Grzegorz Nowak (W) Opublikowano 27 Października 2012 Opublikowano 27 Października 2012 Witam, po podejrzeniu prac kolegów na zawodach w Pabianicach, podkręcony włąsnymi marzeniami i Mustangiem Jacka postanowiłem wrócić do korzeni i zrobić coś latającego... wybór padł na model z Lubuskiego Portalu RC http://www.rcclub.pl/dewoitine-d-520-z-epp/ modelu nie zważyłem po wyjęciu z paczki, był już pomalowany i przygotowany do montażu - miał m.in. wklejone wzmocnienia w płat z racji że epp to jednak inne tworzywo niż karton czy plastik to warsztat dla modelarza redukcyjnego jest troszkę odmienny, a głownym narzędziem staje się lutownica z różmymi kształtkami... ) model wyszedł dość cięzko, zważony bez pakietu ma ok 380 g, ale na zawody się nim nie wybieram... bardziej do szkółki latania ) założyłem silnik HK Grand Turbo GF 2210, regulator 20 A, aparatura HK 6A, serwa standardowe 9 g, śmigło 8x4... pozostało model wyważyc i oblatać, ale aura dziś wyjątkowo nie zachęca do wyjścia na dwór )) ps. malowanie uzupełnię o linie podziału blach i znaki jednostki PO OBLOCIE ) zatem, kilka zdjeć dla okraszenia posta ) tak wygląda przed wyważeniem i z "pomocnikiem" ))
mirolek Opublikowano 28 Października 2012 Opublikowano 28 Października 2012 Składając malowany model pozbawiłeś się największej frajdy jaką jest nadanie mu własnego - niepowtarzalnego wyglądu Budowa poprawna i jeżeli SC ustawiłeś na 1/3-1/4 szerokości płata od natarcia, to oblot będzie bezproblemowy. - powodzenia. ms
mankoot Opublikowano 29 Października 2012 Opublikowano 29 Października 2012 Zważ prosze gotowy do lotu - mój Me 109 z tej samej stajni z emaxem 2812, reglem, lipo3s 1300 i 3 serwami, odbiornikiem HK 3kanałowym - 458g.
JacekK Opublikowano 9 Listopada 2012 Opublikowano 9 Listopada 2012 I tu będzie podobna waga - ważyliśmy go z Grzesiem bez pakietu - około 360-380g... To ta farba tyle waży - trochę jak malowany wałkiem do ścian...
Grzegorz Nowak (W) Opublikowano 24 Listopada 2012 Autor Opublikowano 24 Listopada 2012 model ciężki, z pakietem wyszedł grubo poza regulamin... ale jak się ktoś uczy latać to może być ... model oblatany i nawet cały, no może z wyjątkiem wymiany śmigła... lata bardzo fajnie )) no i czas budować następny !
Rekomendowane odpowiedzi