idfx Opublikowano 24 Stycznia 2013 Udostępnij Opublikowano 24 Stycznia 2013 Witam ! Widzę, że na forum pojawia się sporo emigrantów (Niemcy, Szwajcaria, UK). Zastanawia mnie ilu z nas przebywa obecnie w UK. Fajnie by było się zrzeszyć, może nawet i spotkać w celu wymiany doświadczeń i wspólnego latania. Jeśli nie problem, prosiłbym o wpisanie się na listę modelarzy z UK. Pozwolę się wpisać jako pierwszy: Kacper Leicester https://maps.google.com/maps?q=narborough+road+leicester&hl=en&ll=52.628781,-1.149423&spn=0.00184,0.004823&sll=37.0625,-95.677068&sspn=39.235538,79.013672&t=h&hq=narborough+road&hnear=Leicester,+United+Kingdom&fll=52.628781,-1.150448&fspn=0.00184,0.006866&z=18 Pozdrawiam ! Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
przytek Opublikowano 24 Stycznia 2013 Udostępnij Opublikowano 24 Stycznia 2013 Witam, fajny pomysł mam na imię Leszek, Latam w klubie w Ashbourne, mieszkam w Stoke On Trent. Ostro latam tutaj na zawodach w F3A i toczę swoją prywatną "Bitwę o Wielką Brytanię part2 " A jak się napatoczy jakiś Niemiec i uda się go pokonać to ech..... co za rozkosz Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
pyzdra1 Opublikowano 29 Stycznia 2013 Udostępnij Opublikowano 29 Stycznia 2013 Witam. Mam na imię Wojtek. Mieszkam w Bicester. Trudno mnie nazwać modelarzem bo dopiero zacząłem sie tym hobby "na poważnie" zajmować. Pozdrawiam modelarzy emigrantów. Tapatakam z HTC Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
idfx Opublikowano 29 Stycznia 2013 Autor Udostępnij Opublikowano 29 Stycznia 2013 Nie przejmuj się, też dopiero raczkuję, ale to takie hobby, że człowiek będzie się uczył całe życie, jeśli zechce Razem może więcej zdziałamy i lokalnie się odnajdziemy, by coś podziałać.. Dzięki za "udział" Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
pyzdra1 Opublikowano 29 Stycznia 2013 Udostępnij Opublikowano 29 Stycznia 2013 "Człowiek uczy sie całe życie i głupi umiera" Świetny pomysł z tym tematem. Jeśli naucze sie utrzymywać samolot w powietrzu to można by pomyśleć nad wspólnym lataniem. Jak na razie mój Super Cub jest w trakcie remontu/tuningu:D Tapatakam z HTC Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
idfx Opublikowano 29 Stycznia 2013 Autor Udostępnij Opublikowano 29 Stycznia 2013 Dasz radę, pod warunkiem, że przestanie wiać... a to będzie w UK pewnie w 380tym dniu roku Zgadamy się jak pracujesz i z chęcią się zjawię w Twoich stronach, podpowiedz jak się tam dostać z Luton, tam często jeżdżę na lotnisko a to bardzo blisko Ciebie. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
przytek Opublikowano 1 Lutego 2013 Udostępnij Opublikowano 1 Lutego 2013 Witaj Wojtek, Jak nas się znajdzie więcej to trzeba kiedyś będzie zrobić jakieś wspólne latanie Popularność modelarstwa tutaj jest ogromna, wykup ubezpieczenie jesli nie masz a latasz czymkolwiek poza halą- nie musisz być członkiem żadnego klubu a będziesz spokojny- tutaj prawo działa trochę inaczej niż w PRLu . Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
idfx Opublikowano 1 Lutego 2013 Autor Udostępnij Opublikowano 1 Lutego 2013 Ciekawie by było, ale widzę, że jak narazie spotkanie tylko u mnie do Ciebie mam Lesławie tyle samo co do Wojtka, to znaczy że do Siebie macie najdalej, ale do mnie najbliżej Szkoda, że nas tak rozrzuciło po wyspie. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
desperado351 Opublikowano 15 Marca 2013 Udostępnij Opublikowano 15 Marca 2013 witam ma na imię Kacper mieszkam o tutaj >>> http://maps.google.pl/maps?hl=pl&tab=wl Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Fredi Opublikowano 11 Maja 2013 Udostępnij Opublikowano 11 Maja 2013 Witam , Mam na imie Fryderyk tez z UK - Berkshire Widze ze do Wojtka mam 48 mil , spoko mozna by razem polatac Chociaz do Ciebie Kacper 100 to tez spoko - da sie dojechac Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
idfx Opublikowano 12 Maja 2013 Autor Udostępnij Opublikowano 12 Maja 2013 Witaj ! Fajnie, że się zbiera więcej osób. Powoli, powoli i może piknik zrobimy, sezon się już zaczyna, niech tylko przestanie tak wiać Pozdrawiam ! Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
przytek Opublikowano 12 Maja 2013 Udostępnij Opublikowano 12 Maja 2013 Witam Mości Panowie, w niedzielę obok Wallingford dokładnie tu OX107AF są zawody F3A, na liście jest cała czołówka pilotów UK, plus ja będę już w sobotę (trening) nocuję w edit :Reading. Jak ktoś ma ochotę i ma blisko to zapraszam jako uczestnik link do strony rejestracyjnej zawodników: http://www.gbrcaa.or...hp?topic=3408.0 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Fredi Opublikowano 14 Maja 2013 Udostępnij Opublikowano 14 Maja 2013 Ta , jako uczestnik -- na stronie rejestracyjnej nie ma nic ze mozna latac trenerkami :D :D Ale fajnie by bylo popatrzec - jak uda mi sie z wolnym wpadne - wklej fotke swojego latadla ( jak mozesz ) zebym wiedzial komu kibicowac Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
fullrespect Opublikowano 10 Sierpnia 2013 Udostępnij Opublikowano 10 Sierpnia 2013 Witam, widzę że lekko ucichło tutaj. Ja mianowicie mieszkam w Nuneaton CV115XW (na wschód od Birmingham) a do Leicester to mam 30 min drogi autem. Modelarstwem zajmuję się od 2004 roku z powodu wyjazdu do UK (2 lata temu) trochę zaprzepaściłem i zaniedbałem moje hobby. Dobrze by było mieć jakieś zrzeszone grono z którym można by wymienić doświadczenia choćby nawet gdzie i co kupić... Przyznam szczerze ze jestem totalnie zielony jeśli chodzi o zaopatrywanie się w materiały do budowy modeli w UK, a specyfikach do na przykład robienia laminatów to w ogóle koszmar. osobiście mam w planie zbudować laminatowy szybowiec (redukcyjny - najlepiej polska konstrukcja), chodzi mi po głowie SZD-55 Promyk lub ZSD 39 Cobra 17. Totalnie nie wiem gdzie zacząć jeśli chodzi o zdobycie materiałów w UK. Co do wiedzy - też muszę ją przyswoić i na początek zrobić jakiegoś nielota co by później za te poważniejsze sie zabrać. Ale po malutku i do celu. Myślę tez o założeniu forum modelarzy polskich na obczyźnie - zacząłbym od UK bo tu mieszkam. Może to pozwoliłoby nam szybciej odnaleźć się na wzajem no i oczywiście wymienić doświadczeniami jak sobie radzić w tym kraju (z modelarstwem oczywiście) Pozdrawiam! Tomek Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
idfx Opublikowano 10 Sierpnia 2013 Autor Udostępnij Opublikowano 10 Sierpnia 2013 Witam ! Z tym forum całkiem niezły pomysł. Istnieje już kilka o innej tematyce. Jeśli masz do mnie tak blisko to wpadaj, zobaczysz moją skromną, ale ciągle rozwijającą się modelarnię i przy okazji ostatnio zbudowany model. Można też razem coś pomajstrować. Jeśli chodzi o sklepy w UK, mam ten sam problem. Zazwyczaj zakupuję co potrzeba w Polsce i tu przywożę. Znalazłem już jednak ze 2 może 3 sklepy i właśnie czekam na paczuszkę z silnikami, które kosztują tu połowę tego co w Polsce. Jedyny problem, że tu sklepy nie spieszą się z wysyłką a raczej poczta nawala. W Nottingham jest kilka a może i kilkanaście sklepów modelarskich, podobno jeden z nich to największy w UK. Jeszcze nie byłem, nie mogłem się zebrać, ale we wtorek planuję się tam przejechać i pozwiedzać, szukam sklepu ze wszystkim niezbędnym do budowy, a nie z "zabawkami latającymi i jeżdzącymi" bo tak wiele sklepów się mianuje jako modelarskie. Jakby co to z chęcią zapraszam. Pozdrawiam ! Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
fullrespect Opublikowano 10 Sierpnia 2013 Udostępnij Opublikowano 10 Sierpnia 2013 Dzieki, poszlo zaproszonko na skype. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
idfx Opublikowano 10 Sierpnia 2013 Autor Udostępnij Opublikowano 10 Sierpnia 2013 Dzieki, poszlo zaproszonko na skype. Już mam, Dzięki. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Fredi Opublikowano 10 Sierpnia 2013 Udostępnij Opublikowano 10 Sierpnia 2013 No mimo ze mam calkiem daleko , jak bedzie jakies wspolne latanko to tez sie pisze :) :) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
fullrespect Opublikowano 10 Sierpnia 2013 Udostępnij Opublikowano 10 Sierpnia 2013 Ja póki co mam niepełno-lota helika 450 ale jakos tak nie za bardzo mnie do niego ciągnie, zawsze moją pasją były i są szybowce. Ale jakby co to mozna zawsze sie zgadac na jakies spotkanie - też się piszę Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
przytek Opublikowano 10 Sierpnia 2013 Udostępnij Opublikowano 10 Sierpnia 2013 Witaj Tomek Parę razu byłem niedaleko Ciebie na zawodach w Hurley o dokładnie tutaj w tym klubie : http://www.plane-cra...092_153842.html Korzystam z wielu sklepów w UK dostawa 48 h to standart, wybór i ceny o niebo lepsze niż w PL, postaram się w najbliższym czasie wstawić tutaj parę linków do tych dobrych. Co do żywic i materiałow do laminatów to sprawa prosta http://easycomposites.co.uk/ wszelkie pytania do mnie, to moja modelarnia. Słuchajcie niedługo najwieksza impreza modelarska w Europie raz już byłem, i doznałem szoku gdy zobaczyłem co potrafi się dziać na jednym wojskowym lotnisku jednocześnie przez trzy dni. Od orzeszków do odrzutowców. Wybiera się ktoś? W tym roku biorę namiot na miejscu pivo/wyżywienie/noicne latanie w hangarze itp. http://www.bmfa-nats.org/ Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi