Ferq Opublikowano 2 Grudnia 2007 Udostępnij Opublikowano 2 Grudnia 2007 To mój pierwszy post. Ostatnio zdecydowałem się i postanowiłem. Sprzedałem swoje Asso TC3 FT, z powodu braku odpowiednich miejsc do jazdy, i po prostu j wole lotnictwo i konstruowanie samemu, w deszczowe popołudnia Zostało mi troche sprzętu, ale nieotym mowa. Czytając wiele tematów na forach, artykułów w internecie, zdecydowałem się zacząć od jakiejś dobrej używanej aparatury :wink: Z tego co wyczytałem to Hitec optic 6, Czy JR MX-12 są dobrymi aparaturami na taki dobry początek :wink: Jednak do 400 zł znaleść Nadajnik,odbiornik, z kwarcami niejest łatwo. Przeglądając serwis allegro, znalazłem jeszcze pare innych nadajników Gnaupner MC-10 http://allegro.pl/item277109773_nadajnik_graupner_mc_10_z_kuferkiem_i_pulpitem_.html Sanwa RD 6000 sport (mam sanwe blazer z tej firmy i przynajmniej pistoletowe produkuje naprawde dobre) http://allegro.pl/item276567125_sanwa_rd_6000_sport.html Jak i również kiedyś zdarzało mi się natknąć również na Gnaupner MC-12. I tu kieruje pytanie do was, jak wypadają one w stosunku do optica 6, i MX-12? Bo czytając ich opisy części po prostu niezrozumiałem i różnicy dokładnej niedoszukałem się :ble: Pozdrawiam Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Krzako Opublikowano 2 Grudnia 2007 Udostępnij Opublikowano 2 Grudnia 2007 Gdy ja borykałem się z tematem kupna aparatury też miałem na wydanie ~400zł. Zastanawiałem się czy kupić słabszą aparature ze wszystkim czy trochę lepszą, a na odbiornik i serwa dozbierać potem. Skończyło się na tym, że kupiłem samą aparaturę. Gdybym miał kupować cały zestaw za 400zł bez wątpienia wziąłbym Futabę 4 Exa (byłem bardzo blisko kupienia jej). Mówię odrazu, że nie miałem tej aparatury w ręku, ale czytałem dużo dobrych opini na jej temat, pozatym Futaba to dobra marka i wątpie, żeby wykonywała jakiś bubel . Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
profesorek92 Opublikowano 2 Grudnia 2007 Udostępnij Opublikowano 2 Grudnia 2007 Gdy ja borykałem się z tematem kupna aparatury też miałem na wydanie ~400zł. Zastanawiałem się czy kupić słabszą aparature ze wszystkim czy trochę lepszą, a na odbiornik i serwa dozbierać potem. Skończyło się na tym, że kupiłem samą aparaturę. Gdybym miał kupować cały zestaw za 400zł bez wątpienia wziąłbym Futabę 4 Exa (byłem bardzo blisko kupienia jej). Mówię odrazu, że nie miałem tej aparatury w ręku, ale czytałem dużo dobrych opini na jej temat, pozatym Futaba to dobra marka i wątpie, żeby wykonywała jakiś bubel . A jaką apke kupiłeś w końcu ?? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Krzako Opublikowano 2 Grudnia 2007 Udostępnij Opublikowano 2 Grudnia 2007 Mx-12. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Kretobójca Opublikowano 3 Grudnia 2007 Udostępnij Opublikowano 3 Grudnia 2007 Ja byłem o krok od kupna MX-12. Byłem namawiany i przekonywany siłą żeby ją kupić. No ale, że miałem już kilka odbiorników, a serw różnych u mnie dostatek, zdecydowałem się na zakup Eclipse7 QPCM z syntezą za niewiele większe pieniądze od zestawu z MX-12. Szczerze powiem, że nie żałuję. Tak szeroki wachlarz możliwości konfiguracyjnych mają jedynie aparatury z górnej półki. No i jeden kanał więcej to dodatkowy plus, bo nawet nie zauważysz jak szybko te sześć kanałów zacznie ci nie wystarczać. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Ferq Opublikowano 3 Grudnia 2007 Autor Udostępnij Opublikowano 3 Grudnia 2007 A jak się mają te aparatury (MC-10 itp.) w stosunku do Optica 6 i MX-12? Jaka jest różnica? Czy warto w nie zainwestować? Niechodzi mi tylko o nowe zestawy :wink: Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
meloow Opublikowano 4 Grudnia 2007 Udostępnij Opublikowano 4 Grudnia 2007 Witam, no no fajny modelik tylko ten kadłubek jakiś taki krzywy chyba że to złudzenie optyczne . Co do malowania to pomaluj jak chcesz najlepiej farbami akrylowymi... na forum już kilka razy pisałem o takim malowaniu ! Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Eryk Opublikowano 4 Grudnia 2007 Udostępnij Opublikowano 4 Grudnia 2007 ogon troche ucieka, ale od takich rzeczy jest przecież trymer Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
arti61 Opublikowano 4 Grudnia 2007 Udostępnij Opublikowano 4 Grudnia 2007 Witam Zbuduj sobie starą, poczciwą "Jaskółkę" i zobacz czy Cię to rajcuje. A kupnem radia na razie się nie martw. Pozdrawiam Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Ferq Opublikowano 4 Grudnia 2007 Autor Udostępnij Opublikowano 4 Grudnia 2007 WitamZbuduj sobie starą, poczciwą "Jaskółkę" i zobacz czy Cię to rajcuje. A kupnem radia na razie się nie martw. Pozdrawiam Rajcuje :wink: Już dwa lata że tak powiem bawie się w rc. Były samochody, jednak zdecydowałem się na lotnictwo, po prostu lubie to Moje pytanie jest cały czas aktualne :wink: Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
arti61 Opublikowano 6 Grudnia 2007 Udostępnij Opublikowano 6 Grudnia 2007 Na ALLegro widziałem wiele sprzętu, który był sprzedawany z powodu słomianego zapału właściciela, więc ja nie odważę się proponować Tobie, jakie radio kupić. I nikt nie powinien! To zależy od Ciebie. Wspominasz o sumie 400pln więc tej sumy musisz się trzymać. Możesz już coś kupić, albo dozbierać i kupić coś lepszego. Ja kupiłem sobie radio z komputerem za 145 euro. Jestem praktycznie początkujący, i trochę mnie ten komputer przeraża, ale krok po kroku mam nadzieję poznam jego zawiłe meandry. :idea: Pozdrawiam Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Ferq Opublikowano 8 Grudnia 2007 Autor Udostępnij Opublikowano 8 Grudnia 2007 Ależ oczywiście że toylko i wyłącznie jest moja decyzja Moje pytanie odnosiło się raczej do porównania właściwości aparatur MC-10/12 do np. Optica 6 Bo podobają mi się ale nie chce popełnić jakiegoś okropnego błędu, przy jej wyborze :wink: Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Ferq Opublikowano 11 Grudnia 2007 Autor Udostępnij Opublikowano 11 Grudnia 2007 Przeglądając nasz znany serwis aukcyjny natrafiłem na cos takiego: http://www.allegro.pl/item281795668_zestaw_sanwa_nadajnik_odbiornik_aku_i_kwarce_.html Wiecie może dokładniej co to za sprzęt? Nazwa itp.? Czy warto czy może lepiej od razu dać sobie spokój? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
hubert_tata Opublikowano 11 Grudnia 2007 Udostępnij Opublikowano 11 Grudnia 2007 Moim zdaniem za duże ryzyko. Nie wiadomo jaka jest cena minimalna, a sprzęt wyglada, jakby miał ponad 20 lat. Nawet, jak wylicytujesz go tanio, to nie masz gwarancji, że nie zawiedzie właśnie w decydującym momencie i nie stracisz modelu. Sprzęt RC ciągle tanieje i żeby nie narobić sobie kłopotu lepiej kupić coś na dłużej. Teraz można kupić nowe urządzenia, z gwarancją i niewiele droższe niż tamta cena Kup Teraz (350zł). Pisałeś o czymś do 400zł. Przykładowo Laser4 z odbiornikiem i 2 pakietami kosztuje tylko 353,90zł ( http://perfecthobby.pl/index1.php?idtowar=817 ). Ale ja polecałbym conajmniej Flash5 z odbiornikiem za 399zł ( http://perfecthobby.pl/index1.php?idtowar=680 ). Jeżeli naprawdę chcesz zaoszczędzić, to w używanych szukaj czegoś nowszego (np w/w nadajników), a nie jakiegoś sprzętu "kolekcjonerskiego" o wartosci już tylko historycznej :wink: Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Robert Holeczek Opublikowano 20 Grudnia 2007 Udostępnij Opublikowano 20 Grudnia 2007 Czasami na allegro wystarczy trochę cierpliwości żeby coś tanio kupić. Ja kupiłem Hiteca Eclipse 7 QPCM ze wszystkim oprócz serw (http://allegro.pl/item283152411_hitec_eclipse_7_qpcm_gratisy_okqazja_.html to ta aukcja) za 500zl więc myślę, że opłacało się troszkę poczekać. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
MiQ27 Opublikowano 20 Grudnia 2007 Udostępnij Opublikowano 20 Grudnia 2007 RCSkorpion - FUTABA 4EXA 4/6/3 FM 4-kanały PPM 35MHz - 399 zł. W komplecie nadajnik, odbiornik, kwarce i 3 serwa. Naprawdę, szkoda czasu na jakieś starocie z allegrogo bo, jak widać, nowy sprzęt wcale nie jest taki drogi. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Ferq Opublikowano 22 Stycznia 2008 Autor Udostępnij Opublikowano 22 Stycznia 2008 Przyzwyczaiłem się że ogromna większość mojego sprzętu pochodzi z drugiej ręki Cały czas poszukując sprzętu miałem kupować futabę jednak w tej samej ofercie mogę zakupić Sanwe VG 6000, na allegro jest jeszcze RD 6000, czym one się różną dokładniej? Osobiście wywnioskowałem że RD 6000 jest lepsza, i trochę droższa od poprzedniczki. Ale ja polecałbym conajmniej Flash5 z odbiornikiem za 399zł ( http://perfecthobby.pl/index1.php?idtowar=680 ). Niestety nieaktualne :? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Adam P. Opublikowano 22 Stycznia 2008 Udostępnij Opublikowano 22 Stycznia 2008 Jeśli z drugiej ręki to znalazłem 3 ciekawe: flash5x 200zł* mx-12 349zł* mx-16 synteza, 455zł* Jednak jeśli Ci się nie spieszy, to radze poczekać na jakąś większą okazje i/lub spadek cen wywołany parciem rechnologii naprzód *-cena w czasie pisania postu Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Marcin Opublikowano 22 Stycznia 2008 Udostępnij Opublikowano 22 Stycznia 2008 Jakby co, to mój Flash 5x nadal do sprzedania Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Ferq Opublikowano 23 Stycznia 2008 Autor Udostępnij Opublikowano 23 Stycznia 2008 Jakby co, to mój Flash 5x nadal do sprzedania Zastanowie się :wink: Aukcje obserwuje więc tam mi raczej nic nieumknie. Mało bardzo znalazłem opini o aparaturach Sanwy, oprócz RD 8000, czy ten nadajnik (VG,RD 6000) są znaczoąco słabsze od innych z tej półki? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.