Ja-Jacek Opublikowano 7 Października 2012 Udostępnij Opublikowano 7 Października 2012 Ostatnio stalem sie wlascicielem aparatury Graupner MX-12 hott fajne radyjko z wieloma funkcjami i za rozsadna cene.Niestety nie moge sobie poradzic z programowaniem tego cuda(dlaczona instrukcja nimiecka) a ja po niemiecku tylko handehoh Podobno nadajnik posiada i soft angielski-podobno na karcie sd -wsadzilem ja do nadajnika i nic!!!!!Szlag mnie zaczyna trafiac bo o ole wiem istnieje taki przepis mowiacy ze produkt wprowadzony na rynek musi posiadac polska instrukcje.I tu uklon do naszych sznownych importerow ,dystrybutorow postarajcie sie o taki dodatek! Ostatnio bylem w znanym sklepie modelarskim w Warszawie w oko wpadla mi kamerka -taka malutka Hd .Produkt Chinski ajagrze by inaczej zapakowana w plastykowy woreczek bez jakiejkolwiek informacji.Panowie czuje sie olewany i nie szanowany przez was.Przecie mozna dodac krotka informacje dotyczaca podstawowych danych czy podstawowego oslugiwania sprzedawanego sprzetu. Ja-Jacek Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
RomanJ4 Opublikowano 7 Października 2012 Udostępnij Opublikowano 7 Października 2012 http://www.graupner....x?tab=downloads na tej stronie masz różne informacje, oraz pod zakładką (na dole) "Programming Manual (14,75 MB) Calendar date, last revised on: 11.05.2012 Download " otwórz RAR, wśród innych angielska instrukcja Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
cZyNo Opublikowano 8 Października 2012 Udostępnij Opublikowano 8 Października 2012 Musisz zaktualizować firmware na wersje angielską. Pobierz oprogramowanie ze strony podanej powyżej, rozpakuj, Zainstaluj USB Treiber (sterownik komunikacyjny), uruchom program grStudio, wybierz Transmiter/Firmware Upgrade - znajdź plik aktualizacji. Podąłącz radio kablem USB i rozpocznij aktualizacje. Jeśli nie masz portu USB (nie wiem czy MX12 mają) to przegraj na kartę do folderu Firmware pobrany powyżej plik z firmware nadajnika. Wejdź w tryb "SECRET" naciskając strzałki góra/dół na lewym padzie i SET na prawym i wybierz opcje Firmware Update. I będzie po angielsku. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Hubert 78 Opublikowano 8 Października 2012 Udostępnij Opublikowano 8 Października 2012 W mojej mx-20 było kilka języków do wyboru właśnie w menu SECRET teraz po zmianie oprogramowania jest tylko angielski. Więc może najpierw sprawdź czy w mx-12 też to jest. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Ja-Jacek Opublikowano 8 Października 2012 Autor Udostępnij Opublikowano 8 Października 2012 Ok Panowie o te informacje mi chodzilo!MX-12 ma wszytko to samo oprocz ilosci kanalow.Wielkie dzieki Ja-Jacek Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Leda_g Opublikowano 8 Października 2012 Udostępnij Opublikowano 8 Października 2012 Na koniec roku producent obiecał polską instrukcję i podobno menu aparatury też. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Ja-Jacek Opublikowano 8 Października 2012 Autor Udostępnij Opublikowano 8 Października 2012 Wiem Panie Mirku wiem :D Przy okazji gratulacje z powodu incjatywy i dobrego zaopatrzenia sklepu! Ja-Jacek Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi