Skocz do zawartości

Profili2

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Zwracam się do użytkowników, którzy wykupili licencję tego programu. Chodzi o potwierdzenie czy dobrze rozumuję:

--- mogę wykupić licencję za 15E na jeden komp lub za 30E z USB na wiele kompów, że tak powiem.

I to rodzi moje pytanie: jeśli wezmę na jeden komp to po opracowaniu planów lub np rdzenia pod cięcie i pójdze z tym do zakładu to nie wykonają usługi bo na ich kompie nie zadziała? to byłoby trochę bez sensu ale czy tak jest?

I druga wersja: by wykonali usługę to muszę wykupić wersje na USB - bo wtedy działa na każdym kompie?

Kiedyś rozrysowałem sobie żebra na moim kompie zapisałem i chciałem wydrukować na innym ale nie poszło. Wtedy była jeszcze dostępna ta funkcja - teraz już nic nie zrobię bez licencji.

Czy mój tok rozumowania jest właściwy? Czy jedank zapisany plik to nie to samo co odpalanie programu z kolejnego kompa ?

Opublikowano

Irku,

trochę może od tyłu: jeżeli skonfigurujesz profili 2 PRO pod maszynę, na której będziesz ciął i przy takiej konfiguracji zapiszesz "rysunek" w G-kodach, to powinno ci się udać wyciąć zadany profil na danej maszynie (mówię tutaj o profilach zbieżnych czy innych "zdeformowanych" ;) - zwichrzenia, zwykły prostokątny płat to w miarę prosta sprawa) - tak niestety działają G-kody dla cztero-osiowych maszynek CNC.

W temacie samej licencji i przygotowywania rysunków nie umiem Ci udzielić odpowiedzi.

Pozdrawiam

Tomasz

Opublikowano

Kupujesz (zwykle) licencję na użytkowanie programu na jednym pc. Na nim (na tym pc gdzie jest zainstalowany) drukujesz , eksportujesz do dat , cut lub dxf. Wysyłasz taki plik do cięcia i nie ma problemu. Ja tak mam zainstalowany i jest ok.

Jak masz profili z kluczem usb to możesz odpalać na różnych kompach ale trzeba biegać z tym gwizdkiem na którym jest klucz. To jest dobre jak zmieniasz często sprzęt ale też nie robią problemu z licencją jednostanowiskową jak raz na jakiś czas zmienisz komputer.

Opublikowano

Irku posiadam wersję usb . Mogę przesłać via PW odpowiedź Stefano Duranti na podobne pytanie .

Klucz usb możesz odpalać gdzie chcesz bez aktywacji kolejnych komputerów .

Na swojej stronie Stefano pisze tez odpowiedzi na takie pytania . Generalnie jak poprosić ładnie to i licencja na drugi komp sie znajdzie do najtańszej wersji . Bardzo sympatyczny człowiek i pomocny

Generalnie - jeśli ktoś może to polecam wersję USB . Wszystko na jednym pędraku bez problemów z instalacjami itd.. no i można zabrać hobby do pracy czy gdziekolwiek ;)

post-1776-0-88742800-1358801682.jpg

post-1776-0-05619000-1358801702.jpg

Opublikowano

Pewnie wygodniej na USB ale 2krotnie drożej. Czyli gdy mam na jeden komp licencję to po opracowaniu pliku do realizacji mogę przenieść go - ten plik zapisany na nosniku - do zakładu gdzie go wykonają? Przecież nie będę prosił w zakładzie usługowym by weszli na stronę - odczytali kod dla ich kompa, wysłali prośbę o hasło :D .

Mam jeszcze jedna prośbę; z ponad rok temu zgodziłem się opłacić taka licencję dla jednego z naszych forumowych kolegów - nie pamiętam dla kogo. Czy gdy znowu to zrobię to Stefano odpisze coś w stylu, że już wykupiłem? Tego kodu nigdy nie użyłem na swoim kompie , inaczej byłoby baaaardzo nieuczciwie w stosunku do owego kolegi.

Opublikowano

Czyli gdy mam na jeden komp licencję to po opracowaniu pliku do realizacji mogę przenieść go - ten plik zapisany na nosniku - do zakładu gdzie go wykonają? Przecież nie będę prosił w zakładzie usługowym by weszli na stronę - odczytali kod dla ich kompa, wysłali prośbę o hasło :D .

Zapisujesz plik w ogólnie dostępnym formacie dxf i nie ma możliwości żeby go w zakładzie nie odczytali. Napisałem Ci post wyżej...
Opublikowano

Adam - chciałem się upewnić. Jak wspomniałem z "darmowej" wersji nie mogłem wydrukować żeber w pracy czyli na innym kompie niż ściągnięty program Profili.

• 2 miesiące temu...
  • Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę.