Air Opublikowano 17 Listopada 2013 Autor Udostępnij Opublikowano 17 Listopada 2013 Dokładnie tak jak napisałem jeszcze w lutym - niby dorzucili wyższą rozdzielczość itp., ale wykastrowali nadajnik z wymiennego modułu, a nowe odbiorniki są bez telemetrii (dla mnie nawet podstawowa telemetria umożliwiająca monitorowanie napięcia pakietu jest super przydatna i brak potrzeby dodatkowego wyposażenia do tego jest błogosławieństwem!) i działają tylko z cyfrowymi serwami. WTF Hitec? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
pietka Opublikowano 17 Listopada 2013 Udostępnij Opublikowano 17 Listopada 2013 Wojtku! Ach czemuż to? Ciekaw jestem twojego uzasadnienia tego strzału w kolano. Pozdrawiam Piotr Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
f-150 Opublikowano 17 Listopada 2013 Udostępnij Opublikowano 17 Listopada 2013 Właściwie to co napisał Tomek.Jedynie skasowanie wymiany modułu jest dla mnie zrozumiałe,dbają o swoje interesy.Taki jest generalnie trend.Poza tym wystający kabel z modułu do anteny zalatywał prowizorką. Zlikwidowanie dwu stronnej komunikacji i stała ramka a w związku z tym obsługa serw cyfrowych to według mnie poważny błąd.Oczywiście mowa o odbiornikach Maxima Tak wysoka rozdzielczość to według mnie przerost formy nad treścią.Nie ma takich serw które są to w stanie obsłużyć aby zauważyć efekt. Jedyna zaleta to bindowanie.Wreszcie nie trzeba mieć trzech rąk. Tak na prawdę za 1400 zł dostajesz zestaw bez wodotrysków.Jak chcesz skorzystać to trzeba sięgnąć do portfela i za ok.200 zł kupić odbiornik Optima. To jednak wolałbym starą 9 a za różnicę dokupił bym pełny zestaw telemetrii na przykład. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
rewia2006 Opublikowano 17 Listopada 2013 Udostępnij Opublikowano 17 Listopada 2013 Też uważam, że zrezygnowanie z telemetrii to poważny krok do tyłu. Wymuszenie pracy tylko z serwami cyfrowymi to też wielkie utrudnienie. Jednak wprowadzenie funkcji trymowania klap to dobry pomysł. Swoją drogą mogliby taką funkcję wprowadzić również i do starej Aurory 9 wypuszczając nowy soft. Na pewno technicznie jest to możliwe. Jednak śmiem wątpić w tak wielką wspaniałomyślność programistów firmy Hitec, bo kto wtedy kupiłby nową Aurorę 9X. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
pietka Opublikowano 18 Listopada 2013 Udostępnij Opublikowano 18 Listopada 2013 Myślę, że Wojtek podsumował to najbardziej szczegółowo. Dodam tylko, że o ile Aurora 9 wydawała się bardzo innowacyjnym i atrakcyjnym produktem w stosunku do poziomu ceny to nowy produkt jest zdecydowanie ( w mojej opinii) krokiem w tył. Jedyne co może trafić do potencjalnego klienta to wciąż cena, choć ten czynnik jest już zdecydowanie gorszy w stosunku do tego co daje za podobną kasę Aurora 9. To samo jest z Hott Graupnera. Masakra i za wiele większe pieniądze, a juz telemetria w hott to jakaś chyba zabawka dla super inżynierów i specjalistów a nie dla modelarzy. Ale to tak na marginesie, Pozdrawiam Piotr 1 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
alenik Opublikowano 18 Listopada 2013 Udostępnij Opublikowano 18 Listopada 2013 rewia2006, nie rozumiem dlaczego programista jest winny?? Celował bym raczej w dział marketingu! Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
rewia2006 Opublikowano 19 Listopada 2013 Udostępnij Opublikowano 19 Listopada 2013 Masz rację, przypuszczalnie winien jest dział marketingu. Dla nas, użytkowników nadajnika, jednak to nie ma znaczenia kto jest winien. W dalszym ciągu Aurora 9 nie ma funkcji trymowania klap, chociaż funkcja ta by się przydała. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
lukas 39 Opublikowano 27 Stycznia 2014 Udostępnij Opublikowano 27 Stycznia 2014 Ktoś już próbował 9x z odbiornikami optima? Sie zastanawiam nad kupnem tego,, wodotrysku" Cena praktycznie ta sama. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
pietka Opublikowano 27 Stycznia 2014 Udostępnij Opublikowano 27 Stycznia 2014 Z optimami działa normalnie. Jest w pełni kompatybilna. Jeśli chcesz mieć te trymowanie klap to 9x, jeśli nie to 9ka jest OK. Polecam. Piotr Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi