skidan Opublikowano 29 Sierpnia 2015 Udostępnij Opublikowano 29 Sierpnia 2015 Teraz widzę, że to co widać na pierwszy rzut oka to twój długopis, a aby dostrzec łączenia połówek trzeba mocno wyostrzyć wzrok. Pytałem Marka Rokowskiego na zawodach jak to zrobić, aby zmieścić większe śmigła i okazuje się, że gondole wcale nie muszą kończyć się na centropłacie jak mi się wydawało tylko można je przesunąć dalej od kadłuba. W ten sposób można spokojnie zastosować większe śmigła i mieć jeszcze rezerwę przy kadłubie. Wtedy należy zrobić jeszcze jeden "myk" i albo podcinać gondole od spodu na lotkę albo po prostu przesunąć lotką dalej tak jak ty )) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Autsajder1983 Opublikowano 31 Sierpnia 2015 Autor Udostępnij Opublikowano 31 Sierpnia 2015 Kilka obiecanych fotek:) Białe łosie: ' Gotowe do lotów Stado Łosi:) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
micro Opublikowano 31 Sierpnia 2015 Udostępnij Opublikowano 31 Sierpnia 2015 I do tego już po bitwie . Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Autsajder1983 Opublikowano 31 Sierpnia 2015 Autor Udostępnij Opublikowano 31 Sierpnia 2015 Ten na pierwszym planie to już nie jedna bitwę przebył (cały sezon 2014 i połowę 2015 dzielnie walczył ) Był "dawcą" elektroniki do tego na drugim planie. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
jkaluza Opublikowano 10 Marca 2016 Udostępnij Opublikowano 10 Marca 2016 Witam tak żeby nie otwierać nowego wątku pochwale się swoim łosiem Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kabturek Opublikowano 15 Listopada 2016 Udostępnij Opublikowano 15 Listopada 2016 Piękne te łosie! W związku z promocją w abc-rc zakupiłem takiego (wygrał z me-110). Mam pytanie - robicie wznios skrzydła tylko części z lotkami czy przecinacie centropłat? To mój pierwszy dwusilnikowiec (mam jeszcze zero z npn którego uwielbiam) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Autsajder1983 Opublikowano 15 Listopada 2016 Autor Udostępnij Opublikowano 15 Listopada 2016 Wznios tylko tam gdzie lotki. Ja właściwie wznios robię symboliczny (górna powierzchnia skrzydła na płasko przylega do stołu:)) Wymaga to przeszlifowania styku centropłata z "końcówkami" skrzydła. Jakie śmigła będziesz stosował (chodzi o rozmiar)?. Przed przyklejeniem gondoli silnikowych sprawdź czy ci się zmieszczą śmigła:) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kabturek Opublikowano 18 Listopada 2016 Udostępnij Opublikowano 18 Listopada 2016 Wznios tylko tam gdzie lotki. Ja właściwie wznios robię symboliczny (górna powierzchnia skrzydła na płasko przylega do stołu:)) Wymaga to przeszlifowania styku centropłata z "końcówkami" skrzydła. Jakie śmigła będziesz stosował (chodzi o rozmiar)?. Przed przyklejeniem gondoli silnikowych sprawdź czy ci się zmieszczą śmigła:) To zrobie tak samo pewnie. Co do śmigieł - myślałem o 7 calach (lub 6x3x3) bo mam dwa małe silniki które zostały z quada. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi