Capriman Opublikowano 4 Października 2012 Opublikowano 4 Października 2012 Hej Jakiś czas temu zachciałem zrobić zero no i chyba wyszło nie najgorzej, model trochę przeleżał na półce później forum padło no i dopiero teraz udało mi się odsuzkać fotki . Miałem robić na szybko, owinąć taśmą i w górę ale ja tak nie potrafię.... Plany znalzłem w internecie pod wersję z balsy i dalej improwizowałem, zresztą ocencie sami. Skrzydła styro oklejone papierem pakowym, kadłub depron 6 i 3mm oklejony papierem gazetowym. Wszyło trochę pancernie ale założyłem mocny silnik i lata jak rakieta a nawet szybuje:) Owiewka silnika z butelki 5L żywiec, kabina z butelki 2L wszytko grzane nad kuchenką.. Pilota zrobił mi ojciec i z tego co wiem to jest to depron oklejany husteczkąhigieniczną na farbę emulsyjną do tego plakatówki i lakier:D Skrzydła na profilu naca2412 o ile dobrze pamietam(przegladałem forum z modelami combat ww2 i tam wiekszość modeli lata chyba na tym profilu), wycinane oczywiście struną. Napęd ostatecznie to silnik turnigy 3530 1100kv czarny, śmigło 9x6, lipol 1600 i 2200. Rozpiętość 110cm a waga z lipolem 1600 to 795gramów. 1
przemo Opublikowano 4 Października 2012 Opublikowano 4 Października 2012 Jak zawsze SUPER !!! P.S. Jakos z niewiadomych przyczyn umkneło mi pare szczegolow ale post juz edytowany model pierwsza klasa teraz tylko film
Lord Rzeźnik Opublikowano 4 Października 2012 Opublikowano 4 Października 2012 Przemo, przeczytaj jeszcze raz opis. I jeszcze raz, i jeszcze raz . Robota elegancka!
Capriman Opublikowano 6 Października 2012 Autor Opublikowano 6 Października 2012 Oj dodałem info o wadzie modelu później, wiec kolega dobrze tego nie widział.
Capriman Opublikowano 15 Października 2012 Autor Opublikowano 15 Października 2012 Hej Wrzucam forki już ukończonego zero:).....może kogoś najdzie ochota na zorbienie takiego modelu:).
Buricu Opublikowano 26 Października 2012 Opublikowano 26 Października 2012 Witam Interesują mnie plany tego modelu jak by się dało to poproszę na email modelarz400@interia.pl P.S.Nie do wiary że to depron. Modelik pierwsza klasa
Matijus Opublikowano 26 Października 2012 Opublikowano 26 Października 2012 jeśli można też bym plany poprosił matijus@op.pl
Capriman Opublikowano 26 Października 2012 Autor Opublikowano 26 Października 2012 Teraz nie mogę znaleźć tych planów na dysku i w internecie:( znalazłem jedynie fotkę dokładnie tych samych planów na których sie wzorowałem...może komuś uda się znaleźć je w pdf bo kiedyś je znalzłem i były darmowe
Rekomendowane odpowiedzi