Skocz do zawartości

Wymiary pakietu do T9X.

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam !

Czy mógłby mi ktoś podać jakie wymiary ma pakiet do aparatury T9X. Próbuję zakupić, a nie mam niestety dostępu do aparatury na chwilę obecną. Może ktoś ma pakiet i ma możliwość pomierzyć wysokość/szerokość/długość tak by było wiadomo, że na 100% wejdzie do środka.

Dziękuję.

Pozdrawiam !

Opublikowano

Coś w stylu 30mmx29mm. Szukając różnych rozwiązań doszedłem do wniosku, że najlepiej kupić na HK lipola bądź alternatywę w postaci http://dx.com/p/myst...e-battery-46058 jeżeli potrzebujesz tylko pakiet i paczka z HK za dużo kosztuje. U mnie 2tyg lipol siedział na poczcie w Pekinie, 1 tydzień szedł. Tracking to 2$ w błoto bo sami nie wiedzą gdzie produkt jest aktualnie ;) Wymiarami pasuje bdb, jedyne co ciekawe to po odłączeniu od ładowarki traci około 0,5v aczkolwiek wciąż starcza na długo (bez podświetlenia 0,1v-0,2v na 40min). Być może naładowanie prądem 1C zaszkodziło, z przyzwyczajenia 2,2A wrzuciłem.. ;)

Opublikowano

Nie tyle na kosztach, co na czasie realizacji mi zależy :) Robię listę sporych zakupów w modelemax i zauważyłem, że mają tam pakiety do aparatury. Myślę, że najbardziej krytyczna jest tu długość pakietu. Próbuję wszystko ogarnąć w jednym zamówieniu, by zaraz przed świętami było, ale już widzę, że i tak się nie uda bo nie mają gumek do mocowania skrzydeł (albo nie potrafię szukać).. ;)

Opublikowano

............. ale już widzę, że i tak się nie uda bo nie mają gumek do mocowania skrzydeł (albo nie potrafię szukać).. ;)

Kacper popatrz tu masz gumki do mocowania skrzydeł. ;)
  • 3 tygodnie później...
Opublikowano

Dzięki, robiłem zamówienie w modelemax, ale wstrzymałem się od zakupu pakietu, nie podobał mi się opis... niby 2200 mAh a w opisie produktu 320 mAh ;) reszta zamówienia ( w tandetnie zapakowanej paczce...) dotarła

http://www.modelemax.pl/product_info.php?cPath=183_488&products_id=12748

obecnie kopię robotę krok po kroku, więc pewnie czeka mnie kolejne zamówienie to popatrzę za innymi. Zamówienie z HK nie wchodzi w grę, w magazynach w UK mają tyle co nic. Jeśli ktoś będzie planował zakupy w HK to z chęcią się dołączę i skompletuję co potrzeba.

Pozdrawiam !

Opublikowano

A ja do turnigy wciskam zajechane pakiety, które już nie dają powera w modelach i tyle :)

Wada jest taka, że wciskam bez klapki, bo większe. Zaleta taka, że i tak zostałyby z nich wtyczki, a tak jeszcze mają drugie życie.

Opublikowano

Mam pakiet 1800 mAh.. próbowałem go też wpasować, długość idealna, ale wystaje prawie centymetr z komory. Już sama klapka u mnie jest krzywa jak sznurek od tamponu, wchodzi z wielkim trzaskiem i się pręży, co nie jest zbyt komfortowe.. wystający pakiet pomocowany na taśmę czy jakieś gumki.. średnio, bałbym się że coś puści i wypadnie z hukiem ;) Myślę że kupując pakiet tylko do aparatury będzie służył dużo dłużej niż w modelu. Wydaje mi się, że nie cykle ładowania je szybko wykańczają a prąd rozładowania, który w aparaturze będzie znikomy.

Opublikowano

Co robisz, żeby nie wypadły? Na gumce?

Gumka niepotrzebna. Ponieważ wzdłuż pakietu wciskam kable, wszystko mocno się trzyma na zasadzie dopchnięcia - ale szans na wypadnięcie nie ma. Pakiecik wystaje ale minimalnie - w miejscu, gdzie moje dłonie nie sięgają przy sterowaniu więc to nie problem.

Nie twierdzę, że jest to najlepsze rozwiązanie. Jest to jedynie jedna z alternatyw, która mi przypadła do gustu.

Opublikowano

Gumka niepotrzebna. Ponieważ wzdłuż pakietu wciskam kable, wszystko mocno się trzyma na zasadzie dopchnięcia - ale szans na wypadnięcie nie ma. Pakiecik wystaje ale minimalnie - w miejscu, gdzie moje dłonie nie sięgają przy sterowaniu więc to nie problem.

Nie twierdzę, że jest to najlepsze rozwiązanie. Jest to jedynie jedna z alternatyw, która mi przypadła do gustu.

Kamikadze :D;)
Opublikowano

Wciskam go od dobrego roku i jak na razie nigdy nie obsunął się nawet o pół milimetra. Może więc nie jest źle.

Ale, jak wspomniałem wcześniej, nikogo nie namawiam do takiego rozwiązania. Podaje je jedynie jako jedną z możliwości.

Opublikowano

Może jestem asekurantem ale w naszym hobby prawa Murphy'ego mają "szerokie zastosowanie" i dlatego staram się unikać takich patentów jak Twoje :)

W tym wypadku zabezpieczyłbym pakiet chociażby kawałkiem srebrnej taśmy klejącej.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę.