Diakon Opublikowano 1 Grudnia 2007 Udostępnij Opublikowano 1 Grudnia 2007 Jako że się kurzyła i była trochę pokiereszowana a latac już nie było zbytnio czym postanowiłem ją pewien czas temu "wyremontowac". Właściwie, zmiany są takie, że "zabrakło" usterzenia pionowego, poprawiono zdezelowany dziób i właściwie to tyle . Pogoda niestety nie dokazuje żeby sobie polatac, lecz w międzyczasie się poszło wypróbowac deltkę po raz drugi... Od razu podsumowując , model nadaje się albo na bezwietrzną (ogólnie: ładną) pogodę lub należy go dociążyc... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Marcin K. Opublikowano 2 Grudnia 2007 Udostępnij Opublikowano 2 Grudnia 2007 Fajne Na tym drugim zdjęciu wygląda jak B2 xD Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Krzako Opublikowano 2 Grudnia 2007 Udostępnij Opublikowano 2 Grudnia 2007 Podoba mi się ta delta ^^. Masz może jakieś plany ? Jakie są tego wymiary ? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Diakon Opublikowano 3 Grudnia 2007 Autor Udostępnij Opublikowano 3 Grudnia 2007 www.modelarski.net w dziale modele>szybowce znajdziesz opis budowy i to czego potrzebujesz Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Krzako Opublikowano 8 Grudnia 2007 Udostępnij Opublikowano 8 Grudnia 2007 Chciałem własnie zerknąć na tą stronkę, ale niestety wyskoczyło mi takie coś : "Notice: This domain name expired on 12/02/07 and is pending renewal or deletion" . Ma ktoś może plany tego modelu, albo jakiś opis na dysku ? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Diakon Opublikowano 10 Grudnia 2007 Autor Udostępnij Opublikowano 10 Grudnia 2007 Faktycznie, mnie też coś z tą stroną nie tak jest. W każdym bądź razie: rozpiętośc delty: 130cm (o ile pamiętam), cięciwa w najszerszym miejscu: 50cm. W zasadzie mam ten opis budowy wydrukowany, jeśli chcesz, mogę porobic jego zdjęcia (nie skany, ale chyba da radę się doczytac ) i ew. jak znajdę czas żeby wgrac zdjęcia to bym Ci podesłał. W każdym bądź razie: delta powstała z 2 arkuszy depronu 3mm. Swoją drogą - skoro nie możesz zrobic tej delty, może skusisz się na jakąś inną? Trochę takich jest/było - niejakie Pronto, itd... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Krzako Opublikowano 10 Grudnia 2007 Udostępnij Opublikowano 10 Grudnia 2007 Prawde mówiąc to obojętnie mi jaka to będzie delta . Chodzi mi o to, żeby była bez silnika (chcę sie troche pobawić w rzucanie) i szybka w budowie. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Anonymous Opublikowano 10 Grudnia 2007 Udostępnij Opublikowano 10 Grudnia 2007 hehe Takie pytanie mi się nazuwa, bo sie w sumie nigdy nie zastanawiałem Jak taką deltkę trzeba wyrzucić? No bo za kadłub to chyba trochę ciężko Jest różnica w sposobie wyrzucania w zależności od tego czy model ma silnik czy też go nie ma? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Diakon Opublikowano 11 Grudnia 2007 Autor Udostępnij Opublikowano 11 Grudnia 2007 Na drugiej fotce od góry lekko widac takie szare coś na spodzie delty - to jest balsowy uchwyt do rzucania . Krzako - hmm... coś mi się pamięta że na forum alexa była jakaś delta opisywana, szybowcowa. Wejdź na www.depron.prv.pl (czy jakoś tak) - i zobacz pronto. Swoją drogą, chyba ktos opisywał tu na forum Pronto (lub coś podobnego) - bodajże w dziale elektryki. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Diakon Opublikowano 8 Lutego 2008 Autor Udostępnij Opublikowano 8 Lutego 2008 Dzisiaj coś tam się polatało, kolega użyczył nadajnik (zmiana kwarcy) i dzięki mu za to . W "bazie": Oraz w powietrzu: Muszę ją solidnie dociążyć, mały wiatr nią szasta... W końcu ma nieduże obciążenie powierzchni, nic dziwnego (sam depron + trochę balsy + proste szybowcowe wyposażenie). Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
eddy-eddison Opublikowano 8 Lutego 2008 Udostępnij Opublikowano 8 Lutego 2008 mam male pytanko, bo chce sie wziac za budowe takiej delty. Jak montujecie serwo i odbiornik w srodku. ? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Diakon Opublikowano 8 Lutego 2008 Autor Udostępnij Opublikowano 8 Lutego 2008 Szczerze? Robisz tak, aby się trzymało . Serwa możesz nawet na polimer przykleić, chociaż dobrze by jednak było je też przykręcić (możesz zrobić małe balsowe łoże). Odbiornik - jest w środku, w moim przypadku po prostu jest włożony w takie łoże ze styropianem. Aku - na 2 paski samozaciskowe (należy wzmocnić "otoczenie" balsą lub sklejką). Naturalnie aku jest na samym przodzie, odbiornik MUSI być za aku. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
laminat Opublikowano 10 Lutego 2008 Udostępnij Opublikowano 10 Lutego 2008 ja mam drobne pytanie jak to lata bez wingletow albo statecznikow pionowych bo troche to dziwnie wyglada Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Barlu Opublikowano 10 Lutego 2008 Udostępnij Opublikowano 10 Lutego 2008 Może uchwyt od dołu (do wyrzucania) służy jako statecznik mały :mrgreen: Ale czy wystarcza taki? Skoro lata "w miarę" to pewnie tak :wink: (co do delty szybowca, ja buduję teraz tzagiego, czekam na skrzydła ) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.