Capriman Opublikowano 28 Października 2012 Udostępnij Opublikowano 28 Października 2012 Mam nadzieje że to tutaj pasuje Dostałem od kolegi silnik z chińskiej piły 50cm praktycznie nowy no i padło na budowę mini motorka. Plany podobno z jakiejś gazety. Sam motorek jeździ naprawdę fajnie i ma niesamowite przyspiesznie. Jak by ktoś miał jakieś pytania to pisać smiało:) Materiały to garść rurek 20mm, blacha 3 i 4mm, zębatki rowerowe, łancuch nowy, i koła jakieś chińskie po 20 zł sztuka. Zostało jeszcze dużo do zzorbienia ale myślę ze jestem na pólmetku:). Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
AndrzejC Opublikowano 29 Października 2012 Udostępnij Opublikowano 29 Października 2012 Kiedyś zakupiłem taki motorek za niewielkie pieniądze. Cieszyłem się nim dopuki młody "szczawik" nie wjechał nim w ławkę, i o mało się nie zabił... Wbrew pozorom, nie jest to bezpieczna zabawka. Sprawdzałem prędkośćGPSem wyszło mi z moją wgą ponad 70km/h I na wyskości krawężnika była to prędkość "straszna". po tym "dzwonie" z ławką jeszcze szybciej się go pozbyłem, niż kupiłem. Jeżeli już musisz tym jeździć, to wzmocnij mocowanie przedniego widelca i samego koła przedniego. Jak Ci te spawy puszczą przy prędkości max to może się okazać ,że będzie to ostatni Twój pojazd w życiu. O ile wiem , to już paru na tamtym świecie się znalazło po jeździe czymś takim. Ja bym spróbował zrobić taki motorek na "radio" (widziałem takie coś w Holandii)zapewniam ,że zabawa jest przednia A.C. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Patrick Opublikowano 29 Października 2012 Udostępnij Opublikowano 29 Października 2012 No bardzo fajny motorek Ale jak mówi przedmówca to z takimi osiągami samochód RC to byłoby coś wspaniałego... I spora skala by wyszła. Fakt, faktem więcej pracy z zawieszeniem i przeniesienim napędu ale w końcu dłubać lubi każdy, skoro pisze posty na tym forum Pozdrawiam... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Capriman Opublikowano 29 Października 2012 Autor Udostępnij Opublikowano 29 Października 2012 Czy wy tak na poważnie? Bawić się nie umiecie już czy co? Zabić to sie można nawet na krześle jak sie z głową usiądzie:P. Kilka osób już tym jeździło i nikomu włos z głowy nie spadł 70km/h to pewnie by było za szybko zgadzam sie, ale moj egzemplarz osiąga max 35km/h ale za to ma ładne odejście, można pokręcić bączki itd. Jeśli chodzi o ramę to jest pancerna a spawy są położone bardzo dobrze, rurki są o grubości ścianki 2mm. Mocowanie osi przedniego koła jest spawane od środka żeby nie było widać spawów od zewnątrz... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
bzik4 Opublikowano 29 Października 2012 Udostępnij Opublikowano 29 Października 2012 Rewelacja Proponuję założyć jakąś osłonkę na łańcuchy i rurę wydechową żeby nie pozbyć się zbyt szybko owłosienia ona łydkach Jak uda mi się zdobyć w rozsądnej cenie silnik z szarpanką to zmotoryzuję swoje buggy. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kminek Opublikowano 1 Stycznia 2013 Udostępnij Opublikowano 1 Stycznia 2013 czy to jezdzi juz ? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kazikfer Opublikowano 2 Stycznia 2013 Udostępnij Opublikowano 2 Stycznia 2013 Buggy kupione czy samorobka? Motorek fajny ale to byc forum rc wiec proponuje dorobic 3cie kolo i link rc z Lrs i fpv Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Capriman Opublikowano 2 Stycznia 2013 Autor Udostępnij Opublikowano 2 Stycznia 2013 Jeśli chodzi o minibike to jeździ cały czas....jak zrobi sie cieplej to nakręcę jakiś filmik:). Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi