instruktor Opublikowano 2 Grudnia 2007 Udostępnij Opublikowano 2 Grudnia 2007 No to ciekawostka .Młodzi ludzie zdawali egzaminy ze znajomosci sprzętu ,podstawowe pytanie demontaz i montaż Pirata (jego znajomosć zdawali) Czasem zdażał się "ludek " wybitnie przygotowany (0 wiadomości) Moje pytanie na "dobicie " brzmiało "Podaj przekrój podłuznicy w centropłacie" i obiecałem jak na to odpowie zaliczam , A Ty co na to? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
elektron Opublikowano 2 Grudnia 2007 Udostępnij Opublikowano 2 Grudnia 2007 Obecnie bez znajomosci "instrukcji obslugi techniczniej" oraz "nstrukcji obslugi w locie" to wogole zapominj aby wejsc do sprzetu latajacego Ale zdawanie jest bardzo latwe a np. ja z tym nie mam problemy bo duzo pracuje w warsztacie wiec Szef techniczny wie ze wiem co w trawie piszczy:D Na "egzaminie" szef zadal pytanie odnoscie Bociana - (zdawalismy w 4 osoby naraz) ile kulek ma lozysko w kole glownym - ludzie wymyslali takie liczby ze o malo nie padlem Dla osob ktore nie wiedza - W Bocianie nie ma lozyska kulkowego Rozne byly teksty na plycie lotniska Kumpel podczas podstawowki mial wytlumaczyc faze ladowania przed 1 samodzielnym lotem no i tlumaczy tlumaczy... i mowie ze podczas przyziemienia nalezy przyziemic na 2 punkty - podwozie glowne i "kolko ogonowe"... po 3 tygodniach codziennego przebywania z szybowcem (znowu dla niewiedziadzych Bocian ma ploze ) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Eryk Opublikowano 2 Grudnia 2007 Udostępnij Opublikowano 2 Grudnia 2007 podwozie glowne i "kolko ogonowe" może uczył sie gdzie indziej, gdzie podstawówka lata na Jantarach ;D Wojtek, a Ty tak od razu chcesz sie na silnikowce przesiąść? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
instruktor Opublikowano 2 Grudnia 2007 Udostępnij Opublikowano 2 Grudnia 2007 Obecnie bez znajomosci "instrukcji obslugi techniczniej" oraz "nstrukcji obslugi w locie" A myślisz ze kiedyś było inaczej? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
elektron Opublikowano 2 Grudnia 2007 Udostępnij Opublikowano 2 Grudnia 2007 Sorki zle sie wyrazilem. Kiedys bylo inaczej. Bylo zdecydowanie wiecej osob latajacych na szybowcach a szybowcow malo. A teraz jest malo wiele duzo szybowcow a pilotow... Nie tak odrazu Kolejny sezon przelatam na szybowcach W czerwcu mam akrobacje zaawansoana na FOX-ie Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.