PROTON Opublikowano 18 Grudnia 2012 Udostępnij Opublikowano 18 Grudnia 2012 Siedząc w domu na zwolnieniu lekarskim zrobiłem taki szybowiec: Pytanie, jak go wykończyć? Papier japoński? folia? Cellonować konstrukcję? Mam też problem z opanowaniem kleju CA, używam rzadkiego i trochę za bardzo się rozpływa, czy lepszy był by gęsty? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Wojtass_nt Opublikowano 18 Grudnia 2012 Udostępnij Opublikowano 18 Grudnia 2012 Gęsty zdecydowanie nie. Jak nie rzadki to średni. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
zbjanik Opublikowano 18 Grudnia 2012 Udostępnij Opublikowano 18 Grudnia 2012 Szybowiec?- wyszedł Ci samolot! Jeśli ma latać, szkoda, że statecznika poziomego chociaż, nie zrobiłeś lżej- konstrukcyjnie, ogon będzie ciężki i ołów z przodu... Ale nostalgiczny kształt fajny. Aha, skrzydła osobiście też bym zrobił mocowane (gumka, kołeczki)- to się na prawdę przydaje- nio chyba ze jest bardzo mały. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
PROTON Opublikowano 18 Grudnia 2012 Autor Udostępnij Opublikowano 18 Grudnia 2012 To model Linet jest z tej strony: http://www.houseoffrog.co.uk/senior_plans.htm Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
pyton Opublikowano 18 Grudnia 2012 Udostępnij Opublikowano 18 Grudnia 2012 ja bym go japonką okleił aby jak najlżej Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
tytan12 Opublikowano 18 Grudnia 2012 Udostępnij Opublikowano 18 Grudnia 2012 Cześc,jak dla mnie to folia,bez celonowania konstrukcij, jeżeli chcesz kryć japonką,to musisz konstrukcję pocelonować,więcej pracy,a efekt raczej znikomy(trochę to małe ),ale fajne Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi