Skocz do zawartości

jaka ładowarka do pakietów niski koszt

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

witam poszukuje ładowarki mam pakiet nimh 5 ogniw 2300 mah

nie potrzebuje drogiej moze być używka

jaki model polecacie

zastanawiam się nad zwyklą

lub bardziej zaawansowaną sky extreme x-605

\moze ktos coś polecić nie ukrywam ze cena również odgrywa cenę może być używka

Gość Patryk Kukliński
Opublikowano

Ja proponował bym Ci ładowarkę imax b6 lub redox alpha v2 , miał byś ją na dłuższy czas, np. jak sobie kupisz pakiety lipo , to nie będziesz musiał sie martwić o ladowarke .

Opublikowano

Te pięć ogniw to co, baterie paluszki?

Wielkość ogniwa robi jakąś różnicę?

Jak są w pakiecie i tak nie można naładować ich osobno. Ważne, że to Ni-MH.

Jeśli chcesz możliwie najtaniej i nie przeraża Cię ładowanie 12-15 godzin to szukaj ładowarki typu zasilacz wtyczkowy. Jakieś 10pln jak dobrze trafisz.

Jeśli chcesz ładować szybciej i bezpiecznie, do tego znać parametry akumulatorów a w przyszłości ładować też inne rodzaje akumulatorów jak najbardziej opłaca się zainwestować jakieś 150pln w ładowarkę redox+zasilacz.

Opublikowano

wybór padł na redox alpha v2 na necie widnieją posty , ze nie trzeba dokupowac zasilacza wystarczy zasilacz od laptopa ( org zasilacz ma 5 A i takiego też podobno trzeba szukac) u mnie w lapku jest zasilac zo parametrach

input 100-240~50-60Hz (1.5A)

output 19v.... 4,74A(4,47A)

nada się czy kupować nowy

Opublikowano

można coś jasniej ? nie mam starego zasilacza ale moze by się jakos udało załatwić a co z ładowarką od lapka

Gość Patryk Kukliński
Opublikowano

Ładowarka redox alpha v2 potrzebuję zasilacza 5A 12V.

Najlepszym rozwiązaniem było by kupienie takiego zasilacza http://allegro.pl/za...3037225993.html

Tutaj jest poradnik jak przerobić zasilacz ze starego komputera :

Opublikowano

wszystko niby ok ale ładowarka potrzebuje zasilacza 5 A a on podłacza 8A to nie przeszkadza ?

Opublikowano

wszystko niby ok ale ładowarka potrzebuje zasilacza 5 A a on podłacza 8A to nie przeszkadza ?

Zupełnie nie przeszkadza. Ważne by nie przekroczyć max. napięcia zasilającego tj. 18V

Opublikowano

Panowie no to 2 podejscie przed zakupem org zasilacza

mam zasilacz od starej drukarki

input 100-240V ~50/60 Hz 600mA

output +16V ;;; 500 mA

NADA SIĘ ?

Opublikowano

Za mały prąd, jak bedziesz miał kiedyś pakiety ładowane np 1.2 A no to nie wydoli, Napięcie (16V) ok, ale amperaż (500mA) za mało. Mam w domu zasilacz 15V 1A ze skanera i ładowarka zgłasza problem, przy przekroczeniu prądu ładowania około 1,4 A

Opublikowano

ok to kupie nowy zestaw ładowarka + zasilacz nie widze innej opcji bo w moich szpergołach nie znajdę takiego zasilacza

prąd max 18v a amperomierz obojetny ? nawet i przykladowo 12A?

Gość a7498787
Opublikowano

Kup ten zasilacz http://allegro.pl/za...3037225993.html i będziesz miał po problemie :)

To lepiej kupić jakiś używany zasilacz od monitora, albo laptopa.

Koszt ok 20zł + odpowiednia wtyczka ~3zł

Parametry:

napięcie: 12-18V

prąd (im więcej tym lepiej) 3,5 -8A (5A to max prąd brany przez ładowarkę).

• 1 miesiąc temu...
  • Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę.