Mars_2000 Opublikowano 13 Stycznia 2008 Udostępnij Opublikowano 13 Stycznia 2008 Ja w swoim Diablo też umieściłem ŚC lekko tylni (jakiś 1 cm za sugerowanym w p-lanach) i jest bajka Wczoraj go ulotniłem po raz pierwszy i w sumie w ciągu tych dwóch dni weekendowych wylatałem ok. 15-16 pakietów bawiąc się w latanie 3D. Szczerze mówiąc to niespodziewałem się, że będzie to takie łatwe i przyjemne (mówię oczywiście o samych podstawach 3D), bo do prawdziwego latania akrobacyjnego mam jeszcze dłuuuugą drogę. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
radek872 Opublikowano 14 Stycznia 2008 Udostępnij Opublikowano 14 Stycznia 2008 Na depronie w ciagu 2 miesiecy mozna sie nauczyc tyle co na spalinie w ciagu 2 lat hehe koszt jest duzo nizszy a wiec stres przed rozbiciem takze.Druga sprawa nie ma stresu ,ze silnik zgasnie chociaz ostatnio zabrakło mi prądu w zawisie ,ale to tylko z własnie głupoty bo latałem na akusie 600mah 8min i jeszcze mi było mało :lol2:Co do srodka ciezkosci w modelach typu extra diablo ustawiam dokłądnie w połowie płata a na stery daje po 60% expo model staje sie spokojnieszy a przy ostrych ruchach dragami pokazuje pazur króciutki filmik http://pl.youtube.com/watch?v=I487tpZYuww Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kuba Opublikowano 11 Lutego 2008 Udostępnij Opublikowano 11 Lutego 2008 Miałem kilka takich modeli i teraz znów zamierzam zbudować taką extrę. Mam jednak problem - wie ktoś gdzie w trójmieście można zdobyć (najlepiej biały) depron 3mm? Chciałym troszkę zmniejszyć ten model i polatać nim na hali.. Mam do niego taki sprzęt: Silnik 25g 2712-12 1200kv http://rcsklep.pl/product_info.php?cPath=22_55&products_id=170 Regulator 10A 8g Odbiornik blue arrow 5g serwa będą raczej 3x towerpro 9g albo 5g, zobaczymy jak wyjdzie pakiet narazie 3s 1000mah a docelowo 2s 500mah Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Mars_2000 Opublikowano 12 Lutego 2008 Udostępnij Opublikowano 12 Lutego 2008 Miałem kilka takich modeli i teraz znów zamierzam zbudować taką extrę. Mam jednak problem - wie ktoś gdzie w trójmieście można zdobyć (najlepiej biały) depron 3mm? W trójmieście nie widziałem nigdzie. Jedynie w Pruszczu Gd. w firmie EMUZ: http://www.emuz.com.pl/depron.php Czynni są (niestety) do 16.00. Mają tam biały 3 mm i 6mm ale najpierw zadzwoń i się upewnij że jest, bo czasem go im braknie. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kuba Opublikowano 12 Lutego 2008 Udostępnij Opublikowano 12 Lutego 2008 Dzięki. Słyszałem o tej firmie ale nie wiedziałem jak się nazywają. Niestety dla mnie dojazd do Pruszcza z Gdyni to też nie taka prosta sprawa bo raz że benzynka kosztuje a dwa że dostęp do samochodu też mam ograniczony :/ Kiedyś będę musiał się wybrać i kupić od razu większą ilość Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
tomson Opublikowano 12 Lutego 2008 Autor Udostępnij Opublikowano 12 Lutego 2008 Dziwię się jak wam się udało mieć pakiet umieszczony w ŚC, u mnie tak jak u @GregorianR pakiet jest przy samym silniku co pozwala prawidłowo wyważyć model Teraz widzę dlaczego wam tak pięknie wychodzą zawisy :wink: Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Andych Opublikowano 12 Lutego 2008 Udostępnij Opublikowano 12 Lutego 2008 Dobrze wiedzieć, że w okolicy można dostać biały depron, może w tej sytuacji i ja się skuszę na jakąś budowę z tego materiału, bo środki zastępcze mi się nie podobały, co mnie zniechęcało do zainteresowania konstrukcjami depronowymi. Powiedzcie jednak czy cena, jaka jest w Emuz J.V. - Pruszcz Gdański jest przeciętną ceną zakupu, chodzi oczywiście o biały, więc 13zł. za 3mm i 25 za 6mm? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
