Capriman Opublikowano 4 Października 2012 Udostępnij Opublikowano 4 Października 2012 Hej Jakiś czas temu zachciałem zrobić zero no i chyba wyszło nie najgorzej, model trochę przeleżał na półce później forum padło no i dopiero teraz udało mi się odsuzkać fotki . Miałem robić na szybko, owinąć taśmą i w górę ale ja tak nie potrafię.... Plany znalzłem w internecie pod wersję z balsy i dalej improwizowałem, zresztą ocencie sami. Skrzydła styro oklejone papierem pakowym, kadłub depron 6 i 3mm oklejony papierem gazetowym. Wszyło trochę pancernie ale założyłem mocny silnik i lata jak rakieta a nawet szybuje:) Owiewka silnika z butelki 5L żywiec, kabina z butelki 2L wszytko grzane nad kuchenką.. Pilota zrobił mi ojciec i z tego co wiem to jest to depron oklejany husteczkąhigieniczną na farbę emulsyjną do tego plakatówki i lakier:D Skrzydła na profilu naca2412 o ile dobrze pamietam(przegladałem forum z modelami combat ww2 i tam wiekszość modeli lata chyba na tym profilu), wycinane oczywiście struną. Napęd ostatecznie to silnik turnigy 3530 1100kv czarny, śmigło 9x6, lipol 1600 i 2200. Rozpiętość 110cm a waga z lipolem 1600 to 795gramów. 1 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
przemo Opublikowano 4 Października 2012 Udostępnij Opublikowano 4 Października 2012 Jak zawsze SUPER !!! P.S. Jakos z niewiadomych przyczyn umkneło mi pare szczegolow ale post juz edytowany model pierwsza klasa teraz tylko film Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Lord Rzeźnik Opublikowano 4 Października 2012 Udostępnij Opublikowano 4 Października 2012 Przemo, przeczytaj jeszcze raz opis. I jeszcze raz, i jeszcze raz . Robota elegancka! Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Capriman Opublikowano 6 Października 2012 Autor Udostępnij Opublikowano 6 Października 2012 Oj dodałem info o wadzie modelu później, wiec kolega dobrze tego nie widział. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
przemo Opublikowano 7 Października 2012 Udostępnij Opublikowano 7 Października 2012 Też mi się tak wydawało Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Capriman Opublikowano 15 Października 2012 Autor Udostępnij Opublikowano 15 Października 2012 Hej Wrzucam forki już ukończonego zero:).....może kogoś najdzie ochota na zorbienie takiego modelu:). Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Buricu Opublikowano 26 Października 2012 Udostępnij Opublikowano 26 Października 2012 Witam Interesują mnie plany tego modelu jak by się dało to poproszę na email modelarz400@interia.pl P.S.Nie do wiary że to depron. Modelik pierwsza klasa Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Matijus Opublikowano 26 Października 2012 Udostępnij Opublikowano 26 Października 2012 jeśli można też bym plany poprosił matijus@op.pl Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Capriman Opublikowano 26 Października 2012 Autor Udostępnij Opublikowano 26 Października 2012 Teraz nie mogę znaleźć tych planów na dysku i w internecie:( znalazłem jedynie fotkę dokładnie tych samych planów na których sie wzorowałem...może komuś uda się znaleźć je w pdf bo kiedyś je znalzłem i były darmowe Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Buricu Opublikowano 26 Października 2012 Udostępnij Opublikowano 26 Października 2012 Dzięki za fotkę Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi