Irek M Opublikowano 2 Kwietnia 2013 Udostępnij Opublikowano 2 Kwietnia 2013 Mimo, że nie jest makietką to i tak poprawiłbym te łuki bo faktycznie są baaardzo przesadzone. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
hubert_tata Opublikowano 2 Kwietnia 2013 Udostępnij Opublikowano 2 Kwietnia 2013 Może są przesadzone, ale to podobno nie jest SE5A tylko SE5 - przynajmniej na tych planach jest taka nazwa wpisana, to chyba nie zapomnieli dodać A. Autor planów Peter Rake robił też inną wersję planów: późne SE5 z modyfikacjami skrzydeł i silnika z SE5A. Ale nigdy nie nazwałbym takiego modelu makietą, ja swój zrobiłem w wersji "lubelska kampania buraczana" wg planów SE5 jakie miałem i nie mam z tym problemu dopóki nie zwróciliście uwagi Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
tomozi Opublikowano 2 Kwietnia 2013 Autor Udostępnij Opublikowano 2 Kwietnia 2013 No właśnie. Skoro jest tak w planach i nie przeszkadza to w lotach to nie widzę powodu żeby to zmieniać zwłaszcza że dolne skrzydło jest zrobione, ale dzięki za uwagi. A z tą makietą na odpowiedniej wysokości to faktycznie jak się osiągnie odpowiedni pułap to każdy model jest makietą, dobre. (jest w sieci cały opis, to możesz sobie podejrzeć moje rozwiązania) A gdzie tego szukać żeby nie tracić czasu tu na forum chyba nie ma a bardzo chętnie bym zobaczył. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
tomozi Opublikowano 4 Kwietnia 2013 Autor Udostępnij Opublikowano 4 Kwietnia 2013 Wczorajsze przymiarki dolnego skrzydła Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
tomozi Opublikowano 9 Kwietnia 2013 Autor Udostępnij Opublikowano 9 Kwietnia 2013 Budowa nad górnym płatem trwa a oto efekt Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mirolek Opublikowano 10 Kwietnia 2013 Udostępnij Opublikowano 10 Kwietnia 2013 ładnie to wychodzi - jak będziesz mocował górny płat? ms Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
tomozi Opublikowano 10 Kwietnia 2013 Autor Udostępnij Opublikowano 10 Kwietnia 2013 Myślałem nad mocowaniem na plastikowe śrubki powiedzmy 2 lub 3xM5, musiałbym przykleić do podpór sklejkę i w nią metalowe nakrętki z ząbkami (nie wiem jak to się fachowo nazywa) a od góry śrubki. W ten sposób mam mocowane skrzydło w Błyskawicy i podwozie w Extrimie w razie jakiegoś większego kreta puszczają śrubki. Chyba że zna ktoś lepszy sposób. Większy problem mam z dolnym płatem bo pod skrzydłem jest podwozie. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mirolek Opublikowano 12 Kwietnia 2013 Udostępnij Opublikowano 12 Kwietnia 2013 Nakrętki kłowe to dobre do mocowania w kadłub lub w takich miejscach gdzie nie widać wkręcanych śrub. Łebki plastikowych śrub na górnym płacie będą tandetnie wyglądać w retro modelu :-( spróbuj przemyśleć mocowanie w taki sposób aby górny płat w linii natarcia był zaczepiany na słupki na ząb/zaczep a skręcany na linii spływu - wtedy będzie szansa umieścić łebki od spodu płata i nie będą razić. ms EDIT: W Albatrosie mocuję płat do prętów stójki od spodu za pomocą wyjętych z kostek elektrycznych łączników stalowych, które sznurkiem i klejem są mocowane są do podłużnic płata Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi