Filo1 Opublikowano 24 Stycznia 2013 Udostępnij Opublikowano 24 Stycznia 2013 Siemka ! Mam problem z antenką a raczej je j brakiem Kiedyś na pokazach w szkole ktoś mi ją uciął no i teraz ją odlutowałem, zdrapałem ten za przeproszeniem wkur.... klej no i nie wiem gdzie ją teraz przylutować, wrzucam zdjęcie wydaje mi się że to jest miejsce A1, jeżeli tak to chyba odeszła ścieżka, pomocy https://www.dropbox....%2020.39.14.jpg @ad. i jak to ma się do zasięgu, sprawdzałem w domu jest ok @ad.2 czy użycie satelitki powinno pomóc Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
andrzej351 Opublikowano 24 Stycznia 2013 Udostępnij Opublikowano 24 Stycznia 2013 witam!mam taki odbiornik na modelarni,jutro sprawdzę i napiszę ci gdzie ma być przylutowana antenka Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Filo1 Opublikowano 24 Stycznia 2013 Autor Udostępnij Opublikowano 24 Stycznia 2013 dzięki czekam Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
pyzdra1 Opublikowano 27 Stycznia 2013 Udostępnij Opublikowano 27 Stycznia 2013 Podepnę sie pod temat. Mam odbiornik orange, a przy nim gniazdo z 3 pinami do jak sie domyślam dodatkowej anteny. Znalazłem taką na ebayu. Pytanie moje czy opłaca sie coś takiego montować? Antena jest droższa od samego odbiornika Tapatakam z HTC Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
andrzej351 Opublikowano 27 Stycznia 2013 Udostępnij Opublikowano 27 Stycznia 2013 satelitki do odbiorników orange można kupić na allegro.opłaca się ją stosować bo wydłuża zasięg odbiornika. i fotka odbiornika dla kolegio Filo 1 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Filo1 Opublikowano 30 Stycznia 2013 Autor Udostępnij Opublikowano 30 Stycznia 2013 Dzięki kolego ścieżka mi odeszła niestety ... może satelitka załatwi sprawe ... jak zasięg będzie słaby i co teraz zrobić bo już nic ze ścieżka nie zrobie chyba Ma ktoś schemat?, na jakimś forum pisali że do A2 można przylutować drugą antenę żeby one były pod kątem 90st do siebie, pytanie czy będzie działała bez drugiej tej urwanej Chyba że do C13 dolutować bo ja widzę że C13 jest przylutowane na ścieżce od anteny, moja wiedza o elektronice jest niewielka, jakbym miał schemat byłoby łatwiej Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
andrzej351 Opublikowano 30 Stycznia 2013 Udostępnij Opublikowano 30 Stycznia 2013 pr Chyba że do C13 dolutować bo ja widzę że C13 jest przylutowane na ścieżce od anteny, moja wiedza o elektronice jest niewielka, jakbym miał schemat byłoby łatwiej ja bym tak zrobił,powinno być dobrze... tak poza tym to te odbiorniki nie są drogie, na allegro nowy kosztuje ok 45zł tu masz coś takiego: http://allegro.pl/odbiornik-orange-rx-2-4ghz-6ch-dsm2-spektrum-i2971743123.html Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Pioterek Opublikowano 30 Stycznia 2013 Udostępnij Opublikowano 30 Stycznia 2013 Nowy odbiornik kosztuje ok. 45 zł - a ile kosztuje cały model ? Kolega z lotniska uszkodził ładne trzy modele zanim się zorientował że radio po domorosłej przeróbce na 2.4 GHz (nadajnik) ma luźną antenę nadawczą. No wlaściwie ostatni model (w ramach pomocy) załatwiłem sam osobiście na jego radiu - model wystartował sobie i przestał się słuchać radia potem coś załapał potem znowu nie - w końcu awaryjne lądowanie na brzuchu. Nie warto oszczędzać na radiu ! Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
pietka Opublikowano 30 Stycznia 2013 Udostępnij Opublikowano 30 Stycznia 2013 Dodajmy, że było to chyba , o ile pamiętam, popularne ostatnio Turnigy redijo. A główną przyczyną była chyba zaśniedziała śruba mocująca anteny wykonana z jakiegoś marnego materiału. Sprawdziło się stare żydowskie przysłowie: kto tanio płaci ten dwa razy zapłaci. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
pyzdra1 Opublikowano 31 Stycznia 2013 Udostępnij Opublikowano 31 Stycznia 2013 Kupiłem satelitke do odbiornika. Przewód przy niej ma długość 20 cm. Czy ten przewód ma być jakoś odpowiednio poprowadzony, czy bez różnicy? Tapatakam z HTC Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Pioterek Opublikowano 1 Lutego 2013 Udostępnij Opublikowano 1 Lutego 2013 Ja Ci nie poradzę Futaba pracuje bez takich wynalazków. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
pyzdra1 Opublikowano 1 Lutego 2013 Udostępnij Opublikowano 1 Lutego 2013 Tylko co to ma wspólnego z Futabą. Temat jest o Orange. Tapatakam z HTC Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
andrzej351 Opublikowano 1 Lutego 2013 Udostępnij Opublikowano 1 Lutego 2013 nie ma żadnego znaczenia jak poprowadzisz przewód od satelitki.możesz np. satelitkę umieścić na bocznej ściance w kierunku ogona.ja tak robię w swoich modelach.:odbiornik w okolicach środka ciężkości (punkt C.G.) a satelitka w tylnej części kabiny. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi