Grzegorz Nowak (W) Opublikowano 27 Października 2012 Udostępnij Opublikowano 27 Października 2012 Witam, po podejrzeniu prac kolegów na zawodach w Pabianicach, podkręcony włąsnymi marzeniami i Mustangiem Jacka postanowiłem wrócić do korzeni i zrobić coś latającego... wybór padł na model z Lubuskiego Portalu RC http://www.rcclub.pl/dewoitine-d-520-z-epp/ modelu nie zważyłem po wyjęciu z paczki, był już pomalowany i przygotowany do montażu - miał m.in. wklejone wzmocnienia w płat z racji że epp to jednak inne tworzywo niż karton czy plastik to warsztat dla modelarza redukcyjnego jest troszkę odmienny, a głownym narzędziem staje się lutownica z różmymi kształtkami... ) model wyszedł dość cięzko, zważony bez pakietu ma ok 380 g, ale na zawody się nim nie wybieram... bardziej do szkółki latania ) założyłem silnik HK Grand Turbo GF 2210, regulator 20 A, aparatura HK 6A, serwa standardowe 9 g, śmigło 8x4... pozostało model wyważyc i oblatać, ale aura dziś wyjątkowo nie zachęca do wyjścia na dwór )) ps. malowanie uzupełnię o linie podziału blach i znaki jednostki PO OBLOCIE ) zatem, kilka zdjeć dla okraszenia posta ) tak wygląda przed wyważeniem i z "pomocnikiem" )) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mirolek Opublikowano 28 Października 2012 Udostępnij Opublikowano 28 Października 2012 Składając malowany model pozbawiłeś się największej frajdy jaką jest nadanie mu własnego - niepowtarzalnego wyglądu Budowa poprawna i jeżeli SC ustawiłeś na 1/3-1/4 szerokości płata od natarcia, to oblot będzie bezproblemowy. - powodzenia. ms Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mankoot Opublikowano 29 Października 2012 Udostępnij Opublikowano 29 Października 2012 Zważ prosze gotowy do lotu - mój Me 109 z tej samej stajni z emaxem 2812, reglem, lipo3s 1300 i 3 serwami, odbiornikiem HK 3kanałowym - 458g. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
JacekK Opublikowano 9 Listopada 2012 Udostępnij Opublikowano 9 Listopada 2012 I tu będzie podobna waga - ważyliśmy go z Grzesiem bez pakietu - około 360-380g... To ta farba tyle waży - trochę jak malowany wałkiem do ścian... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Grzegorz Nowak (W) Opublikowano 24 Listopada 2012 Autor Udostępnij Opublikowano 24 Listopada 2012 model ciężki, z pakietem wyszedł grubo poza regulamin... ale jak się ktoś uczy latać to może być ... model oblatany i nawet cały, no może z wyjątkiem wymiany śmigła... lata bardzo fajnie )) no i czas budować następny ! Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi