waldi1973 Opublikowano 1 Listopada 2012 Opublikowano 1 Listopada 2012 Witajcie. Wiem, że temat był już wałkowany, ale nie za bardzo mogę w tym gąszczu wszelkich informacji na każdy temat wyselekcjonować tych najważniejszych dla mnie.. Interesują mnie Wasze opinie na temat tego radyjka, funkcjonalności i trwałości. Do niedawna używałem JR PCM9xII (2,4GHz), jednak sprzedałem razem z modelem. Zastanawiałem się nad 11x Zero, ale Futaba skusiła mnie ciekawym rozwiązanieniem jeśli chodzi o przyłączanie wielokrotności serw za pomocą s-bus'a.. Jak oceniacie koledzy T8FG? Porównywalny sprzęt do PCM9..? Czy menu w Futabce jest równie proste co w JR? Hmm.. Same pytania.. Oczywiście Futabę już kupiłem i czekam na dostawę... Pozdrawiam serdecznie.
Gość Opublikowano 1 Listopada 2012 Opublikowano 1 Listopada 2012 Na temat 8-mki było już napisane wiele postów i kolejny wątek raczej sensu nie ma. Mam kilku znajomych ( kiedyś wyznawców JR-a) którzy przesiedli się na Futaby i byli zadowoleni. Trudno stwierdzić czy menu jest proste czy skomplikowane ponieważ używam od lat Futab i się przyzwyczaiłem, polecam pobrac instrukcję do T8 ze strony rcskorpiona i zanim dostaniesz radio przećwiczysz w pamięci menu. Co mogę powiedzieć o 8 to to że dla mnie jest szpetna ( myślałem tak samo zawsze jak jechałem na loty ) . Na pocieszenie dodam że są brzydsze radia np. Graupner MC 20 czy szpetny do bólu 32 ( dla pieniaczy- wyrażam tylko swoją opinię)
samolocik Opublikowano 12 Listopada 2012 Opublikowano 12 Listopada 2012 Futaba T8FG w dobrej cenie jeżeli ktoś jest na kupnie: http://eshop.reichar...-ghz-fasst.html po obecnym kursie kantorowym korony ca. 2.308 PLN [edit] przepraszam, oczywiście miałem na myśli FX20 dowaliłem na całego ....
przytek Opublikowano 10 Kwietnia 2013 Opublikowano 10 Kwietnia 2013 Hej Czy ten nadajnik można zbindować jednocześnie z dwoma odbiornikami? Tzn aby wybrany model miał dwa jednocześnie pracujące odbiorniki?
esceta Opublikowano 10 Kwietnia 2013 Opublikowano 10 Kwietnia 2013 Tak. Możesz zbindować dwa odb. lub więcej.
przytek Opublikowano 11 Kwietnia 2013 Opublikowano 11 Kwietnia 2013 Tak. Możesz zbindować dwa odb. lub więcej. Dzięki Marku to w takim razie zamawiam jakiegoś taniego Fry... jakoś tam się to nazywa a po co Ci to ? A do eksperymentu
wapniak Opublikowano 11 Kwietnia 2013 Opublikowano 11 Kwietnia 2013 Cieszę się , że się na coś przydałem. Pozdrawiam.
esceta Opublikowano 12 Kwietnia 2013 Opublikowano 12 Kwietnia 2013 a po co Ci to ? Myslę,że robi się to z podobnego powodu dla jakiego stosuje sie dwa pakiety.
przytek Opublikowano 12 Kwietnia 2013 Opublikowano 12 Kwietnia 2013 Myslę,że robi się to z podobnego powodu dla jakiego stosuje sie dwa pakiety. E nie.... eksperyment polega na tym: http://pfmrc.eu/index.php?/topic/25218-imitacja-dzwieku-silnika-w-nadajniku/ Jak mi się to spodoba to zostawię a jak nie, odbiornik się przyda i tak do jakiegoś maleństwa a imitator pogonię na ibeju
Rekomendowane odpowiedzi