Kalix Opublikowano 12 Listopada 2012 Udostępnij Opublikowano 12 Listopada 2012 Witam, jakoby, że chciałbym swojego mustanga zrobić starannie, potrzebuję komplet dobrych ostrzy. Czy moglibyście polecić jakąś firmę? oczywiście chciałbym na to przeznaczyć nie wielką sumę, ale nie chciałbym też, żeby po wycięciu paru kawałków z depronu, ostrze nadawało się do wymiany. Szukam coś w stylu noża precyzyjnego z wymiennymi różnymi ostrzami. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Drack Opublikowano 12 Listopada 2012 Udostępnij Opublikowano 12 Listopada 2012 Najlepsze są ostrza http://www.olfa.net.pl/ do nabycia w castoramie. Może i nie najtańsze ale i tak wychodzą taniej od innych gdyż są bardzo wytrzymałe, osobiście używam również maty do cięcia OLFA formatu A3, dzięki której dodatkowo ostrza wolniej się zużywają nie mówiąc już o wygodzie. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
robertus Opublikowano 12 Listopada 2012 Udostępnij Opublikowano 12 Listopada 2012 Skalpel, tylko i wyłącznie. Używam ostrzy numer 23, 24 i czasem 11 http://allegro.pl/listing/user.php?us_id=4695774 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Kalix Opublikowano 12 Listopada 2012 Autor Udostępnij Opublikowano 12 Listopada 2012 a faktycznie opłaca się kupować z Olfy? czy jakiś zwykły najtańszy skalpel i do niego lepsze ostrza? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
robertus Opublikowano 12 Listopada 2012 Udostępnij Opublikowano 12 Listopada 2012 Nie wiem. Ja używam tych co Ci podałem w linku. 10szt kosztuje 2,50 plus trzonek. Dla mnie są bardzo ostre. Jedno ostrze starcza na model z zapasem Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Krzysiek899 Opublikowano 12 Listopada 2012 Udostępnij Opublikowano 12 Listopada 2012 Ja popieram Robertusa - skalpele lepsze od Olfy. Miałem okazję porównać wycinając części do Eurofighter'a . Co do żywotności to jednym skalpelem udało mi się wyciąć wcześniej wspomniany model oraz MiGa 29. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Kalix Opublikowano 12 Listopada 2012 Autor Udostępnij Opublikowano 12 Listopada 2012 http://allegro.pl/skalpel-jednorazowy-chirurgiczny-nr-24-1szt-i2743597035.html może być ten, czy lepiej ten: http://allegro.pl/skalpel-jednorazowy-chirurgiczny-nr-12-1szt-i2763004147.htm ? tak, żeby można było wymieniać ostrza? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Krzysiek899 Opublikowano 12 Listopada 2012 Udostępnij Opublikowano 12 Listopada 2012 Tak, jedynie chyba musisz kupować ostrza nr 24. Ja mam tak, że kupuję same ostrza a używam uchwytów z zestawu modelarskiego, który dostałem dawno temu. Jakoś się to trzyma. Jeśli chodzi o ostrza, to polecam 10, mnie nimi właśnie najlepiej się wycina. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Kalix Opublikowano 12 Listopada 2012 Autor Udostępnij Opublikowano 12 Listopada 2012 z ostrzami to chciałem sobie kilka różnych kupić i wypróbować, tylko właśnie chodzi o trzonek, bo go nie mam i tak, żeby pasował Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
robertus Opublikowano 12 Listopada 2012 Udostępnij Opublikowano 12 Listopada 2012 Do ostrza 24 potrzebujesz trzonka nr 4. Podałem Ci link do sprzedawcy u którego wszystko kupiłem i przysłał w jednym liście. http://allegro.pl/trzonek-uchwyt-skalpela-nr-4l-skalpel-i2752789506.html Ostrze o mniejszych numerach są na trzonek nr 3 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Kalix Opublikowano 12 Listopada 2012 Autor Udostępnij Opublikowano 12 Listopada 2012 ostrza zamówione, dziękuje bardzo za pomoc:) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ali1983 Opublikowano 12 Listopada 2012 Udostępnij Opublikowano 12 Listopada 2012 jak masz gdzieś u siebie sklep z artykułami medycznymi to idź tam. kup rękojeść do skalpela (ok 9zł) i kilka skalpeli (ok 0,70zł szt). normalnie jak spod lasera ;) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
skraf Opublikowano 13 Listopada 2012 Udostępnij Opublikowano 13 Listopada 2012 W aptece przecież można nabyć takie rzeczy. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kojani Opublikowano 13 Listopada 2012 Udostępnij Opublikowano 13 Listopada 2012 ostrza zamówione, dziękuje bardzo za pomoc:) Te ostrza mają jeszcze jedną dobrą właściwość - jeśli masz drobną osełke diamentową to można je przeostrzyć po zużyciu, nie nadadzą sie może wtedy do cięcia japonki, ale balsa pójdzie spoko. Kojani Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Kalix Opublikowano 13 Listopada 2012 Autor Udostępnij Opublikowano 13 Listopada 2012 byłem w paru aptekach w rzeszowie i niestety nie mieli;/ Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kminek Opublikowano 24 Listopada 2012 Udostępnij Opublikowano 24 Listopada 2012 A ja polecam amerykanskie - Excel. Świetnie tną - zwłaszcza balse. Można palca stracić (nieźle sie kiedyś pociąłem). Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
koszkin Opublikowano 25 Listopada 2012 Udostępnij Opublikowano 25 Listopada 2012 ja również polecam ostrza firmy Excel. Chociaż zwykłe do skalpela też dają radę... tylko dla mnie są za bardzo "giętkie" Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
jurek_jag Opublikowano 5 Grudnia 2012 Udostępnij Opublikowano 5 Grudnia 2012 Medyczne images/13/imgp2468e.jpg/][/url] Modelarskie Zastosowanie uchwytów do igieł stomatologicznych. Wiertła od fi 0,5 do 1,5 Inne narzędzia ze sklepów medycznych. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi