Kpt_max Opublikowano 4 Stycznia 2013 Autor Opublikowano 4 Stycznia 2013 Przepraszam , że długo nie pisałem , ale miałem po prostu dużo nauki . Zamieszczam nowe zdjęcia , z jeszcze nie zamontowanym dźwigarem głównym . No i pozostałe nasze samoloty przygotowane na zimę : Piper J-3 (4 kanały) szybowiec ''orzeł'' 2ch i szybowiec Asterix 2ch . Załączyłem także naszą ''maszynę'' do cięcia listewek i nie tylko
człowiek Opublikowano 5 Stycznia 2013 Opublikowano 5 Stycznia 2013 Koszulka Guns N' Roses Piękny model, oby tak dalej !
Kpt_max Opublikowano 6 Stycznia 2013 Autor Opublikowano 6 Stycznia 2013 haha , mój ulubiony zespół ! Dopiero będzie piękny w zimowym malowaniu :'' http://hsfeatures.com/features04/images/la7as_3.jpg ''
Kpt_max Opublikowano 6 Stycznia 2013 Autor Opublikowano 6 Stycznia 2013 oczywiście otwierana kabina też musi być
pyton Opublikowano 6 Stycznia 2013 Opublikowano 6 Stycznia 2013 W tym wieku i takie modele nono gratuluje wytrwałości i oby tak dalej!
Kpt_max Opublikowano 7 Stycznia 2013 Autor Opublikowano 7 Stycznia 2013 Gdyby nie dziadek to nie bylo by tak kolorowo . Troche pokombinuje , odrysuje , wytne przykleje ale to on jest mozgiem . Oczywiscie duzo sie przy tym ucze wiec nie narzekam
Kpt_max Opublikowano 10 Stycznia 2013 Autor Opublikowano 10 Stycznia 2013 A Tu układ wydechowy. Stateczniki i Dźwigar główny zamontowane .
człowiek Opublikowano 10 Stycznia 2013 Opublikowano 10 Stycznia 2013 Piękny ten modelik, czekam z niecierpliwością na finisz.
Kpt_max Opublikowano 11 Stycznia 2013 Autor Opublikowano 11 Stycznia 2013 Nie moge sie doczekac efektu koncowego
Kpt_max Opublikowano 12 Stycznia 2013 Autor Opublikowano 12 Stycznia 2013 A tu zdjęcia z budowy skrzydła . Każde żebro jest inne i musimy się męczyć z indywidualnym pasowaniem . Wczoraj myśleliśmy , jak poprowadzic drut od mechanizmu chowanego podwozia do serwa podwoziowego. Nie wiemy też jak ustawić serwo : krzyżakiem do góry/na dole . Pozdrawiam
JacekCichy Opublikowano 12 Stycznia 2013 Opublikowano 12 Stycznia 2013 Może lepiej zastosujcie coś takiego (nie trzeba się zastanawiać nad mechanizmami, drutami, serwami): http://www.hobbyking.com/hobbyking/store/__17539__Twist_and_Turn_Electric_Retract_with_3mm_Landing_Gear_Leg_2pc_29_0g.html Jeżeli nie chcecie zamawiać bezpośrednio przez hobby-king to podobno w tym sklepie można zamówić wszystkie produkty z hobbyking: http://www.modelarnia.pl/ Ale najlepiej napisać do nich maila z pytaniem o ten produkt i cenę w PLN bo z tego co mi wiadomo to najtańszym sklepem nie są
JMRC Opublikowano 12 Stycznia 2013 Opublikowano 12 Stycznia 2013 Alternatywą jest Nastik.pl , gdzie takie coś kosztuje ok. 107-120pln - http://www.nastik.pl/mechaniczne-podwozie-chowane-glowne-p-1935.html.
Kpt_max Opublikowano 12 Stycznia 2013 Autor Opublikowano 12 Stycznia 2013 Kupilismy juz mechanizm chowanego podowozia ale tak patrzac na ten wynalazek to bardzo mądra rzecz . Ale juz trodno. Kola beda miec 85mm mamy nadzieje ze po trawie bedzie smigal. Mechanizm jest z nastika i nadaje sie pod yaka 9 , ale kupilem je z powodu ze te samoloty maja te same podwozia . A jak z porowadzeniem drutu? Wiadomo ze gòra nad komora podwozia ale w jaki sposob?
Kamil S Opublikowano 16 Lutego 2013 Opublikowano 16 Lutego 2013 Kupilismy juz mechanizm chowanego podowozia ale tak patrzac na ten wynalazek to bardzo mądra rzecz . Ale juz trodno. Kola beda miec 85mm mamy nadzieje ze po trawie bedzie smigal. Mechanizm jest z nastika i nadaje sie pod yaka 9 , ale kupilem je z powodu ze te samoloty maja te same podwozia . A jak z porowadzeniem drutu? Wiadomo ze gòra nad komora podwozia ale w jaki sposob? Witaj MAX, Świetny model, widze w waszej pracy dawną, dobrą szkołę modelarstwa. Co do podwozia, ono będzie z drutu czy planujećie toczone golenie jak w oryginalnym Ławoczkinie? Pozdrawiam, Kamil
Kpt_max Opublikowano 18 Lutego 2013 Autor Opublikowano 18 Lutego 2013 Podwozie bedzie z metalowego preta. myslelismy chociaz o przedluzeniu o 5-7 mm ale boimy sie o plastkowe elementy mechanizmu : Dzisiaj wstawiemzdjecia jak LA 7 wyglada na dzien dzisiejszy
Kpt_max Opublikowano 21 Lutego 2013 Autor Opublikowano 21 Lutego 2013 I TAK O TO ZDJĘCIA , ŁA POWOLI STRASZY
waldi1973 Opublikowano 22 Lutego 2013 Opublikowano 22 Lutego 2013 Hej Max.. Bardzo ładny samolot i robota. Taki dziadek - to skarb.. Przede wszystkim jestem pełen podziwu dla Ciebie. Coraz częściej młodzież (i nie tylko) kupuje gotowce i zapomina co to jest modelarstwo. A zbudować model (i to tej klasy) samemu (no - może przy współudziale dziadka) - to nie lada wyzwanie, które jak widzę nie rzuciło Ciebie i dziadka na kolana.. Tak trzymać..! Zasiadam na widowni
Kpt_max Opublikowano 22 Lutego 2013 Autor Opublikowano 22 Lutego 2013 kupiliśmy 89mmm ale "wytoczyliśmy" z nich 81 . Można powiedzieć , że urzeczywistnimy z dziadkiem marzenia. Dziadek to nie doszły pilot no i teraz próbujemy to naprawić sam jestem pełen podziwu , że wysiłek włożony do tego samolotu dał jakiś efekt , czuje taką ogromną satysfakcje kiedy go dotykam, nie do opisania .... nie moge sie doczekac dnia oblotu ... oo , a to na zaostrzenie apetytu
waldi1973 Opublikowano 22 Lutego 2013 Opublikowano 22 Lutego 2013 A cóż to za kwadratowe żeberka..? Co się stało..? :0
Rekomendowane odpowiedzi