hubert_tata Opublikowano 14 Listopada 2007 Opublikowano 14 Listopada 2007 No "z kamerą wśród ptaków" to nawet ja miałem coś do czynienia Zapowiada się niezły konkursik.
Peter Opublikowano 14 Listopada 2007 Autor Opublikowano 14 Listopada 2007 Zmienilem tytul,bo juz sie wpisaliscie nim, zdazylem cos napisac. Mam nadzieje ze to dobra wrozba-na frekwencje :oops: Nagrody ? Beda,na swiatowym poziomie
Ładziak Opublikowano 14 Listopada 2007 Opublikowano 14 Listopada 2007 Idzie zima, sprzęt elektro słabo to znosi - zwłaszcza w powietrzu, w silnym wietrze - do tego dzień jest krótki, a światło słabe, dlatego mam propozycję, żeby rozwiązanie konkursu odbyło się za pół roku. Powiedziałem.
Peter Opublikowano 14 Listopada 2007 Autor Opublikowano 14 Listopada 2007 Ladziak, to wie jak podtrzymac rozmowe :oops:
Ładziak Opublikowano 14 Listopada 2007 Opublikowano 14 Listopada 2007 Ale to tylko moje zdanie! Pewnie większość stwierdzi inaczej. Konkurs baaardzo mi przypadł do gustu. Może wezmę udział? 8) A przy okazji może zrobić konkurs na najlepszą fotkę z modelu?
Peter Opublikowano 14 Listopada 2007 Autor Opublikowano 14 Listopada 2007 Final konkursu bedzie na pewno w ,,cieplejsze dni'' Bo i wakacje moga przeszkadzac w lotach :oops: Konkurs na fotke ,hmmm,pewnie bedzie tez miejsce na taka konkurencje. Troche czasu zajmie organizacja tego,ale jedno jest pewne,regulamin-zasady beda proste do bolu :jupi: Kazdy bedzie mogl powalczyc wysylajac np. swoja komorke w powietrze :crazy: Kryteria-artyzm,tematyka krajobrazu (bez obiektow militarnych),sam lot itd.....
Marcinmb Opublikowano 14 Listopada 2007 Opublikowano 14 Listopada 2007 a ja mam pyt mozna wstawiac tez filmy z ziemi??czy tylko z powietrza...
Ładziak Opublikowano 14 Listopada 2007 Opublikowano 14 Listopada 2007 Aha, Peter! Temu konkursu ( ) wróżę zdecydowanie większą frekfencję, niż poprzedniemu. Jury będzie miało sporo pracy
Peter Opublikowano 14 Listopada 2007 Autor Opublikowano 14 Listopada 2007 a ja mam pyt mozna wstawiac tez filmy z ziemi??czy tylko z powietrza... Tylko z ,,lotu'' Ew. gdy ktos nie ma modelu,mozna z wiezowca zrobic start samej kamerki,krotkie filmy tez moga byc ciekawe :wall: Marcinmb. Co to jest ,,pyt'' ?
Marcinmb Opublikowano 14 Listopada 2007 Opublikowano 14 Listopada 2007 "pyt"to skrót od pytanie :devil:
hubert_tata Opublikowano 7 Grudnia 2007 Opublikowano 7 Grudnia 2007 Hej Jak się mają sprawy konkursu? Zima zimą, ale można pomalutku coś organizować. Peter, wiem że masz już jakieś pomysły/propozycje na nowy konkurs 8)
Peter Opublikowano 7 Grudnia 2007 Autor Opublikowano 7 Grudnia 2007 Juz na dniach wszystko bedzie wiadome.Jeszcze nie wszyscy odebrali moje emaile. Ale ciesze sie ze ktos sie tym interesuje.
Ładziak Opublikowano 8 Grudnia 2007 Opublikowano 8 Grudnia 2007 Dobrze, że przypomnieliście temat. - proponuję ograniczenie długości filmu do jakiegoś określonego czasu, żebyśmy nie zasnęli przed ekranami, np. ok. 5 min. - czy film ma być pojedynczym ujęciem z lotu, czy może być montowany? - jeżeli może być montowany, to ma przedstawiać jeden konkretny lot, czy może łączyć kilka? - czy muszą być tylko ujęcia z powietrza, czy mogą być wstawki z ziemi? - czy ma być tylko dźwięk z kamery, czy można dokładać muzykę i edytować dźwięk? - czy ma być czołówka i ew. co zawierać, ile trwać? - forma czystego dokumentu, czy raczej impresja?
Peter Opublikowano 8 Grudnia 2007 Autor Opublikowano 8 Grudnia 2007 Trafne sugestie. Mysle ze grono sedziowskie wezmie je pod uwage 8) Osobiscie wierze ze ten konkurs bedzie mial spora frekwencje.A o warunkach ,regulaminie mozemy smi zdecydowac TUTAJ. W/g Naszych sugesti i wnioskow sedziowie uloza taki regulamin i zasady. Piszcie wiec jak najwiecej,by jego ksztalt spelnil Wasze oczekiwania.
Tomisław Piotr Opublikowano 8 Grudnia 2007 Opublikowano 8 Grudnia 2007 Teraz dopiero przeczytałem o tym konkursie. Moje propozycje: Żadnych ograniczeń 1. już 3 minuty filmu mogą być koszmarem do oglądania 2. nie ma nic gorszego jak szum wiatru w mikrofonie 3. nie ma nic bardziej nudnego jak jedno 3 minutowe ujęcie kręcącego się modelu 4. Pomysł, montaż i muzyka tworzą film (muszą wystąpić RAZEM}
danylotnik Opublikowano 9 Grudnia 2007 Opublikowano 9 Grudnia 2007 Jakie są ramy czasowe (do kiedy mozna wrzucać projekty konkursowe , filmy z pokladu)???
Szelbi Opublikowano 9 Grudnia 2007 Opublikowano 9 Grudnia 2007 Jakości nie ma znaczenia filmu. :mrgreen:
Peter Opublikowano 9 Grudnia 2007 Autor Opublikowano 9 Grudnia 2007 Jakie są ramy czasowe (do kiedy mozna wrzucać projekty konkursowe , filmy z pokladu)??? Mysle ze jak panowie sedziowie zakoncza owocne obrady,bedziemy wiedziec na czym stoimy,a raczej lecimy Jakości nie ma znaczenia filmu. Konkurs jest dla kazdego-wywieram spore naciski,by cechy jakosciowe (ale tylko samego filmu-techniczne) nie byly kryterium oceny. Liczy sie raczej ,,ogladalnosc filmu'' czyli takie elementy jak : temat cel tresc pilotaz (po niektorych filmach kreci mi sie w glowie :crazy: ) montaz i to ....cos nieuchwytnego,co sprawia ze chce sie taki film ogladac :!:
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.