zerg1995 Opublikowano 22 Lutego 2013 Udostępnij Opublikowano 22 Lutego 2013 Dobry... Na wstępie się przedstawię, jestem Jarek, pochodzę z Wałbrzycha i mam jak nick pokazuje 18 lat. Od jakiegoś czasu pasjonuję się modelami, na początku zwykłymi bez sterowania, teraz RC. Mój pierwszy model to był jakiś 2-kanałowy helikopter z Jysk'a, ale dziwnym trafem zawsze leciał na północ.. Teraz mam mały helikoperek jakim jest "gyroscope helicopter", a z nim mam pewien problem, który opiszę jak będę miał uprawnienia. Tak więc jeszcze raz, witam wszystkich! Pozdrawiam. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Konrad_P Opublikowano 22 Lutego 2013 Udostępnij Opublikowano 22 Lutego 2013 Czytania ze zrozumieniem nie nauczyli Cie do tej pory? Przeczytaj uważnie regulamin i dopiero się witaj. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
zerg1995 Opublikowano 22 Lutego 2013 Autor Udostępnij Opublikowano 22 Lutego 2013 Lepiej? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
SiSon Opublikowano 22 Lutego 2013 Udostępnij Opublikowano 22 Lutego 2013 Czytania ze zrozumieniem nie nauczyli Cie do tej pory? Przeczytaj uważnie regulamin i dopiero się witaj. Grubo, niezle przywitanie :> Witaj, hej ho Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
robertus Opublikowano 23 Lutego 2013 Udostępnij Opublikowano 23 Lutego 2013 Jarku, przeczytaj regulamin w kontekśćie avataru Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
chaosmaker Opublikowano 23 Lutego 2013 Udostępnij Opublikowano 23 Lutego 2013 Grubo, niezle przywitanie :> Witaj, hej ho No co chcecie , taki mega zaawansowany forumowicz jak Konrad może sobie witać kogo chce jak chce ... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
zerg1995 Opublikowano 23 Lutego 2013 Autor Udostępnij Opublikowano 23 Lutego 2013 @Każdy użytkownik forum może posługiwać się awatarem w postaci zdjęcia własnej osoby: twarzy lub sylwetki (z modelem).... Wybaczcie, nie będę pokazywał siebie bo nie chcę i nie muszę. art. 23 Kodeksu cywilnego, który chroni dobra osobiste, takie jak m.in. wolność, cześć, swoboda sumienia, nazwisko lub pseudonim, wizerunek, tajemnica korespondencji, nietykalność mieszkania, twórczość naukowa czy artystyczna, czy: Art. 81 ust. 1 Rozpowszechnianie wizerunku wymaga zezwolenia osoby na nim przedstawionej. Tak więc: Termin wizerunek, użyty w art. 81 prawa autorskiego, oznacza wytwór niematerialny, który za pomocą instrumentów plastycznych, jak portrety, fotografię czy karykatury, przedstawiają podobiznę danej osoby, umożliwiającą jej rozpoznanie. Tak zdefiniowany wizerunek jest dobrem osobistym. Dobro to jest przedmiotem ochrony zapewnionej zarówno przepisami art. 81 ust. 1 ustawy o prawie autorskim i prawach pokrewnych, jak i przepisami art. 23 kc. Tym samym nie jest możliwe swobodne dysponowanie tym dobrem, szczególnie w odniesieniu do rozpowszechniania cudzego wizerunku. Rozumując to, moje zdjęcia są danymi osobowymi, i regulamin tego forum łamie Prawo Polskie, nawet wykorzystanie imienia bez mojej zgody, gdy jest ono wymuszone też jest łamaniem prawa. Ale co do imienia, dałem je gdyż powinniśmy zwracać się do siebie per-Ty. Dlatego proszę o zaakceptowanie mojego konta w celach edukacyjnych w dziale modelów RC. http://ochrona-danych-osobowych.pl/ustawa-o-ochronie-danych-osobowych-%E2%80%93-tekst-jednolity/ Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
TOMEK.CEKALA Opublikowano 23 Lutego 2013 Udostępnij Opublikowano 23 Lutego 2013 Awatar jest nie obowiązkowy więc albo pokazujesz swoją facjatę,sylwetkę albo nic a nie jakieś tam zabawki,psy,koty czy inne gady. To forum nie jest obowiązkowe i nikt cię tu na siłę nie trzyma więc albo stosujesz się do regulaminu albo droga wolna. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
robertus Opublikowano 23 Lutego 2013 Udostępnij Opublikowano 23 Lutego 2013 Teraz jak masz regulaminowy avatar, wszystko jest w porządku. Witamy. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi