ursamajor Opublikowano 23 Listopada 2007 Udostępnij Opublikowano 23 Listopada 2007 Jak długo czekaliście w swoich modelarskich doświadczeniach na realizację zamówienia w sklepie www.unitedhobbies.com od momentu dokonania płatości ?? do odbioru paczki ?? pozdrawiam Krzysiek Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Slawomir Opublikowano 23 Listopada 2007 Udostępnij Opublikowano 23 Listopada 2007 Wtam od zmiany statusu na wyslane srednio10-11dni ( 6 dni do polski reszta to od urzedu celnego ) rekord 5 dni przesylka polecona rejestrowana. Pozdrawiam Slawomir Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Pietrek Opublikowano 23 Listopada 2007 Udostępnij Opublikowano 23 Listopada 2007 Złożyłem dotychczas jedno zamówienie, wszystko było rzeczywiście "in stock" (a to różnie podobno bywa). Cały czas "od-do" w moim wypadku to trochę ponad trzy tygodnie (zwykła przesyłka, nie express) . Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Marcinmb Opublikowano 23 Listopada 2007 Udostępnij Opublikowano 23 Listopada 2007 wczoraj złozyłem zamówienie i zwykła przesyłke....nie wiem jak długo bedzie szło ale nie potrafie sie doczekac....zaznaczyłem zeby napisali ze to jest gift...mam nadzieje ze nie dadza cła ni VAT-u Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
tikicaca Opublikowano 23 Listopada 2007 Udostępnij Opublikowano 23 Listopada 2007 ja juz czekam na wyslanie jednej od 18 niedzieli, dzisiaj zamowilem kolejna zobaczymy jak sie uporaja Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ursamajor Opublikowano 23 Listopada 2007 Autor Udostępnij Opublikowano 23 Listopada 2007 A czy zdarzyło się komuś żeby naliczyli cło i VAT ?? zamówiłem paczkę (ładowarka, 2 aku, 4 różne silniczki 1 regulator) o masie do 1 kg i trochę się zaczynam obawiać o te podatki Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Marcinmb Opublikowano 23 Listopada 2007 Udostępnij Opublikowano 23 Listopada 2007 ja amm tak sytułacje jak ursamajorgdyz paczka tez jest do 1 kg i jest tam ładoawakra i pare innych zeczy(2 accu,złaczki,smigła)mzoecie mi powiedziec czy wszystko dobrze zrobiłem??czy dobrze zapłaciłem??prosze oto link...niewiem co to znaczy...czy juz apłacone??pisze ze chyba oczekuje..ale na co??prosze o odp.. http://www.unitedhobbies.com/UNITEDHOBBIES/store/uh_customerShowOrders.asp Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
olo Opublikowano 23 Listopada 2007 Udostępnij Opublikowano 23 Listopada 2007 ja amm tak sytułacje jak ursamajorgdyz paczka tez jest do 1 kg i jest tam ładoawakra i pare innych zeczy(2 accu,złaczki,smigła)mzoecie mi powiedziec czy wszystko dobrze zrobiłem??czy dobrze zapłaciłem??prosze oto link...niewiem co to znaczy...czy juz apłacone??pisze ze chyba oczekuje..ale na co??prosze o odp..http://www.unitedhobbies.com/UNITEDHOBBIES/store/uh_customerShowOrders.asp Żeby to sprawdzić musiałbyś podać login i hasło, podasz ? Lepiej zrób zrzut z ekranu tego o co się pytasz. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Mars_2000 Opublikowano 23 Listopada 2007 Udostępnij Opublikowano 23 Listopada 2007 A czy zdarzyło się komuś żeby naliczyli cło i VAT ?? zamówiłem paczkę (ładowarka, 2 aku, 4 różne silniczki 1 regulator) o masie do 1 kg i trochę się zaczynam obawiać o te podatki Mi się zdarzyło. Na 3 zamówione paczki - ostatnia właśnie największa (z ładowarką i silnikiem w środku trafiła do urzędu celnego). Nie wiem od czego zależy fakt "wyłapywania" na inspekcję paczek (czy od częstotliwości ich otrzymywania, czy od jej rozmiaru i względnie wagi), ale wiem że jak już urzędasy wyłapią taką paczkę, to kończy się to naliczeniem cła (jeżeli towar podchodzi pod kategorię która jest obłożona niezerową stawką) i na 100% VATu. Nie chcę Cię straszyć, ale ładowarka, 2 akku i aż 4 silniki i regiel trochę miejsca zajmują i ważą, więc chyba rośnie też prawdopodobieństwo zatrzymania takiej paczki. Ja też ostatnio złożyłem zamówienie i czekam na jej otrzymanie. Ciekawe czy przejdzie niezauważona przez UC czy znów czeka mnie wizyta i załatwianie papierologii. Na koniec dodam, że zwykle staram się zmieścić z zamówieniem do max. 500g z wagą i wartością 50-60 USD i nie składać zamówień w odstępie kilku-kilkunastu dni. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
attyla Opublikowano 23 Listopada 2007 Udostępnij Opublikowano 23 Listopada 2007 Zamawiałem pare razy i paczki były tak do 1 kg z ładowarką i pakietami w środku czyli dość duże i nigdy nie miałem zadnych problemów z cłem i vate-m. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Marcinmb Opublikowano 23 Listopada 2007 Udostępnij Opublikowano 23 Listopada 2007 co to znaczy??ze juz jest wpłacone i czeka na wysyłke?? ale sie jakosc popsuła... to moze bedzie lepsze a u widac dokładnie http://www.fotosik.pl/pokaz_obrazek/pelny/e005fb076b607f36.html Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
olo Opublikowano 23 Listopada 2007 Udostępnij Opublikowano 23 Listopada 2007 No jeszcze nie zapłacone jeżeli dobrze widzę albo dokładniej to przelew do sklepu jeszcze nie dotarł .Nie płaciłeś przez Pay pal ? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Marcinmb Opublikowano 23 Listopada 2007 Udostępnij Opublikowano 23 Listopada 2007 jakto niezapłacone??dałem nr karty i mi ja przyjeło....to moze jeszcze nie zciagneli pieniedzyz konta?? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
olo Opublikowano 23 Listopada 2007 Udostępnij Opublikowano 23 Listopada 2007 Sprawdż konto w banku i będziesz wiedział co dzieje się z tą kasą . Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Marcinmb Opublikowano 23 Listopada 2007 Udostępnij Opublikowano 23 Listopada 2007 dzis rano była cała kwota ajka wpłaciłem,...tylko czy oni pobieraja kase z opuznieniem??jak tak to spoko... a jak nie to zaczne sie nteresowac co jest nie tak... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
slawko_k Opublikowano 23 Listopada 2007 Udostępnij Opublikowano 23 Listopada 2007 U mnie jak kliknę przycisk zapłać w paypalu to od razu przychodzi mail że zapłaciłem i w ciągu kilku minut zmienia mi się payment status na paid (zapłacone). Obawiam się ze po prostu nie zapłaciłeś im Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ursamajor Opublikowano 24 Listopada 2007 Autor Udostępnij Opublikowano 24 Listopada 2007 Mi się zdarzyło. Na 3 zamówione paczki - ostatnia właśnie największa (z ładowarką i silnikiem w środku trafiła do urzędu celnego).... ....(jeżeli towar podchodzi pod kategorię która jest obłożona niezerową stawką) i na 100% VATu. Znając moje szczęście pewnie czeka mnie wizyta w WC znaczy w UC Swoją drogą to czy całe modelarskie akcesoria (silniki, aku, elektronika) obłożone są 100% VATem ?? pozdr Ursamajor Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
slawko_k Opublikowano 24 Listopada 2007 Udostępnij Opublikowano 24 Listopada 2007 wydaje mi sie że chodziło o to że na 100% zapłacisz vat jeżeli paczką zainteresują się celnicy a nie 100%vat'u Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
alchemique Opublikowano 24 Listopada 2007 Udostępnij Opublikowano 24 Listopada 2007 Vat -22% Clo - z tym roznie jest- podobno na art. modelarskie cla nie ma - mi ostatnio doliczyli 3,7% Szukalem gdzies jakies oficjalnej informacji na ten temat, ale nic nie znalazlem. Gdyby ktos sie natkanal na jakas ustawe czy cos niech podrzuci linka. Zastanawia mnie jeszcze jedna rzecz - jesli towar jest oznakowany jako gift - wszelkie platnosci sa naliczane od wartosci zadeklarowanej przez chinczyka - mam racje?Zatem kiedy przychodzido mnie paczka i trafia do UC ide i mowie im ze to jest gift za ktory nie placilem i zeby naliczyli oplaty od tej wardosci przedsawionej na paczce? Mam racje ? :] Ostatnio mialem maly romans z UC i kazali mi przedstawic potwierdzenie zaplaty(ktorego ze soba nie mialem) albo wyciag z konta bo nie chcieli uwierzyc w wartosc zadelkarowana paczki, jednak po dluzszych negocjacjach jakos sie udalo:) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
japim Opublikowano 24 Listopada 2007 Udostępnij Opublikowano 24 Listopada 2007 Kody i stawki taryfy celnej: http://ec.europa.eu/taxation_customs/dds/tarhome_pl.htm Kod: 9503003000 - Pociągi elektryczne, włącznie z torami, urządzeniami sygnalizacyjnymi i innym wyposażeniem do nich; zestawy do składania modeli redukcyjnych (zmniejszonych w skali); zestawy do składania modeli redukcyjnych (zmniejszonych w skali), nawet z napędem Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.