marcinploch Opublikowano 1 Grudnia 2012 Opublikowano 1 Grudnia 2012 Witam, Coraz mniej podoba mi się latanie z silnikiem. Coraz częściej myśę o lataniu "czystym" szybowcem w silnym wietrze. Staję się więc chyba "zboczeńcem" ) Niestety jak na razie mieszkam w Wawie. Na Pomorze wyprowadzę się dopiero za kilka lat jak dzieci pójdą na swoje ) Bardzo proszę o pomoc w stworzeniu mapy miejsc nadających się do latania w promieniu osiągalnym z Warszawy w jakieś 2-3 h jazdy. Najpiękniej jest oczywiście na klifie lub w górach, ale nieszczęście mieszkania w Wawie polega na tym, że w obu kierunkach jest ponad 400 km do przejechania... Będę niezmiernie zobowiązany za wpisywane się do tematu z propozycjami - najchętniej sprawdzonymi -choć teoretyczne propozycje do sprawdzenia też będą bardzo mile widziane. Uwielbiam podróżować odkrywając każdą terra incognita ) Czekając na odzew pozdrawiam Marcin
Wojtass_nt Opublikowano 1 Grudnia 2012 Opublikowano 1 Grudnia 2012 http://pfmrc.eu/index.php?/topic/10985-mapa-zboczy-w-polsce/
marcinploch Opublikowano 1 Grudnia 2012 Autor Opublikowano 1 Grudnia 2012 Wielokrotnie przeglądałem ten post. Niestety żadne z miejsc nie leży w promieniu 200 km od Wawy.
Wojtass_nt Opublikowano 1 Grudnia 2012 Opublikowano 1 Grudnia 2012 Więc prawdopodobnie nie istnieją takie miejsca, które spełniały by Twoje kryterium. Górek nie macie ale za to ekipę do holowania najlepszą w kraju.
janegab Opublikowano 1 Grudnia 2012 Opublikowano 1 Grudnia 2012 Kolego Unisław-pradolina Wisły masz super i blisko. Przjedż do Konina..zobacz gdzie latam .Kopalnia Kleczew- Sompolno-Dobra górka do latania Kleczew=Żwirownia Halinów=sa również fotki. Wsiadasz w express wysiadasz koło mojej firmy / w pobliżu dworca / jedziemy na loty...po lotach flaszka w express i do Warszawy. Zobacz -wyszukaj sobie sam miejsca do latania . Na Wale Miedzyszynskim nad Wisłą multum tylko otwórz oczy albo- przyjeżdzaj na wioche do Konina-zapraszam janek
Viader Opublikowano 1 Grudnia 2012 Opublikowano 1 Grudnia 2012 Łodziacy latają w Bełchatowie, w Strońsku i na klifie w Jeziorsku.
janegab Opublikowano 1 Grudnia 2012 Opublikowano 1 Grudnia 2012 Góre w Bełchatowie widziałem przejeżdzając obok autostradą-imponujaca..natomiast latałem na Jeziorsku...szkoda czasu. Pozazdroscic koledze terenów w Jeleniej Gorze.Pozdrawiam.
cZyNo Opublikowano 10 Stycznia 2013 Opublikowano 10 Stycznia 2013 No nie wiem czy na klif >15m szkoda czasu. Szczególnie gdy zdrowo wieje...Stały stabilny nawiew i zabawa na cały dzień. Byle nie więcej niż w 2-3 osoby Wtedy każdy ma 100-150m swojego nieba. Ale każdy lubi co innego
Gość horn3t Opublikowano 10 Stycznia 2013 Opublikowano 10 Stycznia 2013 U nas to najbliżej w granicach 200 km masz do Raciążka. a tu reszta w ramach marketingu regionu i grupy F3F CB ZBOCZA
Rekomendowane odpowiedzi