kamil1556 Opublikowano 19 Grudnia 2012 Udostępnij Opublikowano 19 Grudnia 2012 Witam próbuję wygiąć depron na skrzydła i za każdym razem się łamię.Znacie jakieś sposoby na wyginanie depronu? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mastergame Opublikowano 19 Grudnia 2012 Udostępnij Opublikowano 19 Grudnia 2012 Pierwsze pytanie - jaka grubość pianki? Miałem podobnie, chciałem zrobić z bodajże 5mm płat, ale się złamał, kupiłem 3 mm i bez problemu się wygiął że hoho Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
madrian Opublikowano 20 Grudnia 2012 Udostępnij Opublikowano 20 Grudnia 2012 Oczywiście, że znamy. Jest ich kilka. Warto poczytać relacje z budowy takich modeli. Trochę za łatwo by było od razu napisać. Poszukaj trochę. Wiele razy na forum opisane. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
robertus Opublikowano 20 Grudnia 2012 Udostępnij Opublikowano 20 Grudnia 2012 1. Oklejenie szeroko miejsca zagięcia od zewnętrzenj strony taśmą pakową. 2. Ugniatanie wałkiem od środka 3. Podgrzanie miejsca zagięcia suszarką 4. Cierliwość i metoda małych kroków. 5. Przeciąć, skleić na styk dorobić natarcie z paska depronu lub listewki balsowej. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kamil1556 Opublikowano 20 Grudnia 2012 Autor Udostępnij Opublikowano 20 Grudnia 2012 Dziękuję za odpowiedź.Depron ma 5mm ale nie jest falowany ,ponieważ nie ma w moim mieście.Spróbuję zrobić delikatnie tak jak robertus napisał. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi