Skocz do zawartości

Delta Ex2

Diakon

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Jako że się kurzyła i była trochę pokiereszowana a latac już nie było zbytnio czym postanowiłem ją pewien czas temu "wyremontowac". Właściwie, zmiany są takie, że "zabrakło" usterzenia pionowego, poprawiono zdezelowany dziób i właściwie to tyle :) .

Pogoda niestety nie dokazuje żeby sobie polatac, lecz w międzyczasie się poszło wypróbowac deltkę po raz drugi...

a76d066239e00b17.jpg

8b8b4233749168f6.jpg

1a108a63ede6a5a2.jpg

ec544e34ed7fd6b6.jpg

Od razu podsumowując :) , model nadaje się albo na bezwietrzną (ogólnie: ładną) pogodę lub należy go dociążyc...

Opublikowano

Chciałem własnie zerknąć na tą stronkę, ale niestety wyskoczyło mi takie coś : "Notice: This domain name expired on 12/02/07 and is pending renewal or deletion" :(. Ma ktoś może plany tego modelu, albo jakiś opis na dysku ?

Opublikowano

Faktycznie, mnie też coś z tą stroną nie tak jest.

W każdym bądź razie: rozpiętośc delty: 130cm (o ile pamiętam), cięciwa w najszerszym miejscu: 50cm.

W zasadzie mam ten opis budowy wydrukowany, jeśli chcesz, mogę porobic jego zdjęcia (nie skany, ale chyba da radę się doczytac :) ) i ew. jak znajdę czas żeby wgrac zdjęcia to bym Ci podesłał.

W każdym bądź razie: delta powstała z 2 arkuszy depronu 3mm.

Swoją drogą - skoro nie możesz zrobic tej delty, może skusisz się na jakąś inną? Trochę takich jest/było - niejakie Pronto, itd...

Opublikowano

Prawde mówiąc to obojętnie mi jaka to będzie delta ;). Chodzi mi o to, żeby była bez silnika (chcę sie troche pobawić w rzucanie) i szybka w budowie.

Gość Anonymous
Opublikowano

hehe :) Takie pytanie mi się nazuwa, bo sie w sumie nigdy nie zastanawiałem :) Jak taką deltkę trzeba wyrzucić? No bo za kadłub to chyba trochę ciężko ;) Jest różnica w sposobie wyrzucania w zależności od tego czy model ma silnik czy też go nie ma?

Opublikowano

Na drugiej fotce od góry lekko widac takie szare coś na spodzie delty - to jest balsowy uchwyt do rzucania :) .

Krzako - hmm... coś mi się pamięta że na forum alexa była jakaś delta opisywana, szybowcowa. Wejdź na www.depron.prv.pl (czy jakoś tak) - i zobacz pronto. Swoją drogą, chyba ktos opisywał tu na forum Pronto (lub coś podobnego) - bodajże w dziale elektryki.

• 1 miesiąc temu...
Opublikowano

Dzisiaj coś tam się polatało, kolega użyczył nadajnik (zmiana kwarcy) i dzięki mu za to :) .

W "bazie":

eceae61e1f208204.jpg

Oraz w powietrzu:

1c0bb422d486ddf4.jpg

0f3b92ce68ac9e4a.jpg

Muszę ją solidnie dociążyć, mały wiatr nią szasta... W końcu ma nieduże obciążenie powierzchni, nic dziwnego (sam depron + trochę balsy + proste szybowcowe wyposażenie).

Opublikowano

Szczerze? Robisz tak, aby się trzymało :) .

Serwa możesz nawet na polimer przykleić, chociaż dobrze by jednak było je też przykręcić (możesz zrobić małe balsowe łoże).

Odbiornik - jest w środku, w moim przypadku po prostu jest włożony w takie łoże ze styropianem.

Aku - na 2 paski samozaciskowe (należy wzmocnić "otoczenie" balsą lub sklejką).

Naturalnie aku jest na samym przodzie, odbiornik MUSI być za aku.

Opublikowano

Może uchwyt od dołu (do wyrzucania) służy jako statecznik mały :mrgreen: Ale czy wystarcza taki? Skoro lata "w miarę" to pewnie tak :wink: (co do delty szybowca, ja buduję teraz tzagiego, czekam na skrzydła :D )

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę.