. A warbird, czemu nie. Możesz tez np zeelektryfikować rzutkę, było gdzieś na forum. Przejrzyj dział mini modele na pewno coś znajdziesz np świetną wiewiórę Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kambal Opublikowano 16 Września 2012 Autor Udostępnij Opublikowano 16 Września 2012 Nie wiem czy można podać link ale spróbuje http://allegro.pl/szybowiec-rzutka-model-flying-eagle-firmy-guillow-i2565671624.html czy taki rozmiar to nie przesada by była? czy może coś pokroju fox'a mini od multiplexa? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
robertus Opublikowano 16 Września 2012 Udostępnij Opublikowano 16 Września 2012 Musiałbyś poszukać informacji o wadze. Dodaj do tego wagę wyposażenia. Jak zmieścisz się w ok 200g to będzie dobrze. A tu masz konwersję foxa Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Wojtek Sz Opublikowano 16 Września 2012 Udostępnij Opublikowano 16 Września 2012 Popatrz na te plany SEMFF P-64 Combat lub podobne ze strony rcgroups. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
michal888 Opublikowano 16 Września 2012 Udostępnij Opublikowano 16 Września 2012 Zaduży do Foxa, Fox waży 120g a ten silnik daje 400g ciągu , a poza tym krzyżak. proponuje jakiegoś trenerka własnej roboty na tym silniku latam na 8x4,3 gws i 7x6 gws na 2s Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kambal Opublikowano 16 Września 2012 Autor Udostępnij Opublikowano 16 Września 2012 michal888 mam pytanie. Czy Twój silnik również ma taki opóźniony "zapłon" przy starcie czy też rozruchu. kombinowałem z timingiem, ale silnik na początku zabrzęczy, tak jak by miał zerwane uzwojenie a potem rusza strasznie wolno, jak już zacznie się kręcić to jest w miarę. Problem na początku ma. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
michal888 Opublikowano 16 Września 2012 Udostępnij Opublikowano 16 Września 2012 Nie , u mnie wszystko ładnie chodzi , bez żadnych opóznień . spróbuj jeszcze na innym regulatorze , nie przegrzałeś go przypadkiem ? taki objaw ma właśnie przegrzany silnik . Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kambal Opublikowano 16 Września 2012 Autor Udostępnij Opublikowano 16 Września 2012 raczej nie, rozebrałem go z ciekawości, nie widać by były przegrzane uzwojenia, żeby magnesy jakoś się odbarwiły spróbuje inny regulator. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
robertus Opublikowano 16 Września 2012 Udostępnij Opublikowano 16 Września 2012 Nie masz czasem ustawiony w regulatorze soft start, jak dla śmigłowców? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kambal Opublikowano 18 Września 2012 Autor Udostępnij Opublikowano 18 Września 2012 A ma ktoś może opis jak z apki programować ten regiel to jest plush 10a, ten mały czerwony Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi