idfx Opublikowano 12 Grudnia 2012 Udostępnij Opublikowano 12 Grudnia 2012 http://abc-rc.pl/tem..._i_opis_ESC.pdf Nie stresuj się programowaniem Ustaw tylko ten gaz i jeśli zastosujesz pakiet, który wybrałeś nic więcej nie musisz w nim zmieniać. 1 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Ryan Opublikowano 13 Grudnia 2012 Autor Udostępnij Opublikowano 13 Grudnia 2012 Zamówiłem to co wypisałem w poprzednim poście. Ale mam kolejne pytanie, tym razem dotyczące podłączenia serw do odbiornika A mianowicie: Mam nadajnik z gazem po lewej stronie. Czytałem że regulator mam podłączyć pod 3 kanał na odbiorniku (prawda?). Ster wysokości Ma być na prawym drążku. Ruszając drążkiem w dół samolot ma lecieć w dół ( wychylenie steru w dół)? Kierunek: Czy jest jakaś różnica (oprócz wygody użytkowania) jeżeli ster kierunku podłączę w miejsce lotek? Tak aby zamiast w lewym drążku mieć go w prawym. Coś takiego jest w ogóle możliwe? (chyba napięcia na różnych kanałach idące na serwo są takie same?) Co jeśli mam dwa 'wejścia' w odbiorniku do lotek? Podłączyć do obojętnie którego? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
skraf Opublikowano 13 Grudnia 2012 Udostępnij Opublikowano 13 Grudnia 2012 Ad.1 Prawda. Ad.2 Jeżeli przyciągniesz go do siebie to samolot ma lecieć w górę. Ad.3 Jeśli nie masz modelu z lotkami to właśnie tak trzeba podłączyć kierunek. Ad.4 Musisz tak podłączyć, aby wychylały się odpowiednio do wychylenia drążka w aparaturze. (w prawo - prawa lotka w górę, a lewa w dół) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
robertus Opublikowano 13 Grudnia 2012 Udostępnij Opublikowano 13 Grudnia 2012 http://pfmrc.eu/index.php?/topic/14854-jaki-mode-w-nadajniku/ Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
idfx Opublikowano 13 Grudnia 2012 Udostępnij Opublikowano 13 Grudnia 2012 Ad.4 .. a nie na odwrót ??! skręcając w lewo, lewa w górę a prawa w dół Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
robertus Opublikowano 13 Grudnia 2012 Udostępnij Opublikowano 13 Grudnia 2012 i jeszcze to Tylko cos mi tu nie pasuje ze sterem kierunku, albo ja źle czytam obrazek. Bo jak drążek w lewo, to ster kierunkuw lewo i samolot skręca w lewo a na rysunku jest odwrotnie Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi