Grzegorz POL Opublikowano 10 Października 2012 Udostępnij Opublikowano 10 Października 2012 Witam mam z tą kamerą problem. Otóż nie mogę nakręcić filmiku dłużej niż 1 min, obraz tak jakby śnieży i sie wyłącza. Przez 5 miesięcy kamerka chodziła poprawnie a nagle takie wariacje. Nie mam pojęcia czym to jest spowodowane. Pozdrawiam, Grzesiek Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Wojtek Sz Opublikowano 10 Października 2012 Udostępnij Opublikowano 10 Października 2012 Może padł pakiet zasilający, rozkręć ją i sprawdź - zmierz napięcie na nim. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Grzegorz POL Opublikowano 11 Października 2012 Autor Udostępnij Opublikowano 11 Października 2012 Napięcie dobre prawie 4V. zmierzone przy płytce i przy pakiecie. Sądząc po śnieżeniu obrazu może tam powstawać jakieś zwarcie? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
polpakpol Opublikowano 11 Lutego 2013 Udostępnij Opublikowano 11 Lutego 2013 Może wilgoci dostała ?? Rozbierz ją i wysusz, ewentualnie zobacz czy nie jest zaśniedziała lub ,,nadpalona''. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
PK999 Opublikowano 11 Lutego 2013 Udostępnij Opublikowano 11 Lutego 2013 Wyłącznie się wskazywałoby na zasilanie jednak nie powinno to psuć obrazu. Nie wiem co w tej kamerze jest między płytką sensora a płytą główną. Pewnie tasiemka i jakieś złącze. Trzeba to dokładnie obejrzeć. Możliwe też, że kamera zaliczyła twarde lądowanie i wyszedł gdzieś zimny lut. W takim przypadku raczej nie znajdziesz uszkodzenia. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Adas Opublikowano 12 Lutego 2013 Udostępnij Opublikowano 12 Lutego 2013 Hej, ja też mam tą kamerkę #3, póki co mam ją jakiś miesiąc, może więcej, zaliczyła troche ladowań.. szczególnie gdy siedzi na cessnie, ale póki co nagrywa ok. Nie zauważyłem póki co jakiś uchybień, i nagrywać potrafi bo ja wiem..kartę 2 GB zapełnia i dalej by mogła. Spróbuj sparwdź napięcie pod obciążeniem, gdy działa kamerka. Moja kilka razy była zalana przez śnieg, ale w sumie nawet wtedy nagrywałem i działała, no i działa. Jak padnie to kupuje #16V2 . Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kaczma2 Opublikowano 5 Października 2013 Udostępnij Opublikowano 5 Października 2013 Mój brelok sam się wyłącza przy obecnej temperaturze. Akumulator jest do kitu. Wylutowałem, W to miejsce przylutowałem przewody, z drugiej strony przewodów przylutowałem wtyczkę (złocone) odciętą ze styków cdr. Po podłączeniu do wyjścia do balansera lipola 3,7 V mam dobre zasilanie kamerki do lotu. Zauważa się lepsze reagowanie na przyciski i skończyło się samowyłączanie. Dostosuję jeszcze zasilanie do filmowania z ręki z akumulatora od komórki dorabiając gniazdo. Jak napisałem tak zrobiłem. Podłączenie kamerki do lipola, włączenie filmowania i włączenie RC trwało 40 sek. 4 sek później nastąpiło wyłączenie kamerki a więc lotu było tylo co nic. Latem nie było problemów. Statek z kamerką opłynął cały staw filmując brzeg i nie było wyłączenia. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi