Nielot Opublikowano 10 Lutego 2013 Udostępnij Opublikowano 10 Lutego 2013 Zgodnie z obietnicą moja praska do bowdenów. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
TKC Opublikowano 10 Lutego 2013 Udostępnij Opublikowano 10 Lutego 2013 Zgodnie z obietnicą moja praska do bowdenów. Teraz wszystko jasne , dzięki! Pozdrawiam Tomasz Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
hubert_tata Opublikowano 4 Października 2013 Udostępnij Opublikowano 4 Października 2013 Mam pytanie odnośnie połączenia jak poniżej. Normalnie drut powinien być gwintowany, ale nie mam takiej małej narzynki. Jaki klej polecacie do połączenia stal/polietylen (na oko jest to coś takiego), a jak wiadomo poliolefiny kleją się kiepskawo ? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
RobertK Opublikowano 4 Października 2013 Udostępnij Opublikowano 4 Października 2013 Najpewniej jednak by było nagwintować i wkręcić,narzynka to zaledwie kilka złociszy ,a połączenie pewne http://allegro.pl/listing/listing.php?string=narzynka+m2&search_scope=wszystkie+dzia%C5%82y Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kojani Opublikowano 4 Października 2013 Udostępnij Opublikowano 4 Października 2013 To nie jest najlepszy pomysł, powinno się gwintować! Możesz użyć Loctite 3038. Kojani Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Loczek1392 Opublikowano 5 Października 2013 Udostępnij Opublikowano 5 Października 2013 Proponuję porobić pilnikiem rowki i wkleić to na CA,spokojnie wytrzymie. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
robas69 Opublikowano 5 Października 2013 Udostępnij Opublikowano 5 Października 2013 Hubert, zrób dwie, trzy rysy pilnikiem, oczyść spirytusem i wklej na Distal. To połączenie przeżyje cały model. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
DarekRG Opublikowano 6 Października 2013 Udostępnij Opublikowano 6 Października 2013 Ja natomiast obrabiam druta papierem ściernym np 60-80 tak aby powstała wyraźna chropowatość i klej się go dobrze trzymał, a następnie wklejam na żywice typu płynny metal. Oczywiście druta se szlifujemy obracając go w papierze ściernym w kierunki prostopadłym do długości obrabianego materiału. Tu fotki z modelu który latał 3 lata (spalina): a tu dowód na solidność połączenia. Pękł podczas kreta pręt stalowy M2 a spojenie nie naruszone: można jeszcze tak: Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
hubert_tata Opublikowano 6 Października 2013 Udostępnij Opublikowano 6 Października 2013 Dziękuje za wskazówki. Na mój nos największą szansę ma połączenie kształtowe (czyli klej niekoniecznie dobrze się klei, ale wypełni przestrzeń między rysami/macięciam w metalu i gwintem w tym snapie z tworzywa). Oczywiście wierzę w Loctite, ale kosztuje i dodatkowo, podobnie jak zwykła narzynka wymaga czasu. Przy najbliższej okazji nabędę narzynkę, ale wcześniej poszukam rowerka, któremu brak jednej szprychy nie zaszkodzi. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi