Nielot Opublikowano 10 Lutego 2013 Opublikowano 10 Lutego 2013 Zgodnie z obietnicą moja praska do bowdenów.
TKC Opublikowano 10 Lutego 2013 Opublikowano 10 Lutego 2013 Zgodnie z obietnicą moja praska do bowdenów. Teraz wszystko jasne , dzięki! Pozdrawiam Tomasz
hubert_tata Opublikowano 4 Października 2013 Opublikowano 4 Października 2013 Mam pytanie odnośnie połączenia jak poniżej. Normalnie drut powinien być gwintowany, ale nie mam takiej małej narzynki. Jaki klej polecacie do połączenia stal/polietylen (na oko jest to coś takiego), a jak wiadomo poliolefiny kleją się kiepskawo ?
RobertK Opublikowano 4 Października 2013 Opublikowano 4 Października 2013 Najpewniej jednak by było nagwintować i wkręcić,narzynka to zaledwie kilka złociszy ,a połączenie pewne http://allegro.pl/listing/listing.php?string=narzynka+m2&search_scope=wszystkie+dzia%C5%82y
kojani Opublikowano 4 Października 2013 Opublikowano 4 Października 2013 To nie jest najlepszy pomysł, powinno się gwintować! Możesz użyć Loctite 3038. Kojani
Loczek1392 Opublikowano 5 Października 2013 Opublikowano 5 Października 2013 Proponuję porobić pilnikiem rowki i wkleić to na CA,spokojnie wytrzymie.
robas69 Opublikowano 5 Października 2013 Opublikowano 5 Października 2013 Hubert, zrób dwie, trzy rysy pilnikiem, oczyść spirytusem i wklej na Distal. To połączenie przeżyje cały model.
DarekRG Opublikowano 6 Października 2013 Opublikowano 6 Października 2013 Ja natomiast obrabiam druta papierem ściernym np 60-80 tak aby powstała wyraźna chropowatość i klej się go dobrze trzymał, a następnie wklejam na żywice typu płynny metal. Oczywiście druta se szlifujemy obracając go w papierze ściernym w kierunki prostopadłym do długości obrabianego materiału. Tu fotki z modelu który latał 3 lata (spalina): a tu dowód na solidność połączenia. Pękł podczas kreta pręt stalowy M2 a spojenie nie naruszone: można jeszcze tak:
hubert_tata Opublikowano 6 Października 2013 Opublikowano 6 Października 2013 Dziękuje za wskazówki. Na mój nos największą szansę ma połączenie kształtowe (czyli klej niekoniecznie dobrze się klei, ale wypełni przestrzeń między rysami/macięciam w metalu i gwintem w tym snapie z tworzywa). Oczywiście wierzę w Loctite, ale kosztuje i dodatkowo, podobnie jak zwykła narzynka wymaga czasu. Przy najbliższej okazji nabędę narzynkę, ale wcześniej poszukam rowerka, któremu brak jednej szprychy nie zaszkodzi.
Rekomendowane odpowiedzi