GregorianR Opublikowano 15 Lutego 2008 Udostępnij Opublikowano 15 Lutego 2008 Moją Extrą uczy się teraz latać mój znajomy, a ja skleiłem sobie takiego dwupłacika. Silnik Emax 2822 Regulator Emax 18A Śmigło 10x4,7 Aku li-pol 800mAh 3s 3 serwa micro sg-90 odbiornik corona 6ch(już działa) Wyważenie poszło o wiele sprawniej niż w extrze. Teraz pozostaje czekać na pogodę i i sprawdzić jak to coś lata. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Grzechu Opublikowano 30 Kwietnia 2008 Udostępnij Opublikowano 30 Kwietnia 2008 ponieważ w oczekiwaniu na parę cześci nie mogę skończyć Zefirka, z nudów wydrukowałem sobie plany tej extry i rozpocząłem budowę a że to moje początki nie wiem co wzmocnić w shocku, dysponuję płaskownikiem węglowym 1x3mm oraz rurką węglową 3x2mm. Myślałem nad płaskownikiem w skrzydła a rurka w kadłub? ale z tego co widzę na różnych fotografiach, tutaj i na rcgropus nie widać wzmocnienia kadłuba? Jeśli dac tą rurkę to gdzie? w miejscu łączenia pionowej i poziomej części tak by sklejała się z 2 płaszczyznami? Myślałem także by pozostałą część rurki (jakieś 35-40cm zostanie) dać na statecznik poziomy (akurat ma 40cm długości) aha, potrzebny jest ten element między lotkami przy skrzydle jak w linku? w planach tego nie widziałem... http://static.rcgroups.com/forums/attachments/6/8/3/8/4/a704115-9-Extra330small%20001.jpg Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Boogie Opublikowano 30 Kwietnia 2008 Udostępnij Opublikowano 30 Kwietnia 2008 Kadluba nie musisz wzmacniac poza polaczeniem pionowej i poziomej czesci depronem pod katem 45 stopni- jak wiekszosc modeli. Skrzydlo wzmocnij tym plaskownikiem na natarciu i warto rowniez dac odciagi z tej rurki (masz tylko jedna?- przy dwoch byloby lepiej). Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Grzechu Opublikowano 2 Maja 2008 Udostępnij Opublikowano 2 Maja 2008 odciągi tzn? rurkę mam jedną, płaskownik rozumiem wkleić centralnie na natarcie? czy może od góry, dołu? z tą rurką to czasem nie chodzi o to by dać kawałek na środku? mam jej metr, więc może dobrym pomysłem byłoby 60cm na skrzydła i 40cm na statecznik poziomy? wtedy zabraknie na podwozie, jeśli waga nie będzie za duża może drutu się użyje pancernej extry też nie chcę robić, jak czytam to najlepiej jak do okolic 350g waży, nie mam aerografu, więc wszystko taśmą oklejam, pusty model będzie pewnie ważył ~150g a to już sporo... EDIT: to jak mam zrobić? niedługo wszyscy powyjeżdżają a chciałbym mieć robotę na majówkę Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Kwasiu Opublikowano 11 Maja 2008 Udostępnij Opublikowano 11 Maja 2008 jak wydrukować plany tej extry 330?? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Grzechu Opublikowano 11 Maja 2008 Udostępnij Opublikowano 11 Maja 2008 ściągasz Corela, otwierasz nim, wybierasz opcję drukuj, w zakładkach klikasz na "układ" i zaznaczasz opcję "drukuj z podziałem na fragmenty" Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.