polpakpol Opublikowano 18 Listopada 2012 Udostępnij Opublikowano 18 Listopada 2012 Witam mam do was bardzo proste pytanie i prosił bym o szybką odpowieź. Mam okazję dziś jechać do miasta i będę w Castoramie. Będe chciał kupić trochę depronu (arbiton, izofloor) i mam pytanie czy można kupić je na sztuki (tafle) czy trzeba całą paczkę ?? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Drack Opublikowano 18 Listopada 2012 Udostępnij Opublikowano 18 Listopada 2012 w casto dostaniesz na sztuki Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
YaneQopter Opublikowano 18 Listopada 2012 Udostępnij Opublikowano 18 Listopada 2012 Bardzo prosta odpowiedź: "będziesz w Castoramie to się dowiesz!" Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
polpakpol Opublikowano 19 Listopada 2012 Autor Udostępnij Opublikowano 19 Listopada 2012 Byłem i kupiłem. Tak , można na sztuki i jest bardzo tanio !! Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Marcin K. Opublikowano 19 Listopada 2012 Udostępnij Opublikowano 19 Listopada 2012 Ja dzis sobie kupilem w budowlanym, 5mb za 15zl, grubosc 5mm. Czyli mega tanio! Tylko parszywy kolor, ciemno-zielony... Nie lubie Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
madrian Opublikowano 20 Listopada 2012 Udostępnij Opublikowano 20 Listopada 2012 Od tego są farby... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
skraf Opublikowano 20 Listopada 2012 Udostępnij Opublikowano 20 Listopada 2012 W Castoramie wychodzi ok. 2zł za arkusz. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Marcin K. Opublikowano 20 Listopada 2012 Udostępnij Opublikowano 20 Listopada 2012 Do castoramy itp marketom mam jakies 50km, a u siebie na miejscu mam po 75gr arkusz 100x50cm tak ze jestem zadowolony, a jak pisal madrian farba załatwi sprawę efektu wizualnego Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
M52 Opublikowano 21 Listopada 2012 Udostępnij Opublikowano 21 Listopada 2012 A ja chciałbym przestrzec przed zielonym depronem z Leroy Merlin. Depron jest oczywiście rowkowany, ale jego druga strona nie jest gładka. Ma taką nieregularną fakturę, co raczej dyskwalifikuje ten depron, jako materiał na poszycie modelu. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Marcin K. Opublikowano 21 Listopada 2012 Udostępnij Opublikowano 21 Listopada 2012 Mógłbyś podać firmę? Lerła nie mam w okolicy a chcialbym wiedziec o jakim materiale mowisz. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
madrian Opublikowano 22 Listopada 2012 Udostępnij Opublikowano 22 Listopada 2012 Arbitron wypuścił taką partię. Nie wygląda to ładnie, ale daje się oszlifować, a i bez tego modele jednak latają. Pamiętaj, że ten "depron" nie jest produkowany z przeznaczeniem pod budowę modeli tylko jako izolacja pod panele i pod tym kątem producent wytwarza produkt. My z niego korzystamy ponieważ jest tanim materiałem, a nie "najlepszym". Jeżeli ci zależy na wyglądzie modelu, możesz zawsze kupić depron obustronnie gładki w sklepie modelarskim. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi