Adas Opublikowano 1 Lutego 2013 Udostępnij Opublikowano 1 Lutego 2013 Tu nowe filmy:) Cessna 182 RC Widok z ziemi kakość 720P Cessna 182 RC widok z lotu ptaka A tu, Easy Star po poprawkach, jutro opiszę co w nim poprawiłem. Widok z ziemi Jakość 720P widok z lotu ptaka Jakość 480P Do dzis dzień się głowie dlaczego zaczołem od Cessny zamiast Easy Stara?.. Żeby szybciej się wprawić, rozwalić 2 razy model. Te pierwsze kraksy, nie zapomnę ich, takie szybkie, bolesne . Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
robertus Opublikowano 1 Lutego 2013 Udostępnij Opublikowano 1 Lutego 2013 Ja Ci powiem dlaczego. Cessna fajniej wygląda. To częsty błąd u "gorącogłowych" modelarzy. Pierwszy model kupują oczami. Dobrze, że nie zacząleś od warbirda. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Adas Opublikowano 2 Lutego 2013 Udostępnij Opublikowano 2 Lutego 2013 Ale widzę jeden plus. Dla facetów co się nie boją( rozwalony model strata 400-800zł), kup cessne i leć. Szybko dojrzejesz, nie koniecznie bezstresowo. Cessna to w porównaniu z elektroszybowacami, akrobatka 3D. Porównujemy modele 3 kanałowe. Cessna leci 2x szybciej niż easy star, szybciej przepada na skrzydło, szybciej reaguje, w rezultacie masz 2 x mniej czasu na reakcje. I jak pisałem, pierwszy lot, da Ci zajęcie po pierwszo kilkuseknudowym locie: Castroama, Lerouy Merlin , szukanie klejów, ewentualnie czym wzmocnić model. Moja cessna jest ze styropianu, więc tu albo polimerowy dragon professional(polecam), lub specjalne odmiany CA do styropianu - nie polecam mimo wszystko. Polimer professional dragona, po 24 godzinach jest mocniejszy niż sam materiał. W tej chwili bawię się ładowarkami BC-1000 i ImaxB6 Oryginał SkyrRC. . No, trzeba dbać o ni-mh, i li-po . Kurde, gdzieś jeszcze iałem ni-cd . Żelówka (PB) też jest hihi. PB-kojarzy mi się z moją byłą..politechniką. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Adas Opublikowano 7 Kwietnia 2013 Udostępnij Opublikowano 7 Kwietnia 2013 I jak kupiłeś coś, chyba słabiutko coś? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
wojtas3000 Opublikowano 19 Kwietnia 2013 Autor Udostępnij Opublikowano 19 Kwietnia 2013 Witam po długiej przerwie. Po przeanalizowaniu Waszych opinii skusiłem się na Bixlera z HK w wersji ARF. Model ukończony, dziś odbyłem swój pierwszy lot. Nogi przynam miałem jak z waty na początku ale kolejne loty przynosiły co raz lepsze efekty. Muszę się pochwalić że nie zaliczyłem ani jednego kreta . Pozdrawiam. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
TOMEK.CEKALA Opublikowano 19 Kwietnia 2013 Udostępnij Opublikowano 19 Kwietnia 2013 Daj film lub zdjęcia bo nie wierzę. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Grzegorz2012 Opublikowano 19 Kwietnia 2013 Udostępnij Opublikowano 19 Kwietnia 2013 Dzisiejsze loty Wojtka mogę potwierdzić. Lataliśmy w małym deszczyku na dwa modele obiektyw kamerki zamókł na tyle że kompletnie nic nie widać na nagraniach. Wojtek faktycznie miał ciut miękkie nogi ale dawał radę. Czyli pierwsze loty zaliczone bez kretów. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
szpachla Opublikowano 20 Kwietnia 2013 Udostępnij Opublikowano 20 Kwietnia 2013 To wrzuć jakieś info z wyposażeniem. Kupowałeś wszystko w HK? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
wojtas3000 Opublikowano 23 Kwietnia 2013 Autor Udostępnij Opublikowano 23 Kwietnia 2013 Kupiłem wszystko w HK. Model Pioneer 1400 ARF , do tego turnigy 9x , akumulatory 2200 Turnigy 30C 3S Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Adas Opublikowano 24 Kwietnia 2013 Udostępnij Opublikowano 24 Kwietnia 2013 Gratuluję. Motoszybowce, to perełki do bezstresowego latania. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
wojtas3000 Opublikowano 2 Maja 2013 Autor Udostępnij Opublikowano 2 Maja 2013 Pierwszy filmik z oblotu samolotu. Wiem że nie jest w najlepszej jakości ale jest. http://wkphoto11.blogspot.com/2013/05/oblot-bixlera.html Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Krzysiek899 Opublikowano 3 Maja 2013 Udostępnij Opublikowano 3 Maja 2013 No lata pierwszorzędnie, moje gratulacje Swoją drogą gdzie go oblatywałeś? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
wojtas3000 Opublikowano 25 Maja 2013 Autor Udostępnij Opublikowano 25 Maja 2013 Witam, chciałbym się pochwalić że w środę odbyłem chyba już 5ty wypad na latanie. Lata się cudnie, ostatnio latałem już pod chmurką, baaardzo wysoko sobie szybowałem. Filmik ze środowego latania wkrótce po zmontowaniu Witam, chciałbym się pochwalić że w środę odbyłem chyba już 5ty wypad na latanie. Lata się cudnie, ostatnio latałem już pod chmurką, baaardzo wysoko sobie szybowałem. Filmik ze środowego latania wkrótce po zmontowaniu http://wkphoto11.blogspot.com/2013/05/kolejny-oblot-bixlera.html Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
wojtas3000 Opublikowano 8 Listopada 2013 Autor Udostępnij Opublikowano 8 Listopada 2013 Witam po długiej przerwie. Przesyłam Wam filmik z latania z czerwca. Zapraszam do oglądania http://wkphoto11.blogspot.com/2013/06/bixler.html Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Adas Opublikowano 26 Grudnia 2013 Udostępnij Opublikowano 26 Grudnia 2013 I jak się lata, a może coś nowego już masz? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